Labai džiaugiuosi šiais keksiukais. Pirmiausia, todėl, kad šis receptas yra tik 4 keksiukams. Pavyzdžiui, kai viduryje savaitės man norisi kažko saldaus, negaliu sau leisti kepti visą pyragą, nes žinau, kad viena jo neįveiksiu, o man į pagalbą niekas neateis. Mažučiai receptai - tikras išsigelbėjimas.
Kokosiniai keksiukai su medumi - tai puikus pasirinkimas, kai norisi kažko greitai pagaminamo ir skanaus. Šie keksiukai gaminami be cukraus, todėl yra puikus pasirinkimas tiems, kurie stengiasi riboti cukraus kiekį savo mityboje. Juos labai greitai paruošiami ir skanūs (panašūs į bandeles). Juose ne tik išbandžiau speltos ir kokosinius miltus, bet ir naudojau prieš tai minėtus sveikus ekologiškus avižinius dribsnius.
Receptas
Ingredientai:
- 2 vidutiniai kaimiški kiaušiniai
- 3 v.š. skysto akacijų medaus
- 3 v.š. augalinio aliejaus
- Saujelė ekologiškų avižinių dribsnių
- 2-3 v.š. nesaldintos kakavos miltelių
- 1/2 a.š. vanilinio cukraus (nebūtinai)
- Žiupsnelis druskos
- 1/4 puodelio ekologiškų kokosų miltų
- 2 v.š. ekologiškų speltos miltų
- 1/2 a.š. valgomosios sodos
Paruošimas:
- Įmuškite į dubenį kiaušinius, supilkite medų, aliejų, vanilinį cukrų ir druską.
- Viską išplakite elektriniu maišytuvu, įmaišykite valgomąją sodą.
- Suberkite avižinius dribsnius, kakavą, persijotus kokoso ir speltos miltus, dar kartą išplakite viską elektriniu maišytuvu iki vientisos masės.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
- Keksiukų kepimo skardą išklokite popieriniais krepšeliais, supilkite tešlą.
- Kepkite orkaitėje 30-35 minutes, arba kol keksiukai gražiai paruduos.
Šie keksiukai yra universalus patiekalas. Ieškote sotaus užkandžio? Varškės keksiukus itin patogu pasiimti į darbą, mokyklą ar kelionę arba tiesiog turėti šaldytuve, kai norisi numalšinti alkį. Skubate rytais? Iš anksto paruošti varškės keksiukai puikiai tiks greitiems ir maistingiems pusryčiams.
Sveiki varškės keksiukai su šilauogėmis
Šie purūs, lengvai paruošiami ir sveikos sudėties varškės keksiukai su šilauogėmis - puikus pasirinkimas greitiems pusryčiams ar sočiam užkandžiui!
Varškės keksiukai be miltų paruošiami dar lengviau: tereikia suplakti visus ingredientus, tešlą supilti į formeles ir jas perkelti į orkaitę. Vargti maišant tešlą nereikės, o norint pagaminti daugiau keksiukų, papildomo darbo neprisidės.
Recepto ingredientai:
- Grūdėta varškė
- Kiaušinis
- Avižiniai dribsniai
- Skystas medus
- Kokosų aliejus
- Kepimo milteliai
- Cinamonas
- Šilauogės arba mėlynės
Skaniausi keksiukai gaunasi su grūdėta varške, kuri jiems suteikia tobulą minkštumą ir drėgnumą. Kiaušinis ne tik sutvirtina tešlą ir padaro keksiukus dar puresnius, bet ir papildo juos baltymais bei geraisiais riebalais.
Šiame recepte vietoje miltų naudojami avižiniai dribsniai, kuriuose yra daugiau skaidulų ir kitų naudingųjų medžiagų. Paprastai net ir pusryčių keksiukai pasaldinami cukrumi, bet čia jis pakeičiamas sveikesne alternatyva - medumi. Kokosų aliejus atlieka sviesto vaidmenį ir išlaiko keksiukų minkštumą bei drėgnumą. Šilauogės arba mėlynės kiekvienam keksiukui suteikia papildomą saldumo pliūpsnį. Geriausia naudoti šviežias uogas.
Ingredientų alternatyvos:
- Grūdėta varškė gali būti pakeista paprasta pusriebe varške.
- Vietoje viso grūdo avižinių dribsnių galima naudoti avižų, migdolų arba kviečių miltus.
- Medų galite pakeisti klevų sirupu.
- Kokosų aliejus gali būti pakeistas neutraliu aliejumi, pavyzdžiui, avokadų, arba sviestu.
- Vietoje šilauogių arba mėlynių galima naudoti avietes, gervuoges ar smulkintas braškes.
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ką daryti, jei varškės keksiukų tešla gaunasi per tiršta?
- Ką daryti, jei keksiukai su varške subliūkšta?
- Kaip paruošti varškės keksiukus be trintuvo?
- Kiek laiko šaldytuve arba šaldiklyje galima laikyti keksiukus su varške?
Varškės keksiukai su šilauogėmis
Pasiruošimas: 5 minutės
Gaminimas: 25 minutės
Iš viso: 30 minutės
Ingredientai:
- 100 g grūdėtos varškės
- 80 g viso grūdo avižinių dribsnių
- 1 vnt. kiaušinio
- 50 g skysto medaus
- 15 g kokosų aliejaus, tirpinto
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- ½ arb. š. cinamono
- 1 žiupsn. druskos
- 1 sauj. šilauogių + ant viršaus
Eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
- Ištraukite skardą ir ant jos paruoškite silikonines keksiukų formeles.
- Į trintuvo indą supilkite varškę, kiaušinį, avižinius dribsnius, skystą medų, tirpintą kokosų aliejų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
- Viską suplakite iki vientisos masės.
- Į tešlą suberkite šilauoges ir jas gerai išmaišykite.
- Užpildykite silikonines formeles šaukštu semdami tešlą ir ant keksiukų viršaus papildomai uždėkite šilauogių.
- Perkelkite skardą su formelėmis į orkaitę ir kepkite 20-25 minutes, kol keksiukai iškils ir apskrus.
- Leiskite varškės keksiukams 5-10 minučių atvėsti prieš juos ištraukiant iš formelių. Skanaus!
Patatimas | Pastaba |
---|---|
Atitirpinkite kokosų aliejų palikę jį kambario temperatūroje arba 10-15 sekundžių pašildę mikrobangų krosnelėje. | |
Naudokite ne popierines, o silikonines formeles, kadangi jos pasižymi nelimpančiu paviršiumi ir iš jų keksiukai išsiima kur kas lengviau. | |
Jeigu tešla gaunasi per tiršta, pilkite vieną valgomąjį šaukštą pieno, gerai išmaišydami, kol pasieksite skystesnę konsistenciją. | |
Neatidarykite orkaitės durelių pirmąsias 10-15 minučių kepimo, kad varškės keksiukai nesubliūkštų. | |
Ar keksiukai su varške jau iškepė, galite patikrinti įkišę medinį dantų krapštuką į jų centrą. | Keksiukai yra iškepę, jei ištrauktas krapštukas yra švarus arba su trupučiu drėgnų trupinių. Jeigu ant pagaliuko limpa skysta tešla, kepkite dar kelias minutes ir pakartokite testą. |
Virtuvinės svarstyklės | Visą maistą, išskyrus nedidelį skysčių kiekį, rekomenduoju sverti virtuvinėmis svarstyklėmis. Maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant. |
Šie purūs, lengvai paruošiami ir sveikos sudėties varškės keksiukai su šilauogėmis - puikus pasirinkimas greitiems pusryčiams ar sočiam užkandžiui!