pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Trapus Obuolių Pyragas Be Kiaušinių: Receptas

Trupininis obuolių pyragas - tikra rudens klasika, paprastai pagaminamas ir greitai dingsta nuo stalo. Jam nereikia jokių ypatingų ingredientų. Puikiai tinka prie kavos ar arbatos puodelio. Atvirai pasakius, nemoku tokių pyragų valgyti saikingai. Niekada neužtenka vieno gabaliuko. Nenuostabu, kad mano namie jis tikrai buvo greitai suvalgytas!

Šio obuolių pyrago tešlos nereikia minkyti ar kočioti. Tereikia pasigaminti trupinius, kuriuos užbersite ant kepimo formos ir pirštais suformuosite pagrindą. Šį obuolių pyragą galima valgyti vieną arba patiekti su ledais. Taigi, kaip gaminti šį trupininį obuolių pyragą be kiaušinių?

Ingredientai

Kokius naudojau ingredientus? Kvietinius miltus (galima naudoti baltus speltų miltus ar kvietinius maišyti su avižų miltais), sviestą, baltą ir rudąjį cukrų, obuolius, cinamoną, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, kukurūzų krakmolą, citrinos sultis.

Ingredientai tešlai:

  • 400 g (3 st.) kvietinių miltų
  • 150 g šalto sviesto
  • 180 g (3/4 st.) cukraus
  • Žiupsnelis vanilinio cukraus
  • 1/3 arbat. š. cinamono

Ingredientai įdarui:

  • 3 dideli obuoliai
  • 1 valg. š. rudojo cukraus (ar pagal skonį)
  • Žiupsnelis vanilinio cukraus
  • 30 g sviesto
  • 1 valg. š. krakmolo (kukurūzų ar bulvių)
  • 1 valg. š. šviežių citrinos sulčių

Gaminimo Žingsniai

Kaip gaminti šį trupininį obuolių pyragą? Iš pradžių reikia pakaitinti obuolių gabaliukus, kad jie sukristų, taptų minkšti. Obuolius geriau naudoti kiek rūgštesnius. Aš naudojau 'Granny Smith'. Obuolius sumaišiau su ruduoju cukrumi, gabaliuku sviesto. Jie įdarui pridavė papildomą skonį. Cukraus kiekis priklauso nuo obuolių rūgštumo.

Iš pradžių galima pasirodyti, kad naudojate didelį kiekį obuolių, bet vėliau jie gerokai sukrenta. Kepant orkaitėje, obuoliai nepasidarys dar minkštesni. Jie bus daugmaž tokie, kaip ir prieš kepant. Tešla turėtų būti biri: iš jos nereikia atskirai formuoti vientiso pagalo ar kočioti prieš dedant į kepimo indą.

Į kepimo formos apačią įbėriau kiek daugiau nei 2/3 tešlos ir rankomis suformavau vientisą paviršių bei šonus. Likusią tešlą užbarsčiau ant obuolių masės. Pyragas yra iškepęs, kai viršus yra lengvai auksinės spalvos. Reikėtų jo neperkepti, nes tokiu atveju pyragas bus sausokas. Laikyti uždarame inde ar apvynioti plėvele, nes kitu atveju jis apdžius. Naudojau 24 cm apvalią kepimo formą.

Žingsnis po žingsnio:

  1. Įdaras: Obuolius nulupti, supjaustyti kubeliais. Suberti į puodą, įpilti šlakelį vandens. Įberti cukraus, cinamono, vanilino. Kaitinti obuolius ant vidutinės kaitros, kol jie sukris, taps minkšti. Įlašinti citrinos, ištirpinti gabaliuką sviesto. Atvėsinti.
  2. Tešla: Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų, druską. Burokine tarka sutarkuoti sviestą. Rankomis sutrinti iki nedidelių trupinių.
  3. 24 cm kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Suberti apie 2/3 tešlos. Rankomis, stiklinės apačia suformuoti pagrindą, padaryti kelių centimetrų šonus.
  4. Sukrėsti obuolių masę. Tada likusius trupinius.
  5. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40-45 min.

Veganiškas Trupininis Obuolių Pyragas

Šį trupininį obuolių pyragą galima lengvai pritaikyti ir veganams. Vietoj įprasto sviesto galima naudoti veganišką sviestą. Vietoj kiaušinių galima naudoti veganišką grietinę, jogurtą, augalinį pieną ar vandenį.

Patarimai ir gudrybės

  • Obuolius geriausia naudoti kiek rūgštesnius.
  • Cukraus kiekis priklauso nuo obuolių rūgštumo.
  • Tešla turėtų būti biri.
  • Pyragas yra iškepęs, kai viršus yra lengvai auksinės spalvos.
  • Reikėtų jo neperkepti, nes tokiu atveju pyragas bus sausokas.
  • Laikyti uždarame inde ar apvynioti plėvele, nes kitu atveju jis apdžius.