Šiandien noriu su jumis pasidalinti neįtikėtinai skanios kreminės vištienos sriubos receptu, kurią dažnai gaminu ir kurią mano šeima dievina. Ši sriuba yra ne tik lengvai paruošiama, bet ir nepaprastai aromatinga, kreminė bei soti. Šioje sriuboje dera turtingas vištienos sultinys, sultinga vištiena, šviežios daržovės ir kvapnūs prieskoniai.
Ingredientai
- Vištienos šlaunelės
- Svogūnas
- Morka
- Kvapieji pipirai
- Pievagrybiai
- Cukinija
- Augalinis aliejus
- Bulvės
- Druska
- Džiovintas česnakas
- Malti juodieji pipirai
- Lydytas sūris
- Šviežios petražolės arba krapai
Gaminimo eiga
1. Vištienos sultinys
Pirmiausia pasiruošiame pagrindą - gardų vištienos sultinį. Į didelį puodą supilkite vandenį ir sudėkite vištienos šlauneles. Taip pat įdėkite nuluptą svogūną, morkos gabalėlį ir kvapiuosius pipirus. Užvirkite, nugriebkite susidariusias putas ir virkite ant vidutinės ugnies, kol mėsa bus visiškai minkšta.
Kai sultinys išverda, ištraukite daržoves ir vištieną, palikite atvėsti.
2. Daržovių paruošimas
Kol sultinys verda, pasiruoškime daržoves. Smulkiai supjaustykite svogūną, morką, pievagrybius ir cukiniją.
3. Daržovių kepimas
Į puodą įpilkite šlakelį augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Suberkite svogūną ir kepkite apie minutę, kol taps permatomas.
4. Bulvių įdėjimas
Į puodą sudėkite bulves ir apkepkite jas dar 3 minutes, kad įgautų daugiau skonio.
5. Prieskoniai
Kai daržovės suminkštėja, pagardinkite jas prieskoniais. Įberkite druskos pagal skonį, šaukštelį džiovinto česnako ir šiek tiek maltų juodųjų pipirų.
6. Lydyto sūrio įdėjimas
Kai sriuba beveik paruošta, atėjo laikas pagrindiniam ingredientui - lydytam sūriui. Jį supjaustykite mažesniais gabalėliais, kad greičiau ištirptų, ir sudėkite į sriubą.
7. Patiekimas
Patiekdami galite apibarstyti smulkintomis šviežiomis petražolėmis ar krapais - jos dar labiau pagyvins sriubos skonį.
Ši kreminė vištienos sriuba su lydytu sūriu yra tikras komforto maistas, kuris puikiai tinka bet kokiai progai. Jei išbandysite šį receptą, būtinai pasidalinkite įspūdžiais - ar jums patiko?
Variantai
Norėdami, kad sriuba būtų sotesnė, galite prie ingredientų sąrašo pridėti keletą bulvių (arba jomis tiesiog pakeisti žiedinius kopūstus). Užbalinti sriubą galite ne tik lydytu sūreliu, bet ir tepamuoju sūriu ar grietinėle.