Eiga
Rabarbarus nulupau ir supjausčiau gabalėliais, svogūnus pjausčiau plunksnelėmis.
Puode su trupučiu aliejaus trumpai apkepiau svogūnus, subėriau rabarbarus, cukrų, actą ir visą masę paviriau apie 20 minučių, kol rabarbarai pilnai ištižo ir masė tapo vientisa. Tada įtarkavau šviežio imbiero, subėriau kapotą rozmariną, skaninau pipirais ir druska, labai trumpai paviriau.
Nukėlusi puodą nuo ugnies pagardą supilsčiau į švarius indelius. Toks, trumpai virtas, čatnis šaldytuve išstovėtų virš mėnesio. Jeigu mėgstate daugiau prieskonių, pačioje pradžioje aliejuje dar galite paskrudinti kalendrų sėklas, kuminą ar kitus mėgstamus priekonius, man šį kart pakako imbiero ir rozmarinų. Ragavome su kepta ant laužo ėriena, puikiai tiko.
Agrastų uogienė su juodaisiais serbentais
2023/06/29 pagal Karolina PuodžiūtėMėgstu sudėtingus skonius, todėl dažnai gaminu patiekalus maišydama įvairias uogas, vaisius ir daržoves. Iš pastarųjų eksperimentų galiu pasigirti agrastų ir juodųjų serbentų uogiene. Patariu išbandyti šiuos įdomius receptus. Agrastai – puikiai numalšina troškulį, prisotina organizmą fruktoze ir gliukoze, organinėmis rūgštimis, pektinu, karotinu, mineralais, vitaminais C ir E. Pasižymi priešuždegiminiu, tonizuojančiu, antioksidaciniu poveikiu, mažina patinimus, normalizuoja … Skaityti toliau

Papildomi patarimai
Šis spanguolių padažas puikiai tinka prie įvairių mėsos patiekalų, pavyzdžiui, keptos vištienos, kalakutienos, kiaulienos arba net jautienos. Jis taip pat labai skanus su žuvimi, o ypač – su kepta lašišos filė. Be to, galima naudoti kaip padažą prie įvairių sūrių (pavyzdžiui, brie ar parmezano) ar net kaip užtepėlę ant skrudintos duonos.
- Jei norite padažą pagaminti saldesnį, galite pridėti daugiau medaus arba cukraus pagal skonį.
- Jei mėgstate aštrų skonį, į padažą galite įdėti šiek tiek smulkintos raudonosios paprikos arba aštrios čili paprikos.
Spanguolių padažas su česnaku yra unikalus, lengvai paruošiamas ir puikiai papildantis įvairius patiekalus. Pabandykite jį pasigaminti jau šį sezoną – tiek šventėms, tiek kasdieniams pietums!

Spanguolių padažas – tobulas pagardas mėsos ir paukštienos patiekalams. Pagaminsite per 15 min!
Artėjant gražiausioms metų šventėms, dauguma šeimininkių imasi dairytis naujų ir dar nebandytų bei neragautų receptų. Juk norisi nustebinti ne tik svečius, bet ir patiems paragauti kažko naujo, galbūt išbandyti netikėtų skonių derinį. Tad spanguolių padažas su česnaku yra tobulas pasirinkimas.
Spanguolės su savo rūgštumu ir gaivumu, o česnakas su aštrumu ir intensyvumu sukuria išskirtinį skonį, kuris papildo mėsos patiekalus, žuvį, sūrius ar net daržoves. Šis padažas lengvai paruošiamas (užtruksite ne ilgiau nei 15 min), o jo skonis tikrai nepaliks abejingų.

