pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Maisto krepšeliai su varške: receptai ir gaminimo paslaptys

Maisto krepšeliai su varške - puikus pasirinkimas tiek kasdieniam stalui, tiek šventiniam patiekalui. Šie gardūs užkandžiai ar desertai ne tik puikiai atrodo, bet ir pasižymi puikiu skoniu. Šiame straipsnyje rasite įvairių receptų ir patarimų, kaip pasigaminti pačius skaniausius maisto krepšelius su varške.

Silkės užkandis lavašo krepšeliuose

Silkės populiarumas yra legendinis, o šis užkandis tikrai papuoš kiekvieno šventinį stalą! Dėl silkės prieinamumo ir skonio ji tapo mėgstamu šiaurės tautų patiekalu. Savo rankomis kurkime tartaletes-krepšelius iš lavašo su įdaru:

  • kreminiai krienai - 1 valgomasis šaukštas.
  • krapai - 2 šaukštai.

Įdarui: kreminį sūrį sumaišyti su kreminiais krienais ir tiršta grietine, išmaišyti. Į mišinį supilkite iš anksto supjaustytus krapus.

Nuo silkės filė atskiriame keletą gražių tvarkingų skersinių gabalėlių. Kopūstų lapais uždenkite tartalečių dugną ir dėkite įdarą į vidų.

Krepšeliai su grybų ir varškės įdaru

Ne sezono metu mielai naudoju šaldytus grybus. O jei norėtumėte gaminti Kūčioms ir laikotės tradicijų, štai Kūčioms tinkama alternatyva varškės įdarui:

  • 1 a.š.
  • 1 v.š.
  • 1 v.š.
  • 1 a.š.

Ruošiame grybų įdarą: šaldytus grybus atlaidiname ir rankomis nuspaudžiame vandenį. Keptuvėje įkaitiname aliejų, įtarkuojame česnaką ir kepiname minutę. Tuomet dedame grybus ir kepame maišydami 7 minutes.

Kiekvieną filo tešlos lakštą supjaustome į keturias lygias dalis. Centre tepame varškės įdarą, tuomet dedame grybų įdarą.

Anakardžius užmerkiame 2 valandoms. Kai jie išmirksta, nupilame skystį ir beriame į maisto smulkintuvą kartu su 1/4 stiklinės vandens, citrinos sultimis, 1 česnako skiltele, čiobreliu, druska ir pipirais.

Lašišų krepšeliai su varškės kremu

Labai skanus užkandis, kuris puikiai tiks šventėms.

Ingredientai:

  • Lašiša: 300 g rūkytos lašišos filė
  • Varškės sūris: 300 g riebaus
  • Citrina: 1 vnt. (pusės citrinos sultys)
  • Grietinėlė: 100 ml plakamosios
  • Druska: 1 arb. š. (pagal skonį)
  • Juodieji pipirai: 1 arb. š. (šviežiai maltų)
  • Žalumynai: (užkandėlei papuošti) 1 arb. š.

Gaminimo eiga:

  1. Lašišų filė supjaustykite pailgomis juostelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis.
  2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais. Tada labai atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
  3. Kiekvieną lašišų juostelę susukite į norimos formos krepšelį, į vidų krėskite paruošto varškės kremo.
  4. Paruoštus suktinukus bent valandai padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
  5. Tiekite papuošusi krapų šakelėmis ir kitais žalumynais. Skanu valgyti su baltos duonos skrebučiais.

Pagaminsite per 15 min.

Saldūs trapios tešlos krepšeliai su baltymų kremu

Vieniems jie primena vaikystės apsilankymus kepyklėlėse, kitus prisiminimų takais nukelia į šurmulingą mokyklos valgyklą, trečius - į šventines dienas, kurios būdavo neįsivaizduojamos ne tik be išeiginių drabužių, bet ir be šventinių - ypatingų!

Net užsimerkti paragavus norisi, bet atimti bent vieną cukraus kruopelytę? Jokiu būdu! Kad ir koks būtų gardus saldžios trapios tešlos krepšelis, kad ir kokia skania uogiene jis būtų pripildytas, šio deserto magija slepiasi baltymų kremo bokšteliuose.

Saldi trapioji tešla

Ruošiama su daugiau cukraus ir kiaušinių tryniais, saldi trapioji tešla yra tvirtesnė, geriau laiko savo formą, todėl tinkamesnė nedideliems konditeriniams kepiniams. Esminis tešlos ingredientas, suteikiantis jai trapumo, yra sviestas. Rinkitės tik tikrą, kokybišką sviestą, naudokite jį gerai atšaldytą.

Aukštų kremo bokštų paslaptis

Tikslumas - štai kokia paprasta yra paslaptis. Be tikslumo, visad pravartaus konditerijoje, dar prireiks plaktuvo ir maisto termometro, kuris leis pamatuoti tikslią verdamo sirupo temperatūrą. Gaminant itališką baltymų kremą, reikės susitelkti į du veiksmus vienu metu: kol puode virsite cukraus sirupą (jo maišyti nereikia ir negalima, tik kartas nuo karto sujudinti puodą), tuo pat metu kitame dubenyje plaksite kiaušinių baltymus. Idealiu atveju, kai baltymai bus išplakti iki standžių putų, sirupas puode pasieks reikiamą 114 ᵒC temperatūrą. Nenustodami plakti, imsite puodą nuo ugnies ir lėta srovele supilsite į kiaušinių baltymus. Dar 7-10 minučių uolaus plakimo - ir kremas taps itin standus, blizgus ir puikiai laikantis savo formą.

Kaip išplakti kiaušinių baltymus?

  1. Pirmiausia, įsitikinkite, kad kiaušinių baltymų plakimui naudosite visiškai sausus ir švarius indus; ypač svarbu, kad ant jų paviršiaus nebūtų riebalų likučių.
  2. Antra, labai kruopščiai atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Net menkiausias lašelis kiaušinio trynio, patekęs į baltymus, neleis jų taip gerai išplakti iki standžių putų.
  3. Trečia, prieš plakdami, leiskite nuo trynių atskirtiems kiaušinių baltymams keliolika minučių pabūti kambario temperatūroje - taip jei išsiplaks lengviau, geriau ir greičiau.
  4. Galiausiai, neperplakite kiaušinių baltymų!

Ar galima baltymų kremą pasiruošti iš anksto?

Taip.

Ingredientai ir gaminimo eiga

Paruošimo laikas: 40 min.

  • 1 ½ valg. š.
  • ½ arb. š.
  • 2-3 valg. š.
  • 24 arb. š.
  • 6 valg. š.
  1. Paruoškite trapios tešlos krepšelius. Dubenyje sumaišykite sausus produktus: miltus, cukrų ir druską. Sudėkite 2 cm dydžio kubeliais supjaustytą labai šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų tol, kol neliks sausų miltų ir gausite rupią masę.
  2. Supilkite šaltą vandenį (ne visą iš karto - iš pradžių šaukštą, vėliau, jei tešla bus per sausa, daugiau) ir maišykite, kol tešla taps lipni.
  3. Suformuokite plokščią storoką skritulį, standžiai suvyniokite į maistinę plėvelę ir mažiausiai valandą (ar per naktį) palaikykite šaldytuve.
  4. Tešlai atšalus, išimkite ją iš šaldytuvo ir leiskite 10 minučių pabūti kambario temperatūroje ir šiek tiek suminkštėti. Lygų ir švarų paviršių pabarstykite miltais, perkelkite ant šio paviršiaus iš plėvelės išvyniotą tešlą.
  5. Paruošta tešla išklokite kepimo formelių dugną ir sieneles. Kraštus apipjaukite.
  6. Kepkite šaldytuve atvėsintus tešlos krepšelius įkaitintoje orkaitėje 15-20 min., kol bus gražiai auksinės spalvos.
  7. Kol krepšeliai vėsta, paruoškite baltymų kremą. Į nedidelį puodą suberkite cukrų, užpilkite vandeniu ir kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol cukrus ištirps. Vis pajudinkite puodą (nemaišykite, tik pajudinkite puodą!), kad cukrus tirptų tolygiai, ir kartas nuo karto perbraukite konditeriniu šepetėliu per puodo kraštus, kad nesusidarytų cukraus kristalai.
  8. Tuo pat metu į didelį dubenį sudėkite kiaušinių baltymus. Elektriniu plaktuvu lėtu greičiu plakite tol, kol susidarys minkštos putos.
  9. Idealiu atveju baltymus iki standžių putų turėtumėte išplakti tuo pat metu, kai sirupas pasiekia reikiamą temperatūrą. Jei temperatūra dar per maža ir kaitinate toliau, baltymus mažu greičiu plakite tol, kol cukraus sirupas bus reikiamos temperatūros.
  10. Nenustodami plakti, pamažu lėta srovele pilkite karštą cukraus sirupą.
  11. Suformuokite pyragėlius. Į atvėsusius trapios tešlos krepšelius dėkite po šaukštelį tiršto džemo.