Keksiukai su riešutų sviestu ir šokoladu - tai desertas, kuris apgaubia jaukumu ir užburia skonių harmonija. Kiekvienas kąsnis primena šiltą apkabinimą, o kvapas, sklindantis iš orkaitės, namus pripildo džiaugsmo ir ramybės. Pagrindinis šių keksiukų akcentas - riešutų sviesto ir šokolado derinys, kuris sukuria tobulą skonių balansą. O atsikandus keksiuko maloniai nustebina išbėgantis šokoladas, kuris suteikia dar ir papildomo nuostabaus skonio.
Be to, šis receptas tiks ir pradedantiesiems virtuvėje. Ingredientai paprasti ir lengvai prieinami, o gamybos procesas nereikalauja sudėtingų įgūdžių. Nors šis receptas jau yra tobulas, tačiau jį galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį. Jei norisi mažiau saldumo, rinkitės kuo tamsesnį šokoladą su didesniu kakavos kiekiu. Taip pat į tešlą galite įdėti kapotų riešutų, džiovintų vaisių ar žiupsnelį cinamono.
Receptas: Keksiukai su Žemės Riešutų Sviestu ir Šokoladu
Ingredientai:
- 100 g miltų
- 100 g cukraus
- 50 g sviesto
- 100 g žemės riešutų sviesto
- 200 ml pieno
- Kepimo milteliai
Gaminimo eiga:
- Visų pirma viename dubenyje sumaišome visus birius produktus: miltus, cukrų ir kepimo miltelius.
- Ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą, į jį sudedame žemės riešutų sviestą ir pamaišom, kol išeina vientisa ruda masė.
- Kiaušinį suplakame su pienu ir viską supilame į miltus.
- Išmaišom ir supilam pravėsusį sviestą.
- Viskas, tešla bus pati ta - ne per skysta, ne per tiršta.
- Tešlą dėkite į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite iki 170 ℃ įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Labai patiko tai, kad maišant tešlą apsiėjau be mikserio, nereikėjo nieko tarkuoti nei smulkinti. Tik vienas, du - 15 minučių - ir keksiukai jau kepa! Tiesa, matyt iš tos laimės, kad viską pavyko greitai sumakaluoti, nepažiūrėjau, ar orkaitė įkaito pakankamai.
Žinoma, nėra to blogo! Visus nelygumus nupjausčiau peiliu - juos dar tą patį vakarą sugraužėm su Jonu nė nesulaukę kol užvirs vanduo arbatai, o ne pačios gražiausios prekinės išvaizdos keksiukų viršų paslėpiau po šokolado, riešutų sviesto ir „Philadelphios“ kremu.
Kremas Keksiukams
Vienam sūrio indeliui (125 g.) dėjau keletą didelių šaukštų riešutų sviesto ir kelis šaukštus vanilinio sirupo dėl saldumo.
Karamelinis kremas
Apie kremus, žinoma, kad galit daryti karamelinį kremą. O šiaip visi maskarponės kremai būna tvirti ir kambario temeratūroje (na, jeigu kambary ne 30 laipsnių ir į keksiukus netvieskia karšti saulės spinduliai 🙂 ) laikosi puikiai.
Bananiniai Keksiukai su Žemės Riešutų Sviestu
Dėka šio itin paprasto keksiukų recepto, jūsų pusryčiai, kavos pertraukėlė ar tiesiog sveikas desertas bus apjungti į vieną. Nemanome, kad yra dienos metas, kuomet kažkas nenorėtų bananinių keksiukų. Pagamintas iš keleto elementariausių produktų randamų namuose ir papildytas vaniliniais „Impact“ baltyminiais milteliais, šis receptas yra puikus pasirinkimas norint numalšinti gardėsių norą nesuvartojant daug cukraus. Vis dėlto turime perspėti, kad vienas kepimas kaip išgaruoja, ypač, jeigu dalinatės su kitais.
Ingredientai:
- Bananai
- Kefyras
- Kiaušinis
- Cukrus
- Žemės riešutų sviestas
- Avižos
- Cinamonas
- Kepimo milteliai
- Vaniliniai „FlavDrops“
- Vaniliniai „Impact“ baltyminiai milteliai
Gaminimo eiga:
- Sumaišykite bananus su kefyru, kiaušiniu, cukrumi ir žemės riešutų sviestu.
- Tuomet sudėkite kiaušinius, pieną, vanilinius „FlavDrops“ ir gerai išmaišykite.
- Tuomet sudėkite avižas, cinamoną, kepimo miltelius bei baltyminius miltelius bei gerai sumaišykite iki vientisos masės.
- Su šaukštu užpildykite kepimo formeles jau paruošta mase. Dėkite tiek, jog būtų užpildyti trys ketvirtadaliai formelės.
- Tuomet ant viršaus uždėkite arbatinį šaukštelį riešutų sviesto ir padenkite dar vienu paruoštos masės sluoksniu, jog riešutų sviestas liktų viduje.
- Ant viršaus uždėkite banano gabalėlį, pabarstykite avižomis ir kepkite 20 minučių.
Ganašo Paruošimas
Ganašas:
- Paruoškite ganašą dieną prieš (apie 10-12 valandų).
- Grietinėlę pašildykite iki virimo temperatūros.
- Šokoladą užpilkite saldžia grietinėle, įdėkite žemės riešutų sviesto.
- Jei norite, kad ganaše liktų žemės riešutų sviesto gabaliukai, tuomet masę išmaišykite silikonine mentele ar šaukštu. Jei norite kreminės ganašo tekstūros, masę sutrinkite rankiniu blenderiu.
- Įdėkite į sandarų indą, ant masės uždėkite maistinę plėvelę, kad ji viską sandariai uždengtų.
- Ganašą išplakite iki standžios, vientisos konsistencijos.
Sveikesnis variantas keksiukams su riešutų sviestu
Receptas:
- 3 puod. pilno grūdo avižų dribsnių
- 2 puod. bananų purė
- 1/4 puod. cukranendrių nerafinuoto cukraus
- 1/4 puod. žemės riešutų sviesto
- 2 vnt laimo citrinos
- 1 a.š sodos
Veiksmas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 temp.
- Avižų dribsnius susmulkinkite kokteilinę, gausite miltus.
- Bananų purę sumaišykite su cukrimi, riešutų sviestu.
- Laimo citrinos sultys nugesinti su soda ir įmaišyti į skystąją dalį.
- Pilkite miltus ir gerai išmaišykite.
- Imkite norimą formą, dėkite tešlą.