Šie greiti varškės pyragėliai yra puikus pasirinkimas, kai norite pasigaminti ką nors skanaus ir paprasto. Jie itin greitai paruošiami, o pasirinkus šviežią varškę, rezultatas bus dar skanesnis! Iš šitos tešlos galima kepti pyragėlius su bet kokiu įdaru, tiek saldžiu, tiek su mėsa ar daržovėmis. Tikrai verta išbandyti.
Varškės paruošimas
Pirmiausia, jei naudojate šaldytą varškę, būtinai ją atšildykite ir gerai nusausinkite, kad dalis drėgmės būtų pašalinta.
Tešlos paruošimas
Sumaišykite visus tešlos produktus. Tešla turi būti minkšta, nelipti prie rankų.
Gaminimo eiga
- Kiaušinių ir cukraus maišymas: Į dubenį sudėkite varškę, kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišykite, kol ingredientai susijungs.
- Sausių ingredientų pridėjimas: Atidžiai persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską į varškės mase. Tada lėtai supilkite ištirpintą sviestą. Viską maišykite, kol gausite vientisą tešlą.
- Iškočiokite pailgą ritinį ir padalykite į 12 dalių. Iš kiekvienos dalies padarykite blynelį, įdėkite įdaro, suformuokite pyragėlį.
- Pyragėlių formavimas: Iš tešlos paimkite nedidelį gabalėlį ir suformuokite pyragėlio formą. Galite užpildyti pyragėlius džemu arba šokolado gabaliukais viduje, jei pageidaujate.
- Kepimas: Pyragėlius dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol pyragėliai taps auksinės spalvos. Kepasi greitai. Iš abiejų pusių ir šonų apkepkite augaliniame aliejuje.
- Iškepusius pyragėlius leiskite atvėsti.
Patiekimas
Patiekite su cukraus pudra pabarstyti viršuje už papildomo skonio. Skanaus!
Šie greiti varškės pyragėliai puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiams. Nusprendžiau palepinti savo šeimą ir iškepiau šių gardžių pyragėlių.👌 Nepaprastai skanūs ir lengvai paruošiami.
Pyragėliai pagal moldavišką receptą
Tešlai:
- 250 g miltų
- 100 ml vandens
- 100 ml aliejaus
- 1 kiaušinis (nedidelis, aptepimui)
- Šiek tiek druskos
Įdarui:
- 200 g varškės
- 180 g obuolių
- 100 g cukraus
- Šiek tiek vanilinio cukraus
Pyragėlių paruošimas (su varške ir obuoliais)
- Į dubenį supyliau vandenį, aliejų bei druską ir sumaišiau tarpusavyje. Po truputį sijodama įmaišiau miltus ir užminkiau tešlą. Suvyniojau ją į maistinę plėvelę ir padėjau į šaldytuvą 30 minučių.
- Obuolius nulupau bei smulkiai supjausčiau. Varškę išsukau su cukrumi bei vanile ir įmaišiau obuolius.
- Tada tešlą išėmiau iš šaldytuvo ir padalinau į 8 dalis. Kiekvieną dalį plonai iškočiojau į pailgus paplotėlius. Ant vieno krašto uždėjau po šaukštą įdaro ir suvyniojau kaip vokelį.
- Kepimo skardą išklojau kepimo popieriumi, sudėjau pyragėlius ir aptepiau kiaušinio plakiniu ir apibarsčiau sezamo sėklomis.
- Kepiau iki 180 - 190 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 35 minutes.
Skanaus mielieji!