MANO RECEPTAS TAVO. Brandintos jautienos antrekotas su kaulu (0)
„Pamėgome jautieną ir pradėjome iš jos gaminti, o dar kai draugai patys ėmė auginti jaučius ir prekiauti savo ūkyje užauginta mėsa, tai su mumis pasidalino puikiais receptais, nes patys yra labai geri kulinarai“, – sakė A. Vaičius.
INGREDIENTAI
Reikės brandintos jautienos steiko „Tomahawk“ ~1,2 kg (naudoja tik „KrumKrum Angus“ ūkio brandintą jautieną)
Prieš paruošiant mėsą labai svarbu, kad ji 1 val. pabūtų kambario temperatūroje, po to, prieš pradedant prieskoniuoti, mėsa nusausinama popieriniu rankšluosčiu.
Naudojami prieskoniai: druska ir pipirai – gausiai apibarstomos visos pusės, ant viršaus uždedama rozmarino šakelė.
Antrekotas kepamas su ant viršaus uždėta rozmarino šakele 220 laipsnių temperatūroje orkaitėje apie 15-20min., iki 60C vidinės temperatūros (naudojamas termometras).
Galiausiai dedamas antrekotas ir apkepamas iš visų pusių po 1,5 min.
Iškepus ir išėmus mėsą iš keptuvės, rekomenduojama keletą minučių leisti jai „pailsėti“ ir tik tada pjaustyti ir tiekti.
Patiekiamas su „Chimichurri“ padažu, reikės:
Didelės saujos petražolių,
3 valg. š. vyno acto (tinka ir baltas, ir raudonas)
1 valg. š. raudonėlio,
1 arb. š. čili dribsnių
½ stiklinės alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų
Į maisto smulkintuvą sudedame visus ingredientus ir sutriname.
Gera virtuvė
Nieko nėra geriau už tobulą jautienos kepsnį. O kai kepsnys dar ir didelis, tai tas gerumas pasidaro dar didesnis.
Visai ne per seniausiai atradau jautienos antrekotą su didžiuliu kaulu skambiu pavadinimu TOMAHAWK arba kitaip lietuviškai tariant- kirvuką. Pavadinimas superinis, vaizdas dar geresnis, o skonis tobulas. Tobulas koks tik tegali būti.
Ir nereikia net kepsninės geram rezultatui pasiekti. Kepsime mes jį paprasčiausioje orkaitėje.
2-3 žmonėms reikės,
1 kirvuko, jei rimtai, tai brandinto jautienos antrekoto,
jūsų mėgstamų prieskonių mėsai arba pipirų mix’o ir rozmarino,
Jautienos antrekotą padėkite ant maistinės plėvelės, apliekite alyvuogų aliejumi ir apibėrę prieskoniais gražiai suvyniokite, kad aliejus per kraštus neištekėtų. Palikite per naktį marinuotis šaltai.
Prieš kepimą išimkite mėsą iš šaldytuvo ir palikite dar 2val. kambario temperetūroje, kad mėsa vienodai atšiltų.
Orkaitę įkatinkite iki 200C temp. Į skardą esančią orkatėje įtieskite kepimo popierių ir kepimo skardos šonuose sudėkite ne iki galo supjaustytas bulves aplietas aliejumi.
Nuo antrekoto nuimkite maistinę plėvelę ir po 10 min. į orkaitę skersai įdėkite kepsnį. Po 5 min. su popieriniu rankšluosčiu paimkite už kaulo ir antrekotą apverskite. Kepkite dar 30 min. (po 15 min. dar kartą apversdami).
Išjunkite orkatę, praverkite šiek tiek jos dureles, ir leiskite mėsai pastovėti dar 10 min. , kad vėliau pjaunant kepsnį iš jo neišbėgtų sultys. Galite tuo metu sudėti lėkštes į orkaitę, kad jos įkaistų. Taip kepant kepsnys bus iškepęs pilnai, tačiau bus labai minkštas ir sultingas viduje.
Jei norite, kad kepsnys būtų su krauju kepkite 5- 10 min. trumpiau.
Pateikite su troškintomis daržovėmis. Man labia prie jo tiko Lečio .
Sudėtingumas: kad ir kaip atrodytų sunku, taip nėra. Jei tiksliai laikysitės aprašymo ir žiūrėsite į laikrodį- jums pavyks.
Jautienos antrekotas su kaulu
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “jautienos antrekotas receptai” rasta receptų 1000Jautienos antrekotas ir balta žuvis su pavasariškomis salotomisJautienos išpjova su grybų padažu
Shutterstock nuotr./Jautiena su grybų padažuLengvai ir greitai pagaminami kepsneliai su malonaus skonio tirštu padažu.
Reikės:
- 2 vnt. NORFOS mėsinės šviežios jautienos išpjovos gabaliukų,
- 4 valg .š. „Piemenėlio“ sviesto,
- 1 puodelio pjaustytų pievagrybių,
- 1 vnt. svogūno,
- 1 valg. š. miltų,
- ½ arbat. š. pipirų,
- ½ arbat. š. druskos,
- 2/3 puodelio mėsos sultinio,
Gaminimas:
- Keptuvėje išlydykite sviestą ir iškepkite išpjovą, kiekvieną pusę po 5-6 minutes. Atidėkite šiltai.
- Toje pačioje keptuvėje pakepkite svogūnus, grybus, miltus. Įpilkite sultinį, įberkite druskos ir pipirų. Maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės.
- Į lėkštę įdėkite kepsnius ir užpilkite padažu.