Duonos krepšeliai - puikus užkandis, kurį pagaminus sulauksite klausimo: o kaip tai padaryti? Krepšeliai iš duonos - man regis, greičiau ir būti negali. Duonos riekeles pakočiojam, į keksiukų formą surangom - keliolika minučių karštos orkaitės glėbyje ir turime traškius valgomus indelius.
Duonos krepšelių gaminimo būdas
- Nupjaustyti duonos riekelių kraštus/pluteles.
- Kočėlu gerai iškočioti, kad taptų kuo plokštesnės.
- Keksiukų formeles ištepti sviestu, gražiai sudėti paruoštas duonos riekeles.
- Kepti 200’C 10min. Kepiau 4 min. kaitinant apačia ir viršų, likusioms 6 min. + įjungiu ventiliatorių.
- Į vidų galite dėti tai, kas jums skaniausia: kumpį, alyvuoges, pievagrybius.
Jei su laiku dar striukiau, tuomet trumpinkime kelią vietoje krepšelių paruošdami duonos traškučių - juos skanu valgyti merkiant į tuos pačius užtepus.
- Nupjauname duonos pluteles (bus skrebučių sriubai ar salotoms), riekes pakočiojame kočėlu, kad būtų plonesnės.
- Dedame paruoštas riekes į keksiukų kepimo formą suformuodami krepšelius.
- Šauname į karštą orkaitę ir kepame 10-15 minučių, kol gražiai pagels, paruduos.
Įdaro receptas su žuvimi
Ingredientai:
- šiek tiek lydekų (jūros, rūkyta)
- šiek tiek majonezo
- šiek tiek konservuotų žirnelių
- šiek tiek svogūnų laiškų
- šiek tiek duonos (sumuštinių)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Paruošimo būdas:
- Sumuštinių duoną iškočioti ir sudėti į keksiuko formeles, suformuojant krepšelius.
- Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir paskrudinti apie 10 min.
- Žuvį nukaulinti ir susmulkinti, suberti žirnelius, susmulkintus svogūnų laiškus, majonezą ir viską išmaišyti.
- Žuvies mišrainę dėti į paruoštus duonos krepšelius. Skanaus.
Autorius: Judita
Užkandis su avokadu ir lašiša
Šis užkandis yra puikus sveikos mitybos pavyzdys, jungiantis skirtingų kultūrų skonius. Ruginės duonos pagrindas suteikia šiam patiekalui natūralių skaidulų ir energijos, avokado kremas praturtina jį sveikaisiais riebalais, o lašiša - kokybiškais baltymais ir omega-3 riebalų rūgštimis.
Omega-3 yra būtini širdies ir kraujagyslių sveikatai, taip pat gali padėti sumažinti uždegimus organizme. Šis užkandis ne tik skanus, bet ir naudingas, ypač tiems, kurie rūpinasi savo sveikata ir ieško lengvų, tačiau maistingų užkandžių.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite ruginės duonos, galite rinktis viso grūdo arba be glitimo duoną, priklausomai nuo savo mitybos poreikių. Vietoj lašišos galima naudoti silpnai sūdytą silkę, upėtakį arba veganiškas alternatyvas, tokias kaip marinuoti baklažanai ar tofu.
Patiekalo gaminimo patarimai
Avokadą rinkitės minkštą, kad kremas būtų švelnios tekstūros. Graikiškas jogurtas suteiks gaivumo, tačiau galite jį pakeisti augaliniu jogurtu, jei norite patiekalą paversti veganišku (jei nenaudosite lašišos).
Patiekalo sveikatos privalumai
Šis patiekalas yra puikus sveikų riebalų ir baltymų šaltinis. Avokadas ir lašiša suteikia gerųjų riebalų, kurie svarbūs smegenų ir širdies veiklai.
