Jautienos kukuliai su rikota daržovių padaže
Sutarkuojame morką ir pastarnoką, supjaustome svogūną ir visas šias daržoves patroškiname puode su šiek tiek aliejaus, kad suminkštėtų.
Į puodą dedame susmulkintas geltonąsias ir raudonąsias paprikas, supjaustytą pusę cukinijos. Leidžiame daržovėms pakepti ir karamelizuotis. Tuomet užpilame daržovių sultiniu ir leidžiame pasitroškinti apie 10 min.
Kai daržovės suminkštėja, suberiame pjaustytus pomidorus. Leidžiame toliau troškintis, bet nepertroškiname – užteks dar 10 min.
Reklama41011Sutriname padažą ir pareguliuojame skonį: beriame smulkintų bazilikų, druskos ir acto.
Gaminame kukulius:
Smulkiai sutarkuojame paprikas. paprikų tarkius, nugręžtus cukinijų tarkius maišome su mėsa, 2/3 rikotos, beriame prieskonius, kietąjį sūrį, pomidorų pastą ir įmušame du kiaušinius. Įdedame du šaukštus avinžirnių miltų. Gerai išmaišome.
Rankomis suformuojame kukuliukus ir pakepame su alyvuogių aliejumi keptuvėje.
Reklama41011Į kepimo indą supilame padažą ir sutupdome kukuliukus. Tarpuose padėliojame likusią rikotą.
Kepame 10-15 min. 200 laipsnių orkaitėje, kad kukuliai baigtų troškintis.
Iškepusius apibarstome bazilikų lapeliais.
IngredientaiPatarimasŠitą patiekalą galite valgyti su kuo tik norite. Su grikiais, makaronais, ryžiais, bolivinėmis balandomis ar saldžiosiomis bulvėmis, salotomis.
Beata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiErnesta parašė:Išbandžiau, ir vyras ir mano mažasis vyrutis 3 metukų valgė nesustodami. Mano vaikas labai išrankus, tai čia buvo didelis hitas. Labai, labai skanus patiekalas. Ačiū Beata už nuostabų receptą, dar ne karta gaminsiu 🙂
Egle parašė:Sveiki beata, visi man jusu receptai labai pasiske iskyrus si 🙁 gavosi daugiau sriuba negu patiekalas is orkaites. Tikrai rekomenduociau mazinti vandens kieki padazui ir naudoti papildomai miltu arba maziau darzoviu kukiliams nes jie gaunasi skysti.
Rašyti komentarą
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.Į dubenį sudedame smulkintą jautieną, džiūvėsėlius, kietąjį sūrį, svogūnus, petražoles, kiaušinį, pipirus, druską bei cukrų (pagal skonį), truputį vandens ir gerai išmaišome.
Formuojame norimo dydžio kukulius ir dedame juos į skardą.Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje ~15 min. Iškeptus kukulius sudedame į padažą ir pakaitiname 10 min.
Padažui paruošti, keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname svogūnus, česnakus, vytintą šoninę „Pancetta“. Supilame pomidorų padažą picai bei pomidorus savo sultyse. Paskaniname druska, pipirais, cukrumi.

Mėsos kukuliai su padažu
Mėsos faršą sumaišiau su kiaušiniu, susmulkintu svogūnu, druska.
Suformavau vidutinio dydžio mėsos kukulius.
Vandenį su lauro lapais, druska ir pomidorų sultimis užvirinau. Sudėjau mėsos kukulius, ugnį primažinau iki vidutinės ir viriau apie 15-20 min.
Po to pieną sumaišiau su miltais ir užpyliau ant mėsos kukulių.
Viriau dar 5 min.
Prie mėsos kukulių tinka ryžiai, bulvės, makaronai ir daržovės.
Skanaus :)