Jeigu ieškote lengvo, tačiau maistingo patiekalo, salotos su agurkais ir kiaušiniais gali tapti puikiu pasirinkimu. Tai gardus, greitai paruošiamas, sveikas pasirinkimas, kuriame gausu baltymų, gerųjų riebalų ir vitaminų.
Kiaušinių Salotos Su Lašiša Ir Agurkėliais
Šios kiaušinių salotos tobulai tinka paruošti šventiniam Velykų stalui arba sunaudoti likusius kiaušinius po šventės. Salotas galima patiekti vienas arba su paskrudinta duona. Paruoštas salotas rekomenduojama greitai patiekti į stalą, kadangi ilgiau pastovėjus avokadas pradeda juoduoti.
Ingredientai:
- Kiaušiniai
- Lašiša
- Agurkai
- Krapai
- Majonezas
Gaminimo Eiga:
- Agurkus supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti į dubenį.
- Lašišą susmulkinti ir sudėti prie daržovių.
- Kietai virtus kiaušinius nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais. Sudėti į dubenį.
- Galiausiai smulkiai sukapoti krapus ir taip pat sudėti į dubenį.
- Paruoštą padažą sudėti į dubenį.
- Viską labai gerai išmaišyti.
Kiaušinių Salotos Su Kumpiu Ir Sūriu
Ingredientai:
- Virtus kiaušinius
- Rūkytas kumpis
- Sūris
- Majonezas
Gaminimo Eiga:
- Virtus kiaušinius ir rūkytą kumpį supjaustykite kubeliais.
- Sūrį sutarkuokite.
- Sumaišykite visus ingredientus su majonezu.
Kiaušinių Salotos Su Tunu
Ingredientai:
- Tunas
- Kiaušiniai
- Garstyčios
- Majonezas
- Krapai
Gaminimo Eiga:
- Tuną sugnaibykite šakute į nedidelius gabalėlius, berkite į dubenį, ten pat dėkite ir kubeliais supjaustytus kiaušinius.
- Iš garstyčių, majonezo ir prieskonių sumaišykite padažą, pilkite ant mišrainės ingredientų ir gerai išmaišykite.
- Negailėdami paskaninkite krapais.
- Valgykite uždėję ant mėgstamos duonos riekelių ar standžių (pvz., Romaninių) salotų lapų.
Graikiškos Salotos Su Kiaušiniais
Ingredientai:
- Kiaušiniai
- Agurkai
- Alyvuogės
- Jogurtas
- Paprikos
Gaminimo Eiga:
- Dideliame dubenyje sumaišykite agurkus, svogūnus, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, alyvuoges, jogurtą ir feta sūrį.
- Sudėkite kiaušinius bei paprikas ir atsargiai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.
- Patiekite su standžiais salotų lapeliais, kaip priedą prie kitų žalėsių salotų, ar su pita duona, trapučiais.
Vištienos Ir Kiaušinių Salotos
Ingredientai:
- Kiaušiniai
- Vištiena
- Kukurūzai
- Majonezas arba graikiškas jogurtas
- Citrinos
- Krapai
Gaminimo Eiga:
- Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite stambiais kubeliais. Vištieną taip pat supjaustykite kubeliais.
- Kukurūzus nuvarvinkite ir visus ingredientus sumaišykite su majonezu arba graikišku jogurtu.
- Pagardinkite pipirais ir prieš patiekdami išspauskite šiek tiek citrinos sulčių.
Burokėlių Ir Kiaušinių Salotos
Ingredientai:
- Virti burokėliai
- Kiaušiniai
- Bulguras
- Actas
- Aliejus
- Garstyčios
- Krapai
- Petražolės
Gaminimo Eiga:
- Burokėlius nulupkite. Vieną burokėlį supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir užvirkite. Virkite keletą minučių.
- Kruopas sudėkite į dubenį. Užpilkite 1½ stiklinės verdančio burokėlių nuoviro, įberkite druskos.
- Burokėlių gabaliukus ir likusį nuovirą palikite kitiems patiekalams gaminti. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite stovėti 80 minučių. Tada kruopas nuvarvinkite, jei jos nesugėrė viso skysčio.
- Antrą burokėlį supjaustykite kubeliais.
- Krapus smulkiai sukapokite. Išvirkite kiaušinius.
- Burokėlius, actą ir aliejų sutrinkite elektrine trintuve, įmaišykite garstyčias, pipirus ir didžiąją dalį krapų. Burokėlių masę įmaišykite į bulgurą.
- Patiekite apibarstę likusiais krapais ir smulkintomis petražolėmis kartu su pjaustytais kiaušiniais.
Salotos Su Mėlynuoju Pelėsių Sūriu Ir Poached Kiaušiniu
Ingredientai:
- Salotos
- Mėlynųjų pelėsių sūris
- Kiaušiniai
- Česnakas
- Citrinos
- Garstyčios
- Aliejus
Gaminimo Eiga:
- Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.
- Mėlynųjų pelėsių sūrį supjaustykite kubeliais, berkite ant salotų.
- Kiekvieną kiaušinį atsargiai, kad baltymas nesusimaišytų su tryniu, išleiskite į puodelius. Po vieną supilkite į verdantį ir šlakeliu acto parūgštintą vandenį ir virkite ne ilgiau nei 4 min., kad sutrauktų baltymą, o trynys liktų poskystis. Išgriebtus kiaušinius atvėsinkite, po vieną sudėkite ant salotų, gausiai užberkite šviežiai maltų pipirų.
- Elektriniu plakikliu iki vientisos masės suplakite smulkinto česnako skilteles, griežinėlį citrinos su žievele, garstyčias ir aliejų.
- Salotas apšlakstykite padažu.
Bulvių Ir Kiaušinių Salotos Su Garstyčių Padažu
Ingredientai:
- Bulvės
- Kiaušiniai
- Grūdėtosios garstyčios
- Citrinos sultys
- Alyvuogių aliejus
Gaminimo Eiga:
- Išvirkite bulves ir kiaušinius.
- Supjaustykite bulves ir kiaušinius kubeliais.
- Padažą ruoškite taip: į dubenėlį sukrėskite grūdėtąsias garstyčias, supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis ir alyvuogių aliejų.
- Sumaišykite ingredientus ir apšlakstykite padažu.
Burokėlių, Agurkėlių Ir Kiaušinių Salotos
Ingredientai:
- Virti burokėliai
- Kiaušiniai
- Marinuoti agurkėliai
- Svogūnas
- Šviežios petražolės
- Augalinis aliejus
- Majonezas
- Druska, malti juodieji pipirai
Gaminimo Eiga:
- Svogūną smulkiname ir pakepiname aliejuje.
- Kiaušinius išverdame kietai ir supjaustome kubeliais.
- Virtus burokėlius sutarkuojame burokine tarka arba smulkiai supjaustome.
- Marinuotus agurkus pjaustome kubeliais.
- Visus ingredientus dedame į dubenį, paskaniname prieskoniais, dedame majonezo ir išmaišome.
