pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos Krūtinėlė Garuose: Lengvas ir Sveikas Receptas

Šiame straipsnyje rasite paprastą ir sveiką vištienos krūtinėlės receptą, kuris puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Patiekalas lengvai pagaminamas, todėl jį nesunkiai paruoš ir naujokas virtuvėje.

Ingredientai

  • 1 vienetas vištienos krūtinėlės
  • Šiek tiek bulvių (nuskustos)
  • Šiek tiek šaldytų daržovių (pakelis)
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek juodųjų pipirų
  • Šiek tiek prieskonių

Paruošimo Būdas

  1. Vištą ištrinkite prieskoniais ir druska.
  2. Laikykite per naktį šaltai.
  3. Sudėkite į garų puodą vištą, bulves ir šaldytas daržoves.
  4. Troškinkite 30-40 min.

Sveika ir skanu!

Autorius: SVETLANA

Garuose Virti Vištienos Kukuliai

Ingredientai:

  • 100 g vištienos faršo
  • 30 g svogūno
  • 15 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 15 g saulėgrąžų sėklų
  • 15 g sezamų sėklų
  • 1 vnt. morkos
  • pomidoro
  • česnako
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • prieskonių pagal skonį

Paruošimas:

  1. Į faršą dedame prieskonių, supjaustytą svogūną, supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus. Prieš pjaustant saulėje džiovintus pomidorus aliejų nuspaudžiame.
  2. Verdame garuose apie 10 min.
  3. Patiekiame su salotomis: šiaudeliais pjaustytos morkos, sausoje keptuvėje apkeptos saulėgrąžos, bei sezamo sėklos. Įpjaustome pomidoro skiltelę, įspaudžiame skiltelę česnako ir užpilame šlakelį ypač tyro alyvuogių aliejaus.

Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai):

Apskaičiuota remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Maistinė medžiaga Kiekis Procentinė dienos norma
Kalorijos 310kcal 16%
Angliavandeniai 24g
Baltymai 10g
Riebalai 16g
Vitaminas A 1323µg 165%

Vištienos krūtinėlėje nėra cukraus ar krakmolo (nebent jie paruošti su duona ar pagardais), todėl neturi angliavandenių. Apskaičiuota vištienos krūtinėlės glikeminė apkrova yra lygi nuliui. Vištienos krūtinėlėje be odos yra nedidelis riebalų kiekis, mažesnis nei 3 gramai. Jei vištienos krūtinėlė su oda, riebalų, kalorijų ir baltymų skaičius bus didesnis.

Garuose Troškinta Vištiena su Imbieru

Geras pasirinkimas pietums.

Ingredientai:

  • 150 g vištienos krūtinėlės
  • 2 v.š. sojos padažo su sumažintu druskos kiekiu. Jei namie turite tik įprasto sojos padažo, tuomet nebedėkite druskos
  • 0,5 a.š. raudonėlio džiovinto, jei turite šviežio - dar geriau
  • česnako
  • imbiero
  • cinamono
  • druskos

Paruošimas:

  1. Nulupkite česnako skiltelę ir imbierą, smulkiai juos sukapokite ar sutrinkite.
  2. Vištienos krūtinėlę supjaustykite 1 cm storio juostelėmis.
  3. Vištieną sudėkite į karščiui atsparų dubenį ir marinuokite su sojų padažu, cinamonu, raudonėliais, česnaku, imbieru ir druska nuo 2 iki 3 valandų.
  4. Jei neturite garinės orkaitės, tuomet paimkite puodą, pripilkite vandens ir pastatykite jį ant viryklės, o vištieną sudėkite į metalinį tinklelį virš puodo - kylantys garai ją troškins. O aš dėsiu indą su vištieną į orkaitę ir kepsiu pasirinkusi "kepimas garuose" programą, nustačiusi 80 laipsnių temperatūrą 15 minučių.
  5. Vištiena išliks minkšta, lengvai kramtoma ir skani. Taigi net iš krūtinėlės - galima paruošti puikų patiekalą.
  6. Patiekite pagardine šviežiais lapeliais, pavyzdžiui: builių ar kitais žalumynais ir trupučiu sojų padažo.

Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai):

Apskaičiuota remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Maistinė medžiaga Kiekis Procentinė dienos norma
Kalorijos 337kcal 17%
Angliavandeniai 3g
Baltymai 29g
Riebalai 23g
Vitaminas A 210µg 26%

Vištienoje esantis vitaminas D padeda absorbuoti kalcį ir stiprinti kaulus. Vitaminas A padeda stiprinti regėjimą ir vaidina svarbų vaidmenį imuninėje sistemoje. Mineralai, tokie kaip geležis, yra naudingi susidarant hemoglobinui, raumenų veiklai ir užkertant kelią mažakraujystei. Kalis ir natris yra elektrolitai, kurie padeda išlaikyti skysčių pusiausvyrą, o fosforas padeda išspręsti silpnumo, kaulų būklės, smegenų funkcijos, dantų ir medžiagų apykaitos problemas.