pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vieno kąsnio sumuštinių receptai su kiaušiniais

Būna kartais tokių dienų, kai žinai, kad užsuks svečiai ir labai norisi juos pavaišinti kažkuo skaniu ir dar neragautu. Tad pradedi ieškoti naujų receptų, bet tuo pačiu bijai, kad viskas gali nepavykti.

Sumuštiniai su kiaušiniais ir šprotais

Šį kartą ant pusryčių stalo - labai greitai pagaminami sumuštinukai su šimtą metų nevalgytais šprotais. Na gerai, gal ne šimtą, aš dar ne tokia sena 😉 Bet šprotus valgiau tikrai labai senai, o tinklaraštyje pirmas receptas su jais.

Gamindama kiaušinių užtepėlę, ją gardinau namuose ruoštu “Krapesto”. Į dubenėlį beriame smulkia tarkele tarkuotą virtą kiaušinį, fermentinį sūrį, smulkintus krapus, svogūnų laiškus, salotos lapelius, įdedame šaukštelį “Krapesto”, majonezo ir išmaišome.

Ant paskrudinto prancūziško batono riekelių dedame pasiruoštos masės ir ant viršaus uždedame po šprotą. Sumuštiniai su kiaušiniais ir šprotais paruošti, skanaus!

Pusryčių sumuštiniai su kiaušiniais

Ingredientai:

  • Šviesi ar tamsi duona
  • 4 kiaušiniai
  • 150 g fermentinio sūrio
  • 1 skiltelės česnako
  • Majonezas
  • Druska, malti juodieji pipirai
  • Kapoti žalumynai

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius išverdame kietai, nulupame ir supjaustome smulkiai arba sutarkuojame stambia tarka.
  2. Sūrį tarkuojame stambia tarka, sumaišome su smulkintais kiaušiniais ir smulkiai kapota ar išspausta česnako skiltele. Viską paskaniname druska, maltais juodaisiais pipirais ir sumaišome su majonezu.
  3. Duoną pjaustome riekelėmis ir apskrudiname sausoje keptuvėje, skrudintuve ar orkaitėje. Ant duonos riekelių dedame užtepėlės. Taip paruoštus sumuštinius galima pagražinti kapotais žalumynais.

Vieno kąsnio sumuštiniai su lašiša

Ingredientai:

  • Silpnai sūdyta arba rūkyta lašiša
  • Prancūziškas batonas ar panaši duonelė
  • Putpelių kiaušiniai
  • Sviestas arba tepamas sūrelis
  • Švieži krapai

Gaminimo eiga:

Pasiruošiame visus ingredientus. Prancūzišką batoną pjaustome riekelėmis. Putpelės kiaušinius išverdame kietai. Lašišą pasmulkiname.

Aptepame prancūziško batono riekeles sviestu arba tepamu sūreliu, ant viršaus dedame smulkintos lašišos ir putpelės kiaušinio puselę. Sumuštinius apibarstome kapotais krapais.

Vieno kąsnio sumuštiniai su lašiša patiekiami gražiai išdėlioti ant lėkštelės.

Tad peržiūrėjau nemažai receptų, bet vakarui vis tiek pasirinkau savo labai pamėgtą ir laiko patikrintą užkandį Laima Canape spoons šaukšteliuose su vištiena, virtais kiaušiniais, agurkais, krabų lazdelėmis ir kietuoju sūriu. Jau galiu drąsiai sakyti - eilinį kartą, patys pirmieji pradingo nuo stalo. Tad drąsiai pasidalinu šiuo receptu ir su Jumis visais.