pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pievagrybių ir avinžirnių troškinys: receptas

Šis troškinys - puikus pasirinkimas savaitgalio pietums ar vakarienei, kai norisi kažko šildančio ir sotaus. Tai Viduržemio jūros virtuvių skoniai, susipynę viename dubenėlyje. Avinžirniai ir vištiena - vardan valgio pilnumo ir sotumo, špinatai - vardan gaivių spalvų ir papildomos saujos vitaminų.

Avinžirnių ir tofu troškinys

Šis receptas skirtas tiems, kurie nori susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“.

Ingredientai (3-4 porcijoms):

  • 180 g rūkyto tofu
  • Skardinė konservuotų avinžirnių
  • 7-8 dideli pievagrybiai
  • Druskos, pipirų
  • Ryžių makaronų
  • 1,5 valg. šaukšt. riešutų sviesto
  • 2 valg. šaukšt. sojų padažo
  • 1,5 valg. šaukšt. saldiklio - rudojo cukraus ar mėgstamo sirupo (agavų, klevų)
  • 1-2 skiltelės česnako
  • Pusės citrinos sulčių
  • Šlakelio vandens
  • Svogūnų laiškų
  • Čili pipiro
  • Sezamų sėklų

Gaminimo eiga:

  1. Apkepame kubeliais pjaustytą tofu, sudedame avinžirnius ir pjaustytus pievagrybius, lengvai pasūdome.
  2. Ryžių makaronus išverdame pagal instrukciją ant pakelio ir sudedame į keptuvę.
  3. Supilame padažą, kurį sumaišome iš riešutų sviesto, sojų padažo, saldiklio, citrinų sulčių, smulkinto česnako ir šlakelio vandens norimam skystumui išgauti.
  4. Pakepame apie minutę, kol padažas sušils.
  5. Perkeliame į lėkštę ir pabarstome svogūnų laiškais, čili pipiro griežinėliais ir sezamo sėklomis. Skanaus!

Vištienos ir avinžirnių troškinys

Rūkyta paprika ir kuminas šiam patiekalui suteikia pikantiškumo, kokosų pienas - švelnumo, kremiškumo ir saldumo, o šį puikiai subalansuoja šiek tiek rūgštūs trinti pomidorai.

Gaminimo eiga:

  1. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite alyvuogių aliejaus. Suberkite kapotus svogūnus ir pamaišydami kepinkite, kol suminkštės, apie 4-5 minutes.
  2. Suberkite smulkiai tarkuotą morką ir kapotus česnakus. Pakepinkite dar minutę, kol suminkštės.
  3. Sudėkite į keptuvę pomidorų pastą, suberkite rūkytą papriką, kuminą, pipirus ir druską. Maišydami pakaitinkite dar minutę, kol prieskoniai paskleis savo aromatą.
  4. Sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustytą vištieną ir kepkite, kartais pamaišydami, kol mėsa pabals.
  5. Supilkite kokosų pieną, konservuotus trintus pomidorus, suberkite avinžirnius. Kaitinkite, vis pamaišydami, kol užvirs. Tuomet lėtai virkite apie 10 minučių, kol vištiena bus visiškai iškepusi, o troškinys šiek tiek sutirštės.
  6. Nuimkite nuo ugnies ir iš karto įmaišykite šiek tiek pasmulkintus špinatus - jie sukris, praras savo tūrį ir suminkštės.
  7. Patiekite su virtais ryžiais, žaliosios citrinos skiltelėmis, pagardinkite ryšeliu smulkintų šviežių prieskoninių žolelių.

Kaip ir būdinga tokio tipo troškiniams (angl. curry), gardžiausia jį valgyti su virtais ryžiais.

Loreta RIPSKYTĖ mėgsta troškinius, į kuriuos galima pridėti įvairių daržovių, pagardinti prieskoniais.

Daržovių ir pievagrybių troškinys su avinžirniais

Svogūnus nulupame ir supjaustome kubeliais, morkas nuskutame ir supjaustome taip pat kubeliais arba plonais griežinėliais. Papriką nuplauname, supjaustome juostelėmis. Pievagrybius pjaustome riekelėmis. Aliejų įkaitiname keptuvėje, sudedame daržoves ir pievagrybius, apkepame. Suberiame virtus avinžirnius, dar kelias minutes pakaitiname.

Jautienos ir pievagrybių troškinys

Paskirkite šiam troškiniui savaitgalio dieną - tą, kai nereikės niekur skubėti, o pusantros valandos ant viryklės virsnojantis troškinys nevers trepsėti iš nekantrumo.

Gaminimo eiga:

  1. Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
  2. Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, pagardinkite druska ir pipirais. Suberkite į įkaitintą aliejų ir kepkite, vis apversdami, kol apskrus iš visų pusių (apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės). Išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
  3. Suberkite į puodą kapotus svogūnus, smulkiai kapotus česnakus, riekelėmis supjaustytas morkas ir pamaišydami kepinkite, kol suminkštės, apie 4-5 minutes. Suberkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir pakepkite dar porą minučių, kol šie suminkštės.
  4. Supilkite konservuotus pomidorus, sudėkite pomidorų pastą, lauro lapelius, džiovintus čiobrelius. Supilkite jautienos sultinį, sudėkite atgal į puodą apkeptus jautienos gabalėlius. Išmaišykite ir leiskite užvirti.
  5. Sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite puodą dangčiu, ir palikite lėtai virsnoti apie 1 val. 30 min., kartais pamaišydami, kol jautiena bus minkšta.
  6. Patiekite su bulvių koše, pagardinkite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.