pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Greito Kefyro Deserto Receptai

„Gaivus ir lengvas desertas, tarsi vasaros diena po lietaus. Greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas“, - sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Braškių Desertas Kefyro Drebučiuose

Ingredientai:

  • 1 l kefyro
  • 1 l braškių
  • 3 v. š. želatinos
  • 100 ml vandens (jei brinkinti želatiną)
  • 7-10 v. š. cukraus (reguliuokite pagal savo skonį)

Gaminimo Eiga:

  1. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti.
  2. Į kefyrą suberiame cukrų, išmaišome ir leidžiame ištirpti.
  3. Braškes nuplauname, supjaustome nedideliais gabalėliais ir įmaišome į kefyrą.
  4. Želatiną išbrinkiname garų vonelėje. Šiek tiek pravėsinus supilame silpna srovele į kefyro masę ir gerai išmaišome.
  5. Desertą pilame į norimą formą ir dedame į šaldytuvą stingti.

Desertą galima tiekti taurėse arba pagaminti vieną didelį indą ir iš jo draugiškai kabinti skanumyną šaukštu.

Jei mėgstate panna cotta - šis desertas jums labai patiks, o ir sąžinė dėl kalorijų absoliučiai negrauš, jų čia minimumas. Kadaise gamindavau tiesiog braškes kefyro drebučiuose, paskui norėjosi daugiau spalvų, paskui ir skonių.

Kefyro Desertas Su Želatina

Ingredientai:

  • 20 g želatinos
  • 0,5 stiklinės sulčių (pvz., aviečių, spanguolių ar serbentų) arba vandens
  • 1 kg braškių
  • 6 v.š. cukraus (be kaupo)

Gaminimo Eiga:

  1. Pradedu nuo 20 g želatinos, kurią 2 l puode užpilu 0,5 stiklinės sulčių arba vandens.
  2. Norint rausvos spalvos deserto, želatiną brinkinu intensyvios spalvos sultyse, pvz. aviečių, spanguolių ar serbentų. O jei dar paprasčiau - nusipirkti raudonos spalvos želatino lakštų ir juos brinkinti vandenyje, tačiau sultys suteikia savito skonio, todėl dažniausiai renkuosi jas.
  3. 1 kg braškių nuplaunu, nuimu žiedkočius, didesnes pjaunu per pusę.
  4. Braškes sudedu į taures ar gilų stiklinį indą.
  5. Želatinai išbrinkus, kaičiu mažiausią įmanomą ugnį ir lėtai maišydama kaitinu (jokiu būdu neužverdu), jai ištirpus suberiu 6 v.š. cukraus (be kaupo) kaitinu, kol cukrus išnyksta skystyje.
  6. Plaku, tai ir yra skanioji paslaptis - plakant susidaro putos, masė tampa puria.
  7. Kuo skubiau supilstau masę ant braškių ir paruoštą desertą dedu į šaldytuvą.

Skonis absoliučiai pakerintis, kvapnus, gaivinantis, netgi primenantis paukščių pieną, tik nesaldų.

Greitas Trupininis Pyragas Su Kefyru

Ingredientai:

  • 250 ml kefyro
  • 1 šaukštelis sodos
  • Šiek tiek citrinos sulčių arba acto (sodai užgesinti)
  • 80 gramų sviesto (ištirpinto)
  • 1/3 šaukštelio druskos
  • 180 g cukraus
  • Vanilės pagal skonį
  • 1 valg. š. krakmolo (geriausia bulvių)
  • 230 gramų išsijotų miltų
  • Trupiniams: 50 g. sviesto (šalto), 3 v.š. miltų, 2 v.š. cukraus

Gaminimo Eiga:

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite kefyrą ir sodą, gerai išmaišykite. Norėdami užgesinti soda, galite įpilti šiek tiek citrinos sulčių arba acto.
  2. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į kefyrą. Įdėkite druskos, cukraus, vanilės pagal skonį. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus.
  3. Po to įpilkite krakmolo ir miltų.
  4. Formą (26 cm skersmens) ištepkite riebalais ir supilkite į ją tešlą.
  5. Kitame dubenyje paruoškite trupinius, sumaišydami šaltą sviestą, miltus ir cukrų. Susmulkinkite ingredientus rankomis, kol susidarys maži gabalėliai.
  6. Tolygiai apibarstykite pyragą trupiniais ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
  7. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.