pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skaniuosius kotletai su padažu

Reikalingi ingredientai:
Mėsa500 gramų (arba paruošta malta mėsa)Balta duona200 gramų (kepalas)Svogūnai2 vntPomidorų pasta4 šaukštaiVanduo500 gramųČesnakaiMiltai150 gramųDruska, pipirai, prieskoniaipagal skonįReklama
Gaminimo eiga

1. Mėsą reikia supjaustyti gabalėliais ir sumalti kartu su kepaliuku. Į faršą sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną. Druskos ir pipirų.

2. Pradedame formuoti kotletus. Įkaitinkite keptuvę, supilkite į ją saulėgrąžų aliejų. Kotletus apvoliokite miltuose, kad nesuirtų. Sudėkite į keptuvę.

Reklama

3. Kol kotletai kepa, paimkite kitą keptuvę. Joje gaminsime padažą. Keptuvėje pakepinti svogūnus su pomidorų pasta, suberti miltus, viską gerai išmaišyti. Tada atsargiai įpilkite vandens, gerai suplakite mišinį, kad neliktų gabalėlių.

4. Dabar sudėkite šį padažą į keptus kotletus, suberkite tarkuotą česnaką, uždenkite indą dangčiu. Užkurkime nedidelę ugnį. Mums reikia apie 10 minučių, kad viskas užvirtų.

Ingredientai

  • batono: 2 riekių
  • druskos: pagal skonį
  • grietinės: 1,5 stiklinės
  • džiovintų grybų: trupučio (puikiai tinka pievagrybiai ar kiti mėgstami grybai)
  • kiaulienos faršo: 800 gramų
  • kiaušinių: 2
  • miltų: trupučio
  • pieno: 0,5 stiklinės
  • pipirų: pagal skonį
  • riebalų: 3 šaukštų
  • sviesto: trupučio
  • svogūnų: 2

1. Paruoškite batono masę: Batono riekes sudėkite į dubenį ir užpilkite pienu. Leiskite mirkti, kol batonai suminkštės.

2. Tada gerai nuspauskite, kad pašalintumėte perteklinį skystį.

3. Paruoškite faršą: Į dubenį su kiaulienos faršu įmuškite kiaušinius, sudėkite smulkiai kapotus svogūnus, įdėkite šaukštą sviesto, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

4. Pridėkite nuspaustą batono masę. Viską gerai išminkykite, kol masė taps vienalytė.

5. Formuokite kotletus: Drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio kotletus.

7. Kepkite kotletus: Keptuvėje įkaitinkite riebalus. Sudėkite kotletus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol abi pusės taps auksinės spalvos. Iškeptus kotletus sudėkite į puodą.

8. Paruoškite grybų padažą: Džiovintus grybus išmirkykite šiltame vandenyje apie 20 minučių.

9. Tada juos išvirkite, kol suminkštės. Išvirtus grybus smulkiai supjaustykite.

10. Keptuvėje ištirpinkite šiek tiek sviesto, sudėkite smulkintus grybus ir pakepinkite su prieskoniais pagal skonį. Įberkite šaukštą miltų, gerai išmaišykite ir supilkite grietinę. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės.

11. Troškinkite kotletus: Paruoštą grybų padažą užpilkite ant kotletų puode.

12. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15–20 minučių, kad kotletai įsigertų padažo skonio.

Briedienos kotletai su spanguolių padažu

Kategorija: Patiekalai iš žverienos

Paskelbė: Lankytojas

03 Birželio 2022

Kartas nuo karto mano namuose atsiduria žvėrienos (šį kartą tai briediena). Galėčiau pasakyti, kad su šia mėsa internete receptų nedaug, tad tenka suktis pačiai ir galvoti ką čia gero pagaminus. Vyras pasakė, kad seniai valgėme kotletų, tad laikas jų pasigaminti. Bet man norėjosi, kažko neįprasto, tai šalia paruošiau spanguolių padažą, kuris čia ypatingai tiko. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs!

Ingredientai

  • Briedienos (žvėrienos) kotletams:
    • briediena: ~800 gramų (tinka ir kita žvėriena)
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų su kaupu
    • džiūvėsėliai: 4 valgomųjų šaukštų su kaupu
    • druska
    • pipirai
    • aliejus
    • sviestas: 20 gramų
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
    • vynas: 100 mililitrų
    • spanguolių uogienė: 2 valgomųjų šaukštų su kaupu
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • druska
    • pipirai

    1. Paruošiame mėsą kotletams: Smulkiai sutarkuojame morką bei svogūną.
    2. Į mėsą dedame susmulkintas daržoves, beriame druskos bei pipirų, taip pat suberiame džiūvesėlius, įkrečiame majonezo ir viską gerai išmaišome.
    3. Tuomet susišlapiname rankas ir mėsą "pamušame", tai yra - išimame iš dubenio ir su jėga vėl metame į jį, taip padarome kokį 10 kartų, kad mėsa gerai susitrankytų.
    4. Briedienos kotletai: Suformuojame nestorus kotletukus, juos dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
    5. Apšlakstome aliejumi ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių. :) Vieną pusę kepame maždaug pusvalandį, tuomet apverčiame - jeigu matau, kad kotletai atrodo sausoki - dar pašlakstome aliejumi ir kepame maždaug 20 minučių.
    6. Spanguolių padažas: Kai jau mėsytė apversta - pradedame ruošti padažą. Prikaistuvyje išlydome sviestą, tuomet jį maišydami beriame miltus - sumaišome tokią tarsi košelę.
    7. Tada pilame vyną ir gerai išmaišome. Vynas labiausiai čia tiktų sausas raudonas, bet aš šį kartą po ranka turėjau pusiau sauso balto - irgi tiko labai gerai.
    8. Tuomet į padažą dedame spanguolių uogienę dar kartą gerai išmaišome.
    9. Galiausiai po truputį maišydami supilame grietinėlę ir dar paverdame padažiuką iki užvirimo.
    10. Briedienos kotletus mes pasirinkome valgyti su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis, bet tinka ir kitas mėgstamas garnyras. Skanaus!