Kopūstų kotletai
Paruošimo laikas:
Apie 30 min.
Porcijų skaičius:
Ingredientai:
- Kopūstas , 1 kg
- Svogūnas , 1 vnt.
- Česnakas , 2 skilt.
- Miltai , 0.5 stikl.
- Manų kruopos , 0.5 stikl.
- Krapai , 1 pund.
- Džiūvėsėliai , 1 sauj.
- druska, pipirai , 1 žiups.
- Aliejus , 5 v.š.
Gaminimo instrukcija:
- Kopūstą supjaustykite į keletą dalių ir įdėkite į verdantį, pasūdytą vandenį. Pavirkite apie 8-10 min. iki kol suminkštės. Kopūstą nukoškite, palaukite, kol truputį atvės ir permalkite mėsmale, rankomis nuspauskite vandens perteklių.
- Smulkia tarka sutarkuokite svogūną ir česnaką. Krapus smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite su maltais kopūstais, pagardinkite druska, pipirais. Pridėkite miltų, manų krupų ir gerai permaišykite. Palikite 10-15 min. pabrinkti, tuomet vėl išmaišykite.
- Iš gautos masės formuokite kotletukus, juos pavoliokite džiūvėsiuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki kol dailiai apskrus.
- Kotletus patiekite su mėgiamu padažu.
Receptą atsiuntė: Aistė
Šeimos pietums orkaitėje kepti kotletukai su kopūstų ir morkų įdaru, kurių skonis ne tik man, bet ir kitiems šeimos nariams, labai priminė … balandėlius.
Tiesa, juos gamindama užgaišau šiek tiek ilgiau nei tikėjausi, o paskuj net ir susimąsčiau, kuris patiekalas būtų pasigaminęs greičiau – šie kotletukai su kopūstų ir morkų įdaru ar visgi tradiciniai balandėliai?
- 1 didelės ar 2 mažesnių morkų
- Ketvirtadalio nedidelio baltagūžio kopūsto
- 1 raudonojo svogūno
- Šiek tiek druskos
- Šlakelio aliejaus
Kopūstų kotletai
Gaminame . Kopūstų kotletai
Kopūstas padalijamas į 4-6 dalis (kotas išpjaunamas) ir paverdamas pasūdytame vandenyje 8-10 min. Supilama į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų ir sumalama mėsmale. Nuspaudžiamas skystis, sudedami susmulkinami žalumynai, smulkiai sutarkuojamas svogūnas, išspaudžiamas česnakas, įmušamas kiaušinis. Suberiami miltai, manų kruopos, pagardinama druska, pipirais ir gerai išmaišoma. Iš paruoštos masės suformuojami kotletai ir apvoliojami džiūvėsėliuose. Į keptuvę įpilama aliejaus, įkaitinama, sudedami kopūstų kotletai ir kepama iš abiejų, kol gražiai pagelsta. Kopūstų kotletai yra lengvai virškinami, skanūs ir greitai pagaminami. Skanaus.
Panašūs receptai
Užkeptos bulvės su cukinija ir šonine
Žiedinių kopūstų užkepėlė
Troškinti kopūstai su mėsa
Daržovių troškinys su dešrelėmis
Cukinijos įdarytos grybais
Keptos daržovės grietinės padaže
Cukinijos su česnakų ir sojų padažu
Vištiena įdaryti patisonai