pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Antrekotas su kaulu - Kas tai ir kaip jį paruošti?

Jautienos Atrekotas Su Kaulu – Kepsnys TOMAHAWK

Šis receptas orientuotas į KAMADO tipo kepsninių turėtojus, tačiau jautienos antrekotas su kaulų – kepsnys TOMAHAWK gali būti kepamas ir tiesiog ant žarijų.

Kepsninės paruošimas

Mėsos paruošimas

Antrekotą įtriname aliejumi bei apibarstę druska paliekame kambario temperaūtoje apie 15 min. Galima taip pat apiberti mėgstamais prieskoniais.

Užpilo paruošimas

Kol druska įsisavinama pasiruošiam užpilą. Į skardinį indą išlydome sviestą ir sudedam česnaką bei rozmariną.

Kepimo eiga

Į įkaitusę kepsninę dedame jautienos atrekotą su kaulu ant tiesioginės ugnies. Kaitiname kiekvieną pusę po 1-2 min priklausomai nuo kepsnio storio. Šio proceso metu reikia gerai uždeginti baltymus esančius išorėje, todėl kiek įmanoma apkepam iš visų pusių.

Baigę pirmąją karščio procedūrą dedame atrekotą su kaulu TOMAHAWK ant netiesioginės ugnies bei priveriam visas KAMADO sklendes iki minimumo išlaikant apie 150C tempertūrą.

Kepame tikrindami vidinę kepsnio tempertūrą, kuri idealiu atveju turi pasiekti apie 50C . Žinoma galite rinktis kitokią vidinę kepsnio temperatūrą renkantis ją pagal pageidaujamą Jūsų skonį iškepimo lygį pasirenkant mažiau iškeptą (rare) arba labiau iškeptą (well done) .

Tuo pačiu metu skardinį indą su sviestu dedame antrekoto apačioje ir šiek tiek pakaitinę su šepetėliu kas keletas minučių apšlakstome visą kepsnį.

Pasiekus norimą temperatūra paliekame kepsnį pailsėti apie 10 minučių tokiu būdu leidžiam mėsai atsipalaiduoti. Mėsa galime įvynioti į foliją, tokių būdu patiekiant svečiams turėsime dar karštą kepsnį.

Antrekotas su kaulu

  • Post author: tokafood
  • Post published: 23 rugsėjo, 2022
  • Post category: JAUTIENOS PATIEKALAI

Ingredientai:

Kepsniuj paruošti:

  • pagal skonį Druska
  • 1 šaukštas aliejaus

Užpilui:

MANO RECEPTAS TAVO. Brandintos jautienos antrekotas su kaulu (0)

„Pamėgome jautieną ir pradėjome iš jos gaminti, o dar kai draugai patys ėmė auginti jaučius ir prekiauti savo ūkyje užauginta mėsa, tai su mumis pasidalino puikiais receptais, nes patys yra labai geri kulinarai“, – sakė A. Vaičius.

INGREDIENTAI

Reikės brandintos jautienos steiko „Tomahawk“ ~1,2 kg (naudoja tik „KrumKrum Angus“ ūkio brandintą jautieną)

Prieš paruošiant mėsą labai svarbu, kad ji 1 val. pabūtų kambario temperatūroje, po to, prieš pradedant prieskoniuoti, mėsa nusausinama popieriniu rankšluosčiu.

Naudojami prieskoniai: druska ir pipirai – gausiai apibarstomos visos pusės, ant viršaus uždedama rozmarino šakelė.

Antrekotas kepamas su ant viršaus uždėta rozmarino šakele 220 laipsnių temperatūroje orkaitėje apie 15-20min., iki 60C vidinės temperatūros (naudojamas termometras).

Galiausiai dedamas antrekotas ir apkepamas iš visų pusių po 1,5 min.

Iškepus ir išėmus mėsą iš keptuvės, rekomenduojama keletą minučių leisti jai „pailsėti“ ir tik tada pjaustyti ir tiekti.

Patiekiamas su „Chimichurri“ padažu, reikės:

Didelės saujos petražolių,

3 valg. š. vyno acto (tinka ir baltas, ir raudonas)

1 valg. š. raudonėlio,

1 arb. š. čili dribsnių

½ stiklinės alyvuogių aliejaus

Druskos ir pipirų

Į maisto smulkintuvą sudedame visus ingredientus ir sutriname.

Antrekotas

  • 2 ant­re­ko­tai;
  • 1 svo­gū­nas;
  • 100 ml rau­do­no vyno;
  • 100 ml sultinio;
  • 50 gr. sviesto;
  • drus­kos, pipirų.

Nuo mėsos nupjau­ti plė­ves, rie­ba­lus. Gali­ma išpjau­ti kau­lą (aš vie­na­me keps­ny­je išpjo­viau, kita­me pali­kau). Pad­ru­ski­nam, papi­ri­nam ir kepa­me labai labai gerai įkai­tin­to­je keptuvėje.

Kepa­me iš abie­jų pusių po 3–4 minu­tes. Aš mėsą ver­čiu ant kitos pusės po minu­tės nuo to, kai vir­šu­je pasi­ro­do rau­do­nos sul­tys. Gali­ma nau­do­ti ter­mo­met­rą arba pirš­tų meto­dą, bet apie tai kitą kartą 🙂
Gerai pake­pa­me svo­gū­ną. Ten pat pila­me vyną, ir lei­džia­me jam beveik visam nuga­ruo­ti. Iškep­tą mėsą pri­den­gia­me ir ilsiname.

Tuo tar­pu kep­tu­vė­je, kurio­je kepė mėsą pakai­ti­nam sul­ti­nį (jei nėra degė­sių. kitu atve­ju sul­ti­nį pila­me į kep­tu­vę kur kepa svo­gū­nai). Pag­ran­do­me prie­ke­pus ir vis­ką supi­la­me į kep­tu­vę, kur yra svo­gū­nai. Pakai­ti­nam kol nuga­ruos maž­daug pusė sul­ti­nio. Ugnį išjun­gia­me ir į pada­žą deda­me šal­tą svies­tą. Mai­šy­da­mi jį ištirp­do­me, kol pada­žas sutirš­tės. Val­go­me su bul­vių koše 🙂
Skanaus.

Gera virtuvė

Nieko nėra geriau už tobulą jautienos kepsnį. O kai kepsnys dar ir didelis, tai tas gerumas pasidaro dar didesnis.

Visai ne per seniausiai atradau jautienos antrekotą su didžiuliu kaulu skambiu pavadinimu TOMAHAWK arba kitaip lietuviškai tariant- kirvuką. Pavadinimas superinis, vaizdas dar geresnis, o skonis tobulas. Tobulas koks tik tegali būti.

Ir nereikia net kepsninės geram rezultatui pasiekti. Kepsime mes jį paprasčiausioje orkaitėje.

2-3 žmonėms reikės,

1 kirvuko, jei rimtai, tai brandinto jautienos antrekoto,

jūsų mėgstamų prieskonių mėsai arba pipirų mix’o ir rozmarino,

Jautienos antrekotą padėkite ant maistinės plėvelės, apliekite alyvuogų aliejumi ir apibėrę prieskoniais gražiai suvyniokite, kad aliejus per kraštus neištekėtų. Palikite per naktį marinuotis šaltai.

Prieš kepimą išimkite mėsą iš šaldytuvo ir palikite dar 2val. kambario temperetūroje, kad mėsa vienodai atšiltų.

Orkaitę įkatinkite iki 200C temp. Į skardą esančią orkatėje įtieskite kepimo popierių ir kepimo skardos šonuose sudėkite ne iki galo supjaustytas bulves aplietas aliejumi.

Nuo antrekoto nuimkite maistinę plėvelę ir po 10 min. į orkaitę skersai įdėkite kepsnį. Po 5 min. su popieriniu rankšluosčiu paimkite už kaulo ir antrekotą apverskite. Kepkite dar 30 min. (po 15 min. dar kartą apversdami).

Išjunkite orkatę, praverkite šiek tiek jos dureles, ir leiskite mėsai pastovėti dar 10 min. , kad vėliau pjaunant kepsnį iš jo neišbėgtų sultys. Galite tuo metu sudėti lėkštes į orkaitę, kad jos įkaistų. Taip kepant kepsnys bus iškepęs pilnai, tačiau bus labai minkštas ir sultingas viduje.

Jei norite, kad kepsnys būtų su krauju kepkite 5- 10 min. trumpiau.

Pateikite su troškintomis daržovėmis. Man labia prie jo tiko Lečio .

Sudėtingumas: kad ir kaip atrodytų sunku, taip nėra. Jei tiksliai laikysitės aprašymo ir žiūrėsite į laikrodį- jums pavyks.

Antrekotas su kaulu

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “jautienos antrekotas receptai” rasta receptų 1000Jautienos antrekotas ir balta žuvis su pavasariškomis salotomis