pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Purūs ir Skanūs Kvadratiniai Vafliai: Receptas ir Patarimai

Belgiški vafliai yra ne tik skanus, bet ir išskirtinis desertas, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek kaip užkandis ar net vakarienei. Su savo traškia išore ir minkšta vidine dalimi, šie vafliai yra tiesiog dieviški! Mūsų šeimoje, garbės žodis, nėra savaitės, kad vakarienei arba savaitgalio pusryčiams vaikai nepaprašytų belgiškų vaflių.

Jei norite pasigaminti tikrus vaflius namuose, štai paprastas ir skanus receptas. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, pridėkite pieną, tirpintą sviestą ir vanilės ekstraktą. Supilkite skystą mišinį į sausąsias medžiagas ir gerai išmaišykite, kad susidarytų vientisa tešla. Svarbu nepermaišyti, kad vafliai būtų lengvi ir purūs.

Jei turite elektrinę vaflinę, įkaitinkite ją iki vidutinės temperatūros. Su tešla užpildykite vaflinės groteles ir uždarykite ją. Kepkite vaflius 3-5 minutes, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs išorėje, tačiau minkšti viduje. Patiekite vaflius su įvairiais priedais - uogomis, šokolado padažu, plakta grietinėle, klevų sirupu ar net ledais. šiuos vaflius taip pat galima užšaldyti.

Ingredientai ir Paruošimas

Minkšti vafliai - tai purūs kvadratiniai arba apvalūs vafliai, kurie gaminami iš tešlos, pridėjus kepimo miltelių. Visi ingredientai be plaktų baltymų turi būti kruopščiai išmaišyti maišytuvu giliame dubenyje, kol gaunama vientisa masė be gumuliukų. Įdėjus baltymų, tešla maišoma tik rankomis.

  • Jei recepte yra sviesto, jis turi būti ištirpintas vandens vonelėje. Į mažesnį indą supilkite aliejų ir įstatykite jį į didelį puodą su verdančiu vandeniu.
  • Kiaušiniai į tešlą visada dedami ypatingu būdu. Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų ir iš karto dedami į tešlą. Baltymai išplakami iki viršūnės ir įmaišomi pabaigoje: maži oro burbuliukai suteikia pyragui oro ir puošnumo.

Kepimo Patarimai

Vaflinės plokštes patepkite augaliniu aliejumi ir įkaitinkite prietaisą. Ant kiekvienos plokštelės dėkite po 2 valgomuosius šaukštus tešlos. Daugiau nereikia, kitaip ji išsilies į šonus. Kepimo laikas priklauso nuo prietaiso galingumo. Kuo jis didesnis, tuo greičiau vafliai iškeps. Pavyzdžiui, „Moulinex SW611812” modelis, kurio galia 700 W, iškeps vaflius per 10 minučių.

Taip pat galite kepti vaflius orkaitėje. Patepkite formą augaliniu aliejumi. Į langelius supilkite tešlą. Dėkite formą į orkaitę, įkaitintą iki 220 °C. Kepkite vaflius 8-9 minutes. Tada išimkite juos iš formos ir išdėliokite lygiai ant kepimo skardos. Populiariausios vaflių formos yra Lekue. Jos pagamintos iš maistinio silikono, lengvai valomos, lengvai naudojamos.

Vaflių Įvairovė ir Istorija

Iš tiesų visiems puikiai žinomus vaflius reikėtų skirstyti į dvi rūšis: Briuselio ir Lježo vaflius. Briuselio vafliai, kurie pasaulyje dažniausiai vadinami belgiškais, yra purūs viduje ir traškūs išorėje, stačiakampio formos, patiekiami su milteliniu cukrumi, vaisiais ir plakta grietinėle. Nors Amerikoje vafliai kepami su kepimo milteliais, tradiciniams vafliams turėtų būti naudojamos mielės. Būtent dėl mielių šie jie įgauna dar daugiau purumo, yra storesni ir tuo pačiu lengvesni.

Na, o Lježo, rytų provincijos Belgijoje, vafliai - ovalo formos, plonesni, tankesnės tekstūros ir mažesni už Briuselio vaflius. Paprastai jie būna traškūs, valgomi be priedų, kartais patiekiami ir šalti. Pasaulyje belgiškus vaflius įprasta patiekti pusryčiams, tačiau Belgijoje jie dažniausiai valgomi kaip užkandis ar desertas.

Nors tradiciškai vafliai pagardinami sviestu arba milteliniu cukrumi, vaisiais ir grietinėle, šiandien galite rinktis iš gerokai daugiau pagardų: šokolado, riešutų, sirupų, įvairių saldžiųjų padažų, ledų ir kitų gardėsių, dėl kurių minkštučiai vafliai tampa dar skanesni. Be to, atkreipkite dėmesį, kad pačio recepto sudėtyje nėra cukraus. Jeigu valgytumėte juos vienus, tikriausiai trūktų jo, tačiau su priedais saldumas būna idealus.