Šį kartą paruošime labai skanią antį kazane. Toks labiau azijietiškas troškintos anties receptas, kuris patiks kiekvienam. Šio recepto pagrindinis skonis yra netgi ne antis, o pasakiško skonio gaunamas padažas.
Vietoje anties, manau, puikiai tiktų ir višta ar koks kitas paukštis, reiks paeksperimentuoti kada.
Ingredientai
- 1 vnt. Antis (kuo didesnė - tuo geriau)
- 1 kg Bulvių
- 200-300 g Svogūnų
- 2 vnt. Morkų (vidut. dydžio)
- 10 vnt. Džiovintų abrikosų
- 1 vnt. Imbiero šaknies (vidut. dydžio)
- 5 vnt. Česnako skiltelių
Gaminimo eiga
- Paruošiame ingredientus:
- Antį supjaustome gabalais.
- Nuskutame bulves.
- Svogūnus supjaustome pusžiedžiais.
- Morkas - griežinėliais.
- Česnakus - griežinėliais.
- Imbierą - griežinėliais.
- Tolygiai išdėliojame kazane antį ir pašaunam ant užkurto pečiaus. Gerai apskrudiname iš visų pusių.
- Kai apskrunda, išimame ir sudedame į atskirą indą. Antis išskyrė daug riebalų, juose apskrudinsime ir mūsų bulves.
- Apskrudiname bulves ir išimame bulves į atskirą indą.
- Į likusius riebalus sumetame morkas su svogūnais.
- Paskui keliauja abrikosai, imbieras, aitrusis pipiras, anyžiaus žvaigždės, česnakai ir cinamonas. Gerai išmaišome ir pakepiname viską.
- Kai viskas apkeps porą minučių, surandam ir išimam (išmetam) anyžiaus žvaigždutes.
- Gražiname į kazaną antį su bulvėm ir išmaišome.
- Užpilame viską vandeniu, padruskiname ir papipiriname.
- Uždengiame dangtį ir verdame ant mažos ugnies apie 1 val.
- Po valandos paragaujam ar užtenka druskos, jeigu trūksta dar padruskiname ir išmaišome. Pas mane viskas buvo OK, tai galima jau pateikt ant stalo.
Tadam! Antis paruošta, skanaujam.
Antis orkaitėje su raugintais kopūstais
Šį kartą Beata pristato dvi valandas orkaitėje troškintos anties receptą.
„Antis savo skoniu yra visiškai kitokia nei mums įprasta višta“, - laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėja, pristatydama anties su raugintais kopūstais receptą. Šio patiekalo derinys, tikina Beata Nicholson, yra nepakartojamas - jį norisi valgyti per visas šventes.
„Tai antis su raugintais kopūstais". Beata imasi troškintos anties su raugintais kopūstais, apelsinais ir mairūnais ruošimo.
„Pradėsiu nuo anties. Ją supjaustysiu nedideliais gabaliukais. Antis pjaustoma panašiai kaip višta. Kaulus - stuburkaulį ir krūtinkaulį paliksiu sultiniui. Prie uodegos yra nemažai riebaliukų. Juos galima supjaustyti ir suspirginti, kad nebūtų per riebu. Riebaliukų užteks nuo krūtinėlės ir kojyčių bei sparnelių.
Tiems, kas dar nesugalvojo, kokį mėsišką karštą patiekalą patiekti į Kalėdų stalą, Beata pataria imtis būtent antienos.
„Nuostabus kvapas. Kraščiukai gražiai parudavo. Kaip viduje antelė laikosi? Pasaka ir svajonė!, - iškeptą antieną ragauja virtuvės šeimininkė.
Kartą pabandę išsitroškinti antį su raugintais kopūstais, tikina laidos vedėja, nebenorėsite žiūrėti į dešrelių ar šoninės pusę. „Tobuliausi troškinti kopūstai bus tik su antimi“, - neabejoja laidos vedėja ir virtuvės šeimininkė B. Su kopūstais troškintas antiena yra greitai ir lengvai paruošiamas sotus ir sveikas patiekalas. Tiems, kurie myli vieno puodo valgius.
Antienos su raugintais kopūstais troškinys
(4 asm.) Gaminimas 10 min. Kepimas 1 val.
Ingredientai:
- 800 g šviežios antienos kulšelių mėsos
- Druska
- 600 g raugintų kopūstų
- 2 šaukštai aliejaus
- 1 šaukštelis medaus
Gaminimas:
- Raugintus kopūstus pasūdykite ir sumaišykite su medumi ir aliejumi. Sudėkite į storasienį troškintuvą.
- Ant viršaus išdėliokite šviežią antienos kulšelių mėsą, pabarstykite druska ir uždenkite aliuminio folija.
- Troškinkite orkaitėje apie 1 val.
Antis - mano tikrai mėgstamas labai šventinis patiekalas. Kaskart ieškau progų ją pasigaminti. Turbūt prisimenate mano alpėjimus nuo keptos anties su apelsinais ir džiovintų slyvų padažu (jei dar neturite sugalvoję ką ruošite Kalėdoms ar Naujiesiems - tikrai išmėginkite, pažadu, kad nenusivilsite). Ši versija - labai panaši, tik troškinta, ne kepta orkaitėje. Sakyčiau, mažiau rizikinga, nes antis kepama labai ilgai, ir kartais kiek perkepa, tampa sausa. Gaminant šiuo metodu mėsa bus sultinga, tiesiog kris nuo kaulų.
Azijietiško stiliaus troškinta antis
Antį padalinkite į 6-8 dalis. Dideliame troškintuve įkaitinkite šaukštą aliejaus ir jame skrudinkite anties gabalėlius (odele į apačią). Kepkite keliomis porcijomis tol, kol taukai išsilydys, o skūrelė taps traški, rusva (apie 6 minutes). Apkepintos anties gabalėlius išimkite iš troškintuvo ir atidėkite į šalį.
Iš troškintuvo atsargiai išpilkite riebalus (juos panaudosite kitiems patiekalams gaminti). Imbiero šaknį nulupkite ir smulkiai supjaustykite. 2 česnako skilteles suspauskite peilio kraštu ir sukapokite.
Įpilkite 1 šaukštą anties taukų į troškituvą, kuriame apkepinote anties gabalėlius. Ant nedidelės ugnies apkepinkite imbierus ir česnakus, kol jie pagels ir paskleis aromatą. Sudėkite anyžius, čili pipirus (visus, nesupjaustytus), citrinžoles ir viską maišant pakepinkite minutę.
Supilkite apelsinų sultis, žuvies padažą, įberkite šaukštą rudojo cukraus, truputį grūstų juodųjų pipirų, ir pabaigoje sudėkite apkepintos antienos gabalėlius. Troškintuvą uždenkite, palikdami mažą tarpelį, ir troškinkite ne trumpiau kaip 2 valandas.
Ištroškintus anties gabalėlius išimkite. Išimkite iš puodo ir išmeskite citrinžoles. Jei paviršiuje yra susidaręs riebalų sluoksnis, jį atsargiai nugriebkite šaukštu. ½ arb. šaukštelio krakmolo sumaišykite su 2 šaukštais šalto vandens ir maišydami supilkite į padažą. Padažą dar kartą užvirinkite. Palaistykite padažu anties gabalėlius ir pabarstykite žaliais svogūnų laiškais.
Vėliau mėsos gabalai kepinami aliejuje, kol parusvėja, sudedami į puodą, užpilami likusiu nuo kepimo aliejumi ir karštu vandeniu, kad tik pusiau apsemtų, pridedama susmulkintų prieskoninių daržovių ir troškinama uždengtame puode. Baigus troškinti supilama grietinė ir pakaitinama, bet neužvirinama.
Paukštiena sudedama į pašildytą pusdubenį, apipilama iškoštu ir grietine pagardintu padažu, kuriame buvo troškinama. Valgoma su karštomis troškintomis daržovėmis ar kokia nors mėgstama kruopų koše, makaronais. Kartu duodama keptų obuolių, bruknių uogienės.