Salotas ne tik sveika valgyti - jas galima paruošti išradingai, naujoviškai ir jos gali būti sotesnės už bet kokį patiekalą. Receptai yra tik gairės. Vienos salotos gali būti patiekiamos kaip pagrindinis patiekalas, kitos ne, tačiau galite pasirinkti sudedamųjų dalių kiekį pagal savo apetitą.
Originalus daugelio pažįstamų ir mėgstamų produktų derinys suteiks visiškai naują skonį. Būtent šiuo pavadinimu pirmą kartą turėjau galimybę išbandyti šį patiekalą. Sultingos, labai lengvos ir apetiškos Gurmaniškos salotos puikiai paįvairina meniu, kai įprasti užkandžiai jau šiek tiek pabodę.
Pekino Kopūstų ir Ožkos Sūrio Salotos
Ingredientai:
- 1 gūželė pekino kopūstų
- 100 gramų ožkos sūrio
- 10 vienetų vyšninių pomidorų
- 1 sauja gražgarsčių
- Šiek tiek juodųjų pipirų
- Šiek tiek alyvuogių aliejaus
- Šiek tiek obuolių acto
Paruošimo Būdas:
- Pekino kopūstą supjaustyti ir sumaišyti su rukola salotomis.
- Ant viršaus dėti per pusę perpjautus pomidoriukus, gabaliukais supjaustytą sūrį.
- Užpilo komponentus (t.y alyvuogių aliejų, obuolių actą) gerai išplakti ir užpilti ant salotų.
- Galima užbarstyti ant sausoje keptuvėje pakeptų moliūgų sėklų.
- Galiausiai, ant kiekvienos porcijos užberti šviežiai sumaltų pipirų.
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Porcijų skaičius: 5
Gurmaniškos Salotos su Pupelėmis ir Krabų Lazdelėmis
Ingredientai:
- Krabų lazdelės
- Saldžioji paprika (žalios arba geltonos spalvos)
- Konservuotos pupelės (arba žirneliai)
- Kietasis sūris
- Česnakas
- Pomidorai
- Majonezas arba grietinė
- Garstyčios, pipirai, druska (pagal skonį)
Paruošimo Būdas:
- Krabų lazdeles supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į gilų dubenį.
- Saldžiąją papriką išvalykite, gerai nuplaukite ir supjaustykite.
- Konservuotas pupeles suberkite į dubenį, nuvarvinus visą skystį.
- Sutarkuokite mėgstamo kietojo sūrio ir pridėkite prie kitų ingredientų.
- Susmulkinkite šiek tiek česnako.
- Galiausiai į salotų dubenį suberkite kubeliais pjaustytus pomidorus.
- Belieka pagardinti majonezu arba grietine pagal skonį. Taip pat galite įdėti šiek tiek garstyčių, žiupsnelį pipirų ar druskos.
- Švelniai viską išmaišykite ir Gurmaniškas salotas galima patiekti.
Persimonų ir Avokadų Salotos su Kumpiu
Ingredientai:
- Persimonai
- Avokadai
- Sūris
- Salotų lapai
- Kumpis
- Uogos
- Žalumynai (pvz., builis)
Citrusinis padažas:
- Aliejus
- Citrinų sultys
- Mandarinų sultys
- Medus
- Garstyčios
Paruošimo Būdas:
- Persimoną supjaustykite riekelėmis, avokadą supjaustykite plonais griežinėliais, sūrį sutrupinkite.
- Citrusiniam padažui šluotele sumaišykite aliejų, citrinų ir mandarinų sultis, medų ir garstyčias. Maišykite šluotele iki emulsijos konsistencijos.
- Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, avokado griežinėlius, kumpį, užberkite uogų ir užberkite sūrio. Jeigu naudojate uogų druską, pabarstykite salotas uogų druska.
- Salotas pašlakstykite padažu ir pabarstykite turimais žalumynais (aš naudojau builį). Esant poreikiui, galima kumpį lengvai pakepti keptuvėje arba ant kepimo popieriumi išklotos skardos orkaitėje.