Regis, pamažu užmarštin traukiasi tie laikai, kai svečius pasitikdavome riebiomis mišrainėmis, silkėmis ir rūkytomis vištomis nukrautais stalais. Mes taip pat už vaišinimo principą „geriau mažiau, bet įdomių ir gražiai patiektų“. Dailios vieno kąsnio užkandėlės visada traukia akį ir tinka įvairiausioms progoms: pradedant paprasčiausiu pasisėdėjimu su draugais ar artimaisiais ir baigiant pokyliais.
Užkandžių Idėjos
Taigi siūlome jums pluoštelį idėjų, kurios bet kada gali praversti. Laukiate svečių arba ruošiatės šventei? Tikrai neprašausite patiekę skanių ir greitai pagaminamų užkandžių, suvertų ant dantų krapštukų ar mažų iešmelių. Jie dailiai atrodo, juos patogu valgyti, o jums nereikės plauti kalno indų po vakarienės.
Užkandėlės su Lašiša
Ant agurkų griežinėlių uždėta truputį kreminio sūrio su žolelėmis (itin subtilaus skonio suteiktų ožkų sūris) ir lašišos, kąsneliai perverti dantų krapštuku ir papuošti krapais.
Reikės:
- 160 g rūkytos ar sūdytos lašišos filė
- 24 vnt. sūrių šaukštelių
- Maskarponės kremo
- Žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų
- Papildomai galite papuošti citrinos griežinėliu
Gaminimas:
- Lašišos filė supjaustykite plonai griežinėliais.
- Į šaukštelį dėkite lašišos filė susuktą griežinėlį. Šalia konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremą.
Užkandėlės su Rūkyta Dešra
Reikės:
- 110 g šaltai rūkytos dešros (40 vnt.)
- 10 vnt. keturkampių batono griežinėlių
- Maskarponės kremo
- Salotos lapų
- Griežinėliais pjaustytų marinuotų agurkėlių
Gaminimas:
- Iš batonos riekelių stikliuku (4 cm skersmens) išspauskite 4 rutuliukus. Visus sudėkite į kepimo skardą ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai viršus bus lengvai paskrudęs ir apdžiūvęs, apverskite ir dar palikite kelioms minutėms. Esmė ta, kad viršus ir apačia būtų traškūs, o vidus minkštas. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
- Ant batono griežinėlio dėkite susuktą salotos lapelį, dešros griežinėlį, marinuoto agurko griežinėlį ir viską persmeikite mediniu smeigtuku.
- Dešros griežinėlį konditeriniu švirkštu pripildykite maskarponės kremu.
Užkandėlės su Kalakutienos Kumpiu
Reikės:
- 90 g virto pjaustyto kalakutienos kumpio (6vnt.)
- 10 vnt. keturkampių batono griežinėlių
- Maskarponės kremo
- Salotos lapų
- Griežinėliais pjaustytų marinuotų pievagrybių
Gaminimas:
- Iš batonos riekelių stikliuku (4 cm skersmens) išspauskite 4 rutuliukus. Visus sudėkite į kepimo skardą ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai viršus bus lengvai paskrudęs ir apdžiūvęs, apverskite ir dar palikite kelioms minutėms. Esmė ta, kad viršus ir apačia būtų traškūs, o vidus minkštas. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
- Ant batono griežinėlio konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremo, dėkite susuktą salotos lapelį, kalakutienos kumpelį, pievagrybio griežinėlį ir viską persmeikite mediniu smeigtuku.
Užkandėlės su Mocarelos Rutuliukais
Reikės:
- 20 vnt. mocarelos rutuliukų
- 20 vnt. vyšninių pomidorų
- Šviežių bazilikų lapelių
- 20 vnt. popierinių mini keksiukų formelių
Gaminimas:
- Į keksiukų formeles dėkite pomidoriukus, kurių viršūnėlę nupjaukite, uždėkite mocarelos rutuliuką ir persmeikite mediniu smeigtuku.
- Ant viršaus užberkite pjaustytų baziliko lapelių.
Užkandėlė su Krabų Lazdelėmis
Reikės:
- 150 g krabų lazdelių (10 vnt.)
- 2 virtų kiaušinių
- 3 v.š. majonezo
- Žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų
- Druskos, maltų juodųjų pipirų
- 10 vnt. sūrių šaukštelių
Gaminimas:
- Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytas krabų lazdeles, virtus kiaušinius, suberkite krapus, sudėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Kiekvieną šaukštelį įdarykite paruoštu įdaru.
Užkandėlės Sūrio Rutuliukai su Krabais arba Be Jų
Reikės:
- 3 virtų smulkiai tarkuotų kiaušinių
- 100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
- 1 v.š. majonezo
- Druskos, maltų juodųjų pipirų
- 20 vnt. šviežio agurko griežinėlių
- 20 vnt. skrudintų batono griežinėlių
- Majonezo
- 3-4 smulkiai sutarkuotų šaldytų krabų lazdelių
- Mini popierinių keksiukų formelių
Gaminimas:
- Į dubenį sudėkite tarkuotus kiaušinius, fermentinį sūrį, sudėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Iš paruoštos masės suformuokite rutuliukus.
- Galimi du pateikimo būdai:
- batono griežinėlį patepkite majonezu, dėkite agurko riekelę, sūrio rutuliukus ir persmeikite mediniu smeigtuku;
- į keksiuko formelę dėkite sūrio rutuliuką, apvoliotą krabų lazdelėse, ant viršaus uždėkite planai pjaustytą agurko griežinėlį ir perverkite mediniu smeigtuku.
Užkandėlės su Rūkyta Vištiena
Reikės:
- 1 rūkytos vištienos kulšelės
- 1-2 v.š. majonezo
- 1 a.š. pesto padažo
- 20 vnt. sūrių šaukštelių
- Žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų
- Agurko griežinėlių
Gaminimas:
- Nuo višienos nuimkite odą, nupjaukite nuo kaulo ir supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite su majonezu ir pesto padažu.
- Šaukštelius įdarykite vištiena, ant viršaus uždėkite pjaustytus agurko griežinėlius.
Užkandėlės su Krabais ir Kukurūzais
Reikės:
- 100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
- 10 vnt. krabų lazdelių
- 3-4 v.š konservuotų kukurūzų
- 1 išspaustos skiltelės česnako
- 3 v.š. majonezo
- Druskos, maltų juodųjų pipirų
- 20 vnt. sūrių šaukštelių arba krepšelių
Gaminimas:
- Į dubenį sudėkite sūrį, smulkiais kubeliais supjaustytas krabų lazdeles, konservuotus kukurūzus, česnaką, majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Šaukštelį arba krepšelį įdarykite paruoštu įdaru.
Kitos Užkandžių Idėjos:
- Lavašo suktinukai su lašiša
- Vieno kąsnio užkandžiai su silke
- Itališka bruschetta su lašiša ir parmezano sūriu
- Traškūs svogūnų žiedai
- Krabų lazdelių salotos
- Pomidoro griežinėliai su pikantiška mišraine
- Krepšeliai su pievagrybių įdaru
- Kiaušinių užtepėlė su rūkyta lašiša
- Tortilijos su vištiena
- Dešros, mocarelos ir alyvuogių vėrinukai
- Mocarelos sūrio lazdelės
- Sumuštiniai su silke ir marinuotais agurkais
- Vieno kąsnio sumuštiniai su vytintu kumpiu
- Mažos bandelės su dešrele
- Vieno kasnio sumuštiniai su krabų mišraine
- Krabų lazdelės tešloje - niekada neatsibosta
- Duonos lazdelės su vytintu kumpiu
- Įdaryti kiaušiniai: šprotų, avokado ir sūrio įdaras
- Sumuštinukai su kumpiu ir agurku
- Vištienos vėrinukai su ananasais ir paprika
- Vieno kąsnio sumuštiniai su lašiša
- Balta mišrainė kitaip
- Įdaryti pomidorai
Lavašo Suktinukai su Lašiša
Reikės:
- Lavašas 1 vnt.
- Lašišos filė (sūdyta) 150 g
- Citrinų sultys 1 šaukštas
- Lydytas sūrelis 2 šaukštai
- Kalendros 1 šaukštas
Gaminimo eiga:
- Lavašą plonu sluoksniu aptepkite tepamuoju sūreliu.
- Sūdytą lašišą supjaustykite plonais gabaliukais-lakšteliais.
- Apšlakstykite citrinos sultimis, užbarstykite smulkintomis kalendromis ir išmaišykite.
- Lašišos gabaliukus sudėkite ant lavašo ir susukite. Supjaustykite 3-4 cm pločio suktinukais.
Kiti variantai
- Plonomis šoninės ar kumpio juostelėmis apsuktos datulės (jas galima keisti džiovintomis slyvomis) trumpai paskrudintos gerai įkaitintoje orkaitėje ir pervertos dekoratyviais iešmeliais.
- Sausainių formele išspaustas batonas pateptas sviestu, uždėta ta pačia formele išspausto sūrio, salotos lapas, griežinėlis pomidoro, griežinėlis dešros, susukta daržovių skustuku nupjauta plonytė agurko juostelė ir alyvuogės puselė perverta gražiais smeigtukais.
- Kumpio juostelės apteptos ir susuktos su pikantiška mišraine bei pervertos iešmeliu su juoda duona (ją galite paskrudinti orkaitėje) ir salotos lapu.
- Arbūzo kubeliai suverti su trupučiu fetos, užkandukai apibarstyti smulkintomis mėtomis.
- Cukinija supjaustyta daržovių skustuku, juostelės pasūdytos ir apkepintos grilyje (galima apkepinti ir keptuvėje), susuktos su fetos sūriu, gražgarsčių lapeliais ir perverta dantų krapštuku.
- Paprasti lietiniai blynai patepti kreminiu sūreliu, apibarstyti žalumynais, išdėliotos lašišos juostelės ir susukami suktinukai, kurie supjaustomi kąsneliais ir perveriami.
- Dantų krapštuku pervertas vyšninis pomidoriukas, baziliko lapelis, mocarelos kamuoliukas, šlakelis alyvuogių aliejaus ir truputis šviežiai grūstų pipirų.
- Dantų krapštuku perverti bri sūrio ir ananasų trikampėliai.
- Česnakinė varškė (varškė, ištrinta su trupučiu grietinės, sumaišyta su druska, pipirais, trintais česnakais) įsukta į daržovių skustuku supjaustyto agurko juosteles, šulinėlis pervertas dantų krapštuku ir papuoštas virta krevete.