pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos Kulninių Receptas - Gardus ir Sultingas Patiekalas Jūsų Stalui

Osso buco. Troškinta jautienos kulninė

Šiam patiekalui reikės didelio ir gilaus puodo, į kurį reikės sutalpinti keturias jaučio kulnines.

Taigi, imame keturias kulnines, apvoliojame jas miltuose ir apkepame aliejuje.

Viską dedame i puodą, ant viršaus verčiame dvi smulkiai pjaustytas vidutinio dydžio morkas, vieną smulkiai pjaustytą salierą.

Palaukiame kol užvirs, sudedame mėsą, įpilame vandens, kad viską apsemtų ir uždengę troškiname dvi-tris valandas. Baigę troškinti, suberiame smulkintas petražoles, paverdame dar 10min.

Pateikiame su bulvių koše.

Valgome.

Jautienos kulnines receptas

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!

Varškės patiekalai

Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje

Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)

Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas

20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams

Naudingi patarimai jūsų virtuvėje

Kalafiorų salotos su sojos padažu

Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai

Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais

Makaronų ir picos patiekalų receptai

Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui

Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo

Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Empanados - tradiciniai čilietiški pyragėliai su jautiena

Ypatingai skanūs pyragėliai su maltos jautienos įdaras. Pyragėliai šiek tiek primena lietuviškus kibinus ir tikrai ne mažiau gardūs. Pyragėliai labai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.

Rudenėlio šventė: jaučio kulninės troškinys

Man kulninė yra visiška rudenėlio šventė ir labai vertinga jaučio dalis, nes troškinant kaulas paleidžia visus čiulpus į puodą ir gimsta magija.

Ko reikia 4-6 žmonėm:
2kg sausai brandintos kulninės
350g morkų
350g svogūnų
350g salierų stiebų
500g saldžiosios paprikos
2 čili pipirų
saujos lauro lapų
450g pomidorų savo sultyse
0.5l šviesaus
2 galvų česnako
40g džiovintų baravykų
5g kvapiųjų pipirų grūdeliais
5g juodųjų pipirų grūdeliais
5l vandens
pora šaukštų pomidorų pastos
druskos
aliejaus kepimui
grietinės patiekimui
žalumynų patiekimui
Druska pagal skonį

Procesas:
Gerai apskrudintu jautienos kulninę iš visų pusių ant grilio tiesioginės kaitros arba ant keptuvės, metu į didelį puodą. Dedu perpus perpjautas česnako galvas ir pomidorų pastą, pipirus, lauro lapus, baravykus. Lengvai pakepinu ir užpilu alumi, 2l vandens ir pomidorais savo sultyse. Uždengiu ir troškinu 2.5 val. Kol troškinasi, stambiai susipjaustau daržoves ir tada patikrinu mėsą: jei šaukštu galiu praskirti, dedu visas daržoves ir pilu likusį vandenį, išmaišau ir troškinu dar 40 min. Pilu į dubenis, dedu gerą šaukštą grietinės ir žalumynų. Jei norisi, skrudintos duonos šalia.

Žymos: kulninė, troškinys, Jaučio