Šiame straipsnyje rasite paprastą ir sveiką vištienos krūtinėlės receptą, kuris puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Patiekalas lengvai pagaminamas, todėl jį nesunkiai paruoš ir naujokas virtuvėje.
Ingredientai
- 1 vienetas vištienos krūtinėlės
- Šiek tiek bulvių (nuskustos)
- Šiek tiek šaldytų daržovių (pakelis)
- Šiek tiek druskos
- Šiek tiek juodųjų pipirų
- Šiek tiek prieskonių
Paruošimo Būdas
- Vištą ištrinkite prieskoniais ir druska.
- Laikykite per naktį šaltai.
- Sudėkite į garų puodą vištą, bulves ir šaldytas daržoves.
- Troškinkite 30-40 min.
Sveika ir skanu!
Autorius: SVETLANA
Garuose Virti Vištienos Kukuliai
Ingredientai:
- 100 g vištienos faršo
- 30 g svogūno
- 15 g saulėje džiovintų pomidorų
- 15 g saulėgrąžų sėklų
- 15 g sezamų sėklų
- 1 vnt. morkos
- pomidoro
- česnako
- ypač tyro alyvuogių aliejaus
- prieskonių pagal skonį
Paruošimas:
- Į faršą dedame prieskonių, supjaustytą svogūną, supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus. Prieš pjaustant saulėje džiovintus pomidorus aliejų nuspaudžiame.
- Verdame garuose apie 10 min.
- Patiekiame su salotomis: šiaudeliais pjaustytos morkos, sausoje keptuvėje apkeptos saulėgrąžos, bei sezamo sėklos. Įpjaustome pomidoro skiltelę, įspaudžiame skiltelę česnako ir užpilame šlakelį ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai):
Apskaičiuota remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Maistinė medžiaga | Kiekis | Procentinė dienos norma |
---|---|---|
Kalorijos | 310kcal | 16% |
Angliavandeniai | 24g | |
Baltymai | 10g | |
Riebalai | 16g | |
Vitaminas A | 1323µg | 165% |
Vištienos krūtinėlėje nėra cukraus ar krakmolo (nebent jie paruošti su duona ar pagardais), todėl neturi angliavandenių. Apskaičiuota vištienos krūtinėlės glikeminė apkrova yra lygi nuliui. Vištienos krūtinėlėje be odos yra nedidelis riebalų kiekis, mažesnis nei 3 gramai. Jei vištienos krūtinėlė su oda, riebalų, kalorijų ir baltymų skaičius bus didesnis.
Garuose Troškinta Vištiena su Imbieru
Geras pasirinkimas pietums.
Ingredientai:
- 150 g vištienos krūtinėlės
- 2 v.š. sojos padažo su sumažintu druskos kiekiu. Jei namie turite tik įprasto sojos padažo, tuomet nebedėkite druskos
- 0,5 a.š. raudonėlio džiovinto, jei turite šviežio - dar geriau
- česnako
- imbiero
- cinamono
- druskos
Paruošimas:
- Nulupkite česnako skiltelę ir imbierą, smulkiai juos sukapokite ar sutrinkite.
- Vištienos krūtinėlę supjaustykite 1 cm storio juostelėmis.
- Vištieną sudėkite į karščiui atsparų dubenį ir marinuokite su sojų padažu, cinamonu, raudonėliais, česnaku, imbieru ir druska nuo 2 iki 3 valandų.
- Jei neturite garinės orkaitės, tuomet paimkite puodą, pripilkite vandens ir pastatykite jį ant viryklės, o vištieną sudėkite į metalinį tinklelį virš puodo - kylantys garai ją troškins. O aš dėsiu indą su vištieną į orkaitę ir kepsiu pasirinkusi "kepimas garuose" programą, nustačiusi 80 laipsnių temperatūrą 15 minučių.
- Vištiena išliks minkšta, lengvai kramtoma ir skani. Taigi net iš krūtinėlės - galima paruošti puikų patiekalą.
- Patiekite pagardine šviežiais lapeliais, pavyzdžiui: builių ar kitais žalumynais ir trupučiu sojų padažo.
Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai):
Apskaičiuota remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Maistinė medžiaga | Kiekis | Procentinė dienos norma |
---|---|---|
Kalorijos | 337kcal | 17% |
Angliavandeniai | 3g | |
Baltymai | 29g | |
Riebalai | 23g | |
Vitaminas A | 210µg | 26% |
Vištienoje esantis vitaminas D padeda absorbuoti kalcį ir stiprinti kaulus. Vitaminas A padeda stiprinti regėjimą ir vaidina svarbų vaidmenį imuninėje sistemoje. Mineralai, tokie kaip geležis, yra naudingi susidarant hemoglobinui, raumenų veiklai ir užkertant kelią mažakraujystei. Kalis ir natris yra elektrolitai, kurie padeda išlaikyti skysčių pusiausvyrą, o fosforas padeda išspręsti silpnumo, kaulų būklės, smegenų funkcijos, dantų ir medžiagų apykaitos problemas.