Seniai įtraukiau šiuos braunius į savo būsimų kepinių sąrašą. Suviliojo viskas: šokoladinis pagrindas, kreminis sluoksnis ir, aišku, Oreo sausainių "prieskonis". Jau esu kepusi panašius braunius (Raudonojo Velveto brauniai su kreminiu sūriu ir Brauniai su kreminiu sūriu) ir tai buvo tobuli kepiniai, todėl drąsiai ėmiausi ir šio recepto. Gavosi labai skanūs, verta mėginti!
Ingredientai
- Oreo sausainiai: 1 pakelio (16 sausainių)
- Sviesto: 115 gramų
- Cukraus: 100 gramų
- Tepamo varškės sūrio: 250 gramų
- Cukraus pudros: 80 gramų
- Vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
- Miltų: 120 gramų
- Kakavos: 45 gramų
- Druskos: trečdalio arbatinio šaukštelio
- Kiaušinių: 2
Recepto paruošimas
- Iš pradžių tepamą varškės sūrelį išsukite su cukraus pudra bei vaniliniu cukrumi, padėkite į šaldytuvą. Kreminį sūrį išsukite su cukraus pudra, vanile.
- Tuomet sviestą dėkite su cukrumi į karščiui atsparų indą, statykite ant ugnies bei kaitinkite, kol šis ištirps (cukrus neturi visiškai ištirpti). Sviestą ir cukrų dėkite į puodelį ir pakaitinkite ant ugnies, kol sviestas ištirps (arba statykite ant garų vonelės). Atidėkite į šoną, kad atvėstų.
- Tada kiaušinius gerai išplakite. Kiaušinius išplakame ir supilame ištirpintą sviestą ir dar paplakame. Toliau plakdama supilkite sviesto ir cukraus mišinį bei plakite, kol masė tokia "kreminė" bus.
- Į masę suberkite miltus sumaišytus su kakava bei druska, viską gerai sumaišykite. Miltus, kakavą, druską sumaišykite, suberkite į tešlą. Pačiame gale suberkite susmulkintus sausainius (10 vienetų) ir dar gerai viską išmaišykite. Imkite 10 sausainių ir juos sulaužykite nedideliais gabalėliais.
- Po to kepimo formą išklokite su kepimo popieriumi. Į kepimo skardą išklojame kepimo poieriumi (naudojau kekso pailgą ). Iškart paskleiskite daugiau nei pusę kakavinės masės, paskui tolygiai varškės masę bei vėl kakavinę. 2/3 tešlos paskleiskite kepimo formoje, išlyginkite. Supilame puse tešlos, įspaudžiame puse sausainių. Ant viršaus dėkite kreminio sūrio masę, išlyginkite. Supilame varškės masę ir tolygiai paskirstome po visą plotą, užpilame likusią rudą tešlą. Sudėkite likusią tešlą ant braunio viršaus ir kiek įmanoma išlyginkite paviršių. Galite šiek tiek viršutines mases mediniu pagaliuku pamaišyti.
- Ant viršaus sudėliokite likusius sausainius perpjautus perpus.
- Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Kepkite apie 30 minučių.
- Atvėsusį dėkite į šaldytuvą, kad gerai atšaltų.
Patarimai ir pastebėjimai
Man šokoladinis sluoksnis gavosi šiek tiek kietokas ir sausokas. Kol šilti, viskas liuks, pagrindas - geras, minkštas. Bet pastovėjus, pakietėja. Nežinau, ar kažką padariau ne taip, ar tai dėl sausainių tešloje ir jis toks jau yra. Galbūt dar su savo orkaite nesusidraugauju ir reikėjo trumpiau kepti, gal pagrindas per daug išsausėjo. Nors kepiau 180 laipsnių orkaitėje lygiai 30 minučių. Dabar sunku pasakyti. Reiktų kartoti.
Recepte nurodoma sviestą ir cukrų pakaitinti, kol sviestas ištirps (cukrus neturi visiškai ištirpti). Aš kaitinau mažame puodelyje tiesiai ant ugnies. Tiesą pasakius, nelabai suprantu, kodėl reikia šio žingsnio, ką tai duoda pačiam kepiniui, nes pirmą kartą dariau tokį 'triuką'. Man pasirodė, jog būtų daug paprasčiau ištirpinti tik sviestą, o cukrų sumaišyti su kiaušiniais ir efektas turėtų būti panašus.
Dar vienas užkliuvęs recepto žingsnis - išplakti kiaušinius ir sviesto-cukraus mišinį iki kol masė taps 'kreminė'. Plakiau mikseriu, bet tokios kaip kreminės masės, man nepavyko išgauti. Gal nesupratau kaip ji turi atrodyti, ar per trumpai plakiau... Velniai žino.
Nors prieš pjaustant reiktų palaukti, kol brauniai atvės, bet aš neištvėriau ir pjausčiau vos po keliolikos minučių. Neišėjo labai gražiai supjaustyti ir sausainiai ant viršaus šiek tiek trukdė.
Šiuos braunius jau išbandė viena skaitytoja Laura. Gavau žinutę, jog buvo skanu ir brauniai gavosi minkštučiai net ir kitą dieną.
Kad pyragus būtų lengva išimti iš formos, aš kepimo popierių kerpu ir įtiesiu taip, kad liktų du galai ilgesni (kitus du šonus kerpu pagal pagrindo dydį).