pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Trinta Vištienos ir Pievagrybių Sriuba: Gurmaniškas Receptas

Pievagrybių sriuba su vištiena yra visada puikus pasirinkimas, norintiems gardžios ir greitai pagaminamos sriubos. Tai - dar viena nesudėtinga, tiršta ir soti sriuba.

Ingredientai

  • Pievagrybiai - 400 g
  • Vištienos krūtinėlės - 600 g
  • Bulvė - 1 vnt.
  • Svogūnas - 1 vnt. + 1 vnt.
  • Poras - ½ smulkinto
  • Grietinėlė (20%-30% riebumo) - 200 ml
  • Vištienos sultinys - 3 puodeliai + 250 ml
  • Pienas - 250 ml
  • Sviestas - 100 g + 50 g
  • Miltai - 2 šaukšt.
  • Druska, malti juodieji pipirai
  • Augalinis aliejus kepimui
  • Alyvuogių aliejus
  • Krapai
  • Paprika
  • Česnakas
  • Kalendros lapeliai
  • Džiovinti grybai
  • Morka
  • Salieras
  • Čiobreliai
  • Laurų lapai

Gaminimo Eiga

  1. Vištienos krūtinėles virkite apie 30 minučių pasūdytame vandenyje.
  2. Kol vištiena verda, smulkiai supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką, stambiai supjaustykite pievagrybius.
  3. Išvirtą vištieną išimkite iš sultinio ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.

Svogūną pjaustome pusžiedžiais, bulvę kubeliais. Pievagrybius nuplauname ir taip pat supjaustome griežinėliais.

  1. Gilesnėje keptuvėje ištirpinkite 100 g sviesto.
  2. Sudėkite vištieną, svogūną, česnaką, prieskonius ir kepkite kol gražiai paruduos.
  3. Iškeptą vištieną sudėkite į vištienos sultinį, uždenkite dangčiu ir virkite, kol skoniai „susidraugaus“. Tai gali trukti 10-15 minučių.

Į puodą pilame aliejaus, dedame gabalėlį sviesto, pakaitiname, sudedame svogūną ir kepiname, kol jis suminkštės. Dedame pievagrybius (kelis griežinėlius paliekame sriubai papuošti) ir maišant kepiname kelias minutes. Dedame bulves, paskaniname druska, pipirais, dar šiek tiek pakepiname, užpilame vandeniu (kad apsemtų) ir uždengus dalngtį paliekame virti 20-25 minutes.

Tuo metu keptuvėje ištirpinti 50 g sviesto ant nedidelės kaitros. Pakepinti porą, morką, salierą, kol jie suminkštės, apie 4-5 min.

Kol sriuba virs ant keptuvės pakepiname pievagrybių griežinėlius papuošimui ir pasigaminame krutonus.

Puode ištirpdykite 50 g sviestą, sudėkite grybus, svogūną bei porą ir pakepinkite apie 5 min., kol suminkštės. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Į puodą supilkite sultinį ir pieną, įberkite pipirų, druskos.

  1. Į sriubą įmaišykite grietinėlę. Neužvirkite.

Kai sriuba išvirs, puodo turinį sutriname elektriniu trintuvu, pilame grietinėlę ir išmaišome. Jeigu sriuba per tiršta, pilame dar virinto vandens arba sultinio.

Sriubą uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 min., kartas nuo karto pamaišydami. Iš puodo išimti vištieną, kitus ingredientus. Vištieną nukaulinti. Į sultinį sudėti pakepintas daržoves, bulves. Virti apie 10 min. Į sriubą sudėti vištieną, įberti druskos, susmulkintų krapų. Sriuba turėtų būti tiršta. Įpilti grietinėlės.

Pateikimas

Šią sriubą, kaip ir daugelį kitų, galite pagardinti tarkuotu sūriu. Puikiai tiks ir sėklos. Ypač sezamo. Įmaišykite sūrį į sriubą ir jos konsistencija taps tirštesnė.

Patiekti vieną ar su batono skrebučiais.

Apibendrinant: tai kiek kitokia trinta sriuba, nei esame į pratę. Ji nėra visiškai kreminė - smulkinti kukurūzai suteikia šiokio tokio rupumo. Įdomūs ir skoniniai sriubos pojūčiai: pirma burnoje juntamas grietinėlės ir grybų švelnumas, kuris vėliau pereina į pikantišką aitriųjų paprikų ir muskato bei pipiro pikantiškumą. Sriuba lengva, tačiau labai soti.

Baigus kepti daržoves atrinkite ir atidėkite šiek tiek dailesnių pievagrybių. Pateikimo metu supilstykite sriubą į plačias lėkštes, centre dėkite keptos vištienos gabalėlius ir pievagrybius, viename šone užberkite kapotų kalendros lapelių.

Šventinis patiekimas

Šventiniame sriubos variante vištieną apkepkite iki auksaspalvės plutelės, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai ir įstrižai perpjaukite į dvi ar tris dalis, kad gautųsi dailūs keptos vištienos gabalėliai. Beje, jeigu tik turite - naudokite ne pievagrybius, o prabangesnius grybus, pavyzdžiui šaldytus ir juostelėmis svieste keptus baravykus.