pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Veganiškas šokoladinis pyragas be kakavos: receptas ir patarimai

Veganiškas šokoladinis pyragas - tai puikus desertas visiems šokolado gerbėjams! Išsikepti gardų keksą namuose vien iš augalinės kilmės ingredientų - tikrai įmanoma! Tam neprireiks stebuklingų ingredientų ar neeilinių įgūdžių.

Šiame straipsnyje rasite receptą, kaip pasigaminti veganišką šokoladinį pyragą be kakavos, bei naudingų patarimų, kurie padės iškepti purų ir drėgną keksą.

Ingredientai

Šokoladiniam keksui pagaminti reikia:

  • 100 g veganiško šokolado
  • 210 g miltų
  • 60 g nesaldintos geros kokybės kakavos
  • 150 g rudojo cukraus
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • 250 ml augalinio pieno
  • 80 g aliejaus

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kekso kepimo formą (11×25 cm arba 22 x 22 cm) išklokite kepimo popieriumi.
  2. Šokoladą susmulkinkite. Galite tai padaryti smulkintuvu arba smulkiai supjaustykite peiliu.
  3. Sumaišykite miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
  4. Į miltų ir kakavos mišinį supilkite augalinį pieną ir aliejų, viską išmaišykite tiek, kad tik susijungtų. Nepermaišykite. Pabaigoje suberkite šokoladą ir dar permaišykite.
  5. Tešlą sudėkite į išklotą kepimo popieriumi formą. Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo formą, paviršių išlyginkite. Viršų apiberkite saujele pasmulkintų kepintų lazdynų riešutų (nebūtina).
  6. Kepkite apie 50 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių, kol keksas gražiai iškils ir viduje bus iškepęs.
  7. Aušinkite pirmiausia formoje, o po 15 min. Ar keksas jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš kekso centro, jis turi būti beveik švarus, su keliais mažais prikibusiais tešlos gabalėliais.
  8. Keksą pilnai atvėsinkite ir tik tuomet pjaustykite riekelėmis ir ragaukite.
  9. Ataušusį pyragą pabarstykite DANSUKKER cukraus milteliais (nebūtina).

Patarimai

  • Augalinės kilmės receptuose nėra naudojami kiaušiniai. Kepiniuose juos dažnai atstoja trinti bananai - jie suteikia saldumo, minkštumo, taip pat veikia kaip „rišamasis“ ingredientas.
  • Obuolių actas recepte naudojamas dėl kelių priežasčių. Tai - rūgštinis produktas, kurio reakcija su soda sukuria kilimo efektą ir leidžia keksui iškepti dar puresniam. Taip pat actas turi teigiamą įtaką kepinio tekstūrai - suteikia minkštumo.
  • Prieš šaudami į orkaitę, kekso viršų apiberkite smulkintais kepintais lazdynų riešutais - jie suteiks labai malonios papildomos tekstūros, o tuo pačiu „papuoš“ keksą.
  • Neperkepkite kekso! Tiksli kepimo temperatūra gali priklausyti ir nuo individualių orkaitės kepimo savybių, todėl kepimo laikui baigiantis vis patikrinkite mediniu pagaliuku - kai į keksą įsmeigtas ir ištrauktas pagaliukas bus apsivėlęs tik keliais pavieniais tešlos gabalėliais (lyg kepant šokoladainį), keksas bus tinkamai iškepęs. Neperkepkite kekso, kitaip jis bus sausas ir sprangus.
  • Prieš keksą pjaustydami, pilnai jį atvėsinkite. Tuomet riekelės bus lygios, keksas puikiai laikys savo formą.

Skanaus!