pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skanaus receptas - Salotos su vištiena ir makaronais

Reikalingi ingredientai:
Citrina0,5 vntAlyvuogių aliejus30 mililitrųČesnakaiVištienos filė200 gramųMakaronai200 gramųBulgarų pipirai1 vntPomidoras1 vntAgurkas1 vnt SūrisRaudonėlis0,5 šaukštaiDruskaMalti juodieji pipiraipagal skonįPetražolėspagal skonįReklama
Gaminimo eiga
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus.

2. Citriną gerai nuplaukite ir nuimkite žievelę. Iš citrinos išspauskite visas sultis ir suberkite tarkuotą žievelę, česnaką, alyvuogių aliejų, raudonėlį, druską ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite.

Reklama

3. Pusę marinato supilkite į vištienos filė (likusio mums prireiks salotų padažui), gerai išmaišykite, įtrindami prieskonius į mėsą ir palikite marinuotis 20-30 min.

4. Agurką, pomidorą ir pipirus supjaustyti vienodo dydžio kubeliais.Reklama

5. Išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės, nuvarvinkite kiaurasamtyje, tada sukratykite į gilų dubenį.

Wok makaronai su vištiena ir daržovėmis

Šie wok makaronai su vištiena ir daržovėmis yra pagaminti pagal mane – patiekale daugiausia yra daržovių, baltymų. Makaronų naudojau mažiau, negu įprasta tokiems patiekalams. Žinoma, jų galima naudoti ir daugiau.

Makaronus rinkausi pilno grūdo kvietinius. Tinka ir kiaušininiai makaronai.

Man patogiausia visas daržoves susipjaustyti, o tada pradėti gaminti patiekalą. Cukinija labai greitai kepa, todėl reikia stengtis, kad ji nespėtų ištyžti.

Sojų padažą naudojau su mažiau druskos. Naudojant paprastą, galima jo įpilti kiek mažiau – 1/4 st.

Papildomai galima naudoti svogūnų laiškus, austrių padažą.

5 from 6 votesWok makaronai su vištiena ir daržovėmisParuošimo laikas10 minsGaminimo laikas10 minsKiekis : 3 porcijosAutorius : Skanauk su AušraIngredientai
  • 350 g (2) vištienos krūtinėlės
  • 1 mažos cukinijos, smulkiai supjaustytos
  • 1 vid. dydžio morkos, supjaustytos šiaudeliais
  • 1/2 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 paprikos, supjaustytos nedideliais šiaudeliais
  • 100 g wok makaronų (naudojau pilno grūdo kvietinius SANTA MARIA)
  • aliejaus kepimui, pipirų, sezamų sėklų
  • kepintų sezamų aliejaus apšlakstymui (nebūtinai)
PadažasGaminimas

Vištienos krūtinėles perpjauti išilgai, tada dar į 2 dalis ir supjaustyti kiek įstrižais nedideliais gabaliukais.

Sumaišyti padažo ingredientus.Išvirti wok makaronus, pagal ant pakelio nurodytą instrukciją.

Keptuvėje įkaitinti aliejų ant aukštos temp. Suberti vištieną ir kepti iš abiejų pusių po keletą minučių ar kol vištiena taps auksinės spalvos. Vištienos kepant nevartyti. Apibarstyti pipirais. Išimti iš keptuvės.

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite vištieną . Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
2. Vištieną iš visų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi. Visus prieskonius sumaišykite ir prieskonių mišiniu tolygiai ištrinkite visa vištieną.
3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes (priklausomai nuo krūtinėlės storumo). Galite patikrinti termometru – vidinė iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 72 ᵒC. Jei norite, kad vištiena būtų labiau apskrudusi, paskutinėms porai kepimo minučių įjunkite grilio funkciją.
4. Leiskite vištienai dešimt minučių atvėsti, tuomet pjaustykite ir patiekite su salotomis.

5. Kol vištiena kepa, paruoškite salotas . Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės. Išvirusius perliekite šaltu tekančiu vandeniu.
6. Pomidorus perpjaukite perpus, avokadus supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, raudonąjį svogūną supjaustykite labai plonais pusžiedžiais.
7. Dideliame dubenyje sumaišykite makaronus, pomidorus, avokadus, svogūnus ir gražgarstes. Paskirstykite į lėkštes. Ant viršaus dėkite po keletą gabalėlių pjaustytos vištienos.

8. Padažui visus ingredientus sumaišykite iki vientisos tekstūros. Pagardinkite salotas ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „La Molisana“.
#reklama #lamolisana

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Apie tai, kad sekmadieniai skirti blynams ir saldiems kepiniams, jau seniai sklando gandai. Bet ar žinot, kam dar skirti tingūs, lėti ir žvarbūs sekmadieniai? Paprasta – sotiems ir jaukiems, paprastai paruošiamiems ir sušildantiems pietų patiekalams. Tokiems, kaip šis makaronų apkepas.

Recepto galite laikytis žingsnis po žingsnio, o galite improvizuoti pagal tai, ką skanaus rasite šaldytuve; svarbiausia, turėkit makaronų ir daug sūrio!

Ar žinojote, kad makaronai, priklausomai nuo formos, yra skirstomi į labiau tinkamus salotoms, vegetariškiems arba mėsiškiems patiekalams, apkepams arba garnyrams, ir taip toliau? Štai šie – makaronai visai sunkiai įsimenamu Caserecce pavadinimu, o lietuviškai vadinami tiesiog… straubliais, šypt, – pasižymi išskirtine lenkta forma ir pakankamai giliais grioveliais. Jie puikiai dera su tirštais padažais, kurie tobulai susigeria į makaronus ir juos užpildo; todėl pasirinkę Caserecce šiam gardžiam apkepui, tikrai neapsiriksite.

Dideliame ir giliame kepimo inde sotiems savaitgalio pietums susluoksniavau: trijų rūšių sūrį (rikotą, mocarelą, kietąjį), sultingą plėšytą vištieną, kelias saujas špinatų, aromatingą naminį pomidorų padažą, makaronus ir dar daugiau sūrio. Tikiuosi, kad ir jums skamba jaukiai ir LA-BAI skaniai!

Į makaronų pažinimo kelią šįkart mane pakvietė „La Molisana“ – kietagrūdžių kviečių makaronai tiesiai iš Italijos. Kai laiką leidžiame namuose, svarbu prisiminti, kad kelionės vyksta ne tik lėktuvais ir autobusais. Dar jos vyksta ir skoniais, lėkštėmis, namus užpildančiais gardaus maisto kvapais ir gardžiausiais prisiminimais. Taip ir šįkart – prisiminimais Italijoje, o iš tiesų prie valgomojo stalo jaukiuose namuose.

Kuo jūs lepinatės šį sekmadienį? Gal ką nors iš makaronų?