pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos Išpjova: Kainos, Savybės ir Gaminimo Paslaptys

Jautienos išpjova, dar žinoma kaip Filet Mignon, yra vienas labiausiai vertinamų jautienos gabalų. Tai pats švelniausias jautienos kepsnys, pasižymintis ypatingu skoniu ir tekstūra.

Kas yra jautienos išpjova?

Jautienos išpjova (TENDERLOIN) - tai mažiausiai dirbantis jaučio nugaros raumuo, esantis po nugarine. Tai ilgas ir siauras raumuo, iš vienos skerdenos išpjaunama iki 4 kg išpjovos. Mėsa - minkšta, neturinti riebalinio sluoksnio. Dėl savo savybių, tai brangiausia jautienos dalis, nes šių pjausnių iš viso jaučio gaunama mažiausiai. Šis liesas, bet sultingas pjausnys pasižymi sviestine tekstūra (mignon pranc. - meilus, žavus), todėl puikiai tinkamas gaminti įvairiais būdais. Pjaunamas iš nugarinės dalies, esančios žemiau stuburo slankstelio. Skonis ypatingai švelnus ir sultingas.

Jautienos išpjovos kaina

Jautienos išpjova, 45 eur/kg.

Nurodyta kaina yra orientacinė, tiksli kaina suskaičiuojama supakavus prekes.

Kaip išsirinkti?

Aukštos kokybės, Limuzinų ir mėsinių tirolio pilkųjų veislių arba jų mišrūnų galvijų mėsa. Tik kastruotų jaučių ir telyčių skerdiena.

28 dienų, šlapio brandinimo- jautienos išpjova iš “las piedras” ūkio įsikūrusio Urugvajuje. Specialus šeimos receptas bei subalansuotas, grūdų kiekis, šiam kepsniui suteikia unikalaus skonio!

Laikymo sąlygos ir vartojimas

  • Laikymo sąlygos: 0 +4 °C temperatūroje.
  • Prieš vartojimą apdoroti termiškai.
  • Pakuotė - vakuumo maišelis.
  • Tinka vartoti: 14 dienų.
  • Pažeidus vakuumo pakuotę - per 24 val., bet ne vėliau, nei ant pakuotės nurodytas tinkamumo vartoti terminas.
  • Pakuotės grynasis svoris - 0,5 - 1 kg.
  • Kilmės šalis: Lietuva. Užauginta MR.

Patarimai gaminimui

Jautienos išpjova yra viena labiausiai vertinamų jautienos dalių. Tai minkšta, sultinga, tirpstanti burnoje mėsa. Ji puikiai tinka didkepsniams, kepti orkaitėje, grilyje.

Kaip rekomenduojame gaminti: Geriausias savybes atskleisite kepdami ant grilio, keptuvėje arba orkaitėje.

Bendri patarimai

  • Prieš gaminant jautieną geriausia kelias valandas palaikyti kambario temperatūroje.
  • Šaldytą jautieną atšildyti kuo lėčiau (šaldytuve), kad nepakistų skoninės savybės.
  • Iškepusį kepsnį uždengti folija ir leisti pailsėti 5-10 minučių, o storesnį - 15-20 minučių.
  • Jei mėgstate “gerai” iškeptą jautieną, rinkitės ilgą gaminimą žemoje temperatūroje.

Rekomendacijos

Rekomenduojame klasikinį Beef Wellington arba tiesiog pagardinus druskos dribsniais ir šviežiai maltais pipirais kepti grilyje, keptuvėje ar orkaitėje. Šis ypatingai švelnus pjausnys puikiai tinka karpačio ar tartaro gamybai.

Vidinė kepsnio temperatūra geriausiam rezultatui: 54°C iki 57°C.

*Produkto informacija ir nuotraukos buvo parengti informaciniais tikslais. Originalūs produktai gali skirtis nuo vaizduojamų. Gautų prekių įpakavimas arba forma gali skirtis nuo vaizduojamų. Mes rūpinamės šia informacija ir manome, kad ji yra tiksli, tačiau jūs turėtumėte perskaityti informaciją, esančią ant produkto pakuotėsprieš naudojant produktą.