Šiame straipsnyje rasite geriausią vaflių receptą, kuris taps puikiu įrodymu, kaip tinkamai parinktas maistas gali tapti puikiu energijos šaltiniu. Tai puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams ar desertui.
Kodėl šis vaflių receptas yra geriausias?
Šis vaflių receptas yra greitai paruošiamas, universalus ir labai skanus. Jame daug vietos eksperimentams - galite vaflius papildyti savo mėgstamais prieskoniais, vanile ar net pakeisti dalį skystų produktų sutrintu bananu, moliūgų ar obuolių tyre. Be to, dalį miltų galite keisti iki miltų tekstūros susmulkintomis avižomis, galite pridėti mėgstamų riešutų.
Kai mūsų namuose nuskamba prašymas iškepti „tikrai skanių vaflių“, jau žinau ką įrašyti į pirkinių sąrašą - raugintas pasukas ir riebiausią tikrą grietinę. Visų kitų produktų, kurių prireikia maišant tešlą, paprastai visada būna virtuvės spintelėse ir šaldytuve: miltų, cukraus, kiaušinių, kokosų aliejaus. Tiesą sakant, esu išbandžiusi ir esam išragavę tikrai labai daug skirtingų belgiškų vaflių variacijų, tačiau šis - vienas geriausių, jei kalbame apie tuos visai paprastus, įvairiausiais priedais nepagardintus vaflius.
Skonis: 10/10. Mes juos vadiname „tais tikrai skaniais vafliais“, ir tai tikriausiai viską pasako. Žinoma, kad yra dar daug puikių ir labai gardžių vaflių receptų, bet šis - tikrai labai geras.
Ingredientai
- 300 ml pieno
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 2 a.š. cukraus
- 2 a.š. druskos
- 50 ml kokosų aliejaus
Vaflių gaminimo eiga
- Dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, druska ir cukrumi.
- Puode išlydome kokosų aliejų ir pašildome pieną.
- Skystą masę pilame prie miltų ir gerai išmaišome.
- Įkaitinkite vaflių keptuvę, ištepkite ją trupučiu kokosų aliejaus.
- Kepkite vaflius, kol jie taps auksiniai ir traškūs.
Sveikesnė vaflių versija
Daugelis dar nuo vaikystės laikų įpratę valgyti saldžius vaflius, pagardintus uogienėmis, džemais, cukraus pudra ar grietinėle. Jei norite sveikesnės versijos, galite išbandyti vaflius iš saldžiųjų bulvių ar cukinijų.
Gydytoja dietologė dr. teigia: „Iš saldžiųjų bulvių ar cukinijų pagaminti vafliai yra sveikatai palankesnis variantas palyginus su tais, kurie pagaminti iš rafinuotų miltų ir cukraus. Šiose daržovėse yra svarbiausių vitaminų, mineralų ir skaidulų: saldžiosiose bulvėse gausu antioksidantų, pavyzdžiui, beta karotino, vitaminų A ir C, gerinančių akių sveikatą bei stiprinančių imunitetą. O cukinijos pasižymi mažu kalorijų kiekiu, jose taip pat yra vitaminų A ir C bei kalio, kuris palaiko širdies sveikatą ir reguliuoja kraujospūdį.“
Patarimai, kaip patobulinti vaflių receptą
- Prieskoniai ir vanilė: Į tešlą įdėkite mėgstamų prieskonių ar vanilės ekstrakto.
- Vaisiai ir daržovės: Pakeiskite dalį skystų produktų sutrintu bananu, moliūgų ar obuolių tyre.
- Avižos ir riešutai: Dalį miltų galite keisti iki miltų tekstūros susmulkintomis avižomis arba pridėti mėgstamų riešutų.
Pasukų vafliai
Vafliai su pasukomis yra purūs ir minkšti viduje su maloniai traškia plutele. Dėl pasukų jie ypatingai gerai iškyla ir turi smagų vos rugštų poskonį.
Ingredientai pasukų vafliams
- Kvietiniai miltai
- Kukurūzų krakmolas
- Kepimo milteliai
- Druska
- Sviestas
- Cukrus
- Vanilinis cukrus
- Kiaušiniai
- Pasukos
Gaminimo eiga
- Keptuvėje arba puode ant nedidelės kaitros ištirpinu sviestą (tinka ir mikrobangų krosnelė, jei turite). Sviestą palieku ataušti.
- Naudodama plakimo šluotelę didesniame dubenyje iki suputojimo išplaku kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų.
- Ataušintą tirpintą sviestą ir pasukas (geriausia, kad jos būtų kambario temperatūros) supilu į kiaušinių masę ir iškart gerai išmaišau plakimo šluotele.
- Dabar sudedu visus likusius sausuosius ingredientus: kvietinius miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską.
- Plakimo šluotelę dedu į šoną ir naudodama šaukštą maišau tešlą.
- Į gerai įkaitintą čirvinių arba belgiškų vaflių keptuvę dedu 3-4 didelius šaukštus tešlos.
- Kepimui papildomų riebalų nenaudoju, nes tešla yra riebi. Kepu iki norimo apskrudimo lygio: trumpiau kepti vafliai bus minkštesni, o ilgiau kepti vafliai - traškesni.
Vaflių patiekimas
Vaflius patiekite su mėgstamais priedais. Mūsų dažniausias pasirinkimas - graikiškas jogurtas ir trintos braškės arba uogienė.
Vaflių receptas su Tiramisu kremu
Vaflių su tiramisu kremu receptas taps jūsų pusryčių hitu. Šis receptas praturtintas avižiniais ledais, uogomis ir riešutais.
Ingredientai
- 2-3 didelių kiaušinių
- 20 g DANSUKKER šviesiojo sirupo
- 1 šaukštelio DR. OETKER vanilės pastos
- 250 g TICHĖ gazuoto natūralaus mineralinio vandens
- 250 g miltų
- 15 g DR. OETKER kepimo miltelių
- 100 g VILNIAUS margarino „Kepiniams“
- 82 g cukraus
- 2 g druskos
Kremui
- 1 pakelio DR. OETKER Tiramisu kremo
- 1 stiklinės pieno
Patiekimui
- 5-6 šaukštų avižinių OATSIDE THE BOX ledų su mangais
- 1 saujos šviežių uogų
- 1 saujos riešutų
- 1 šakelės mėtų
Gaminimo eiga
- Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymo.
- Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos ir DANSUKKER šviesiuoju sirupu iki standžių putų.
- Trynius kitame inde sumaišykite su DR. OETKER vanilės pasta ir viską išplakite iki purios masės.
- Į trynių masę supilkite TICHĖ gazuotą natūralų mineralinį vandenį ir išmaišykite.
- Miltus sumaišykite su DR. OETKER kepimo milteliais ir cukrumi.
- Į trynių masę lėtai pilant įmaišykite lydytą VILNIAUS margariną „Kepiniams“, po truputį įmaišykite miltų ir kepimo miltelių mišinį, vėliau atsargiai įmaišykite išpurentus baltymus. Gautą masę palaikyti šaldytuve apie 1 val.
- Kremui skirtą pieną ir DR. OETKER Tiramisu kremą išplakite iki vientisos tirštos masės.
- Vaflius kepkite įkaitintoje vaflinėje apie 2-3 minutes arba kol apskrus.
- Patiekite su avižiniais OATSIDE THE BOX ledais su mangais, Tiramisu kremo padažu, šviežiomis uogomis, mėtomis ir skrudintais riešutais.