pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Amerikietiški blynai: receptai ir gaminimo paslaptys

Ar žinote, kad amerikietiški blynai gali būti puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams? Išmėginkite įvairius receptus ir nustebinkite savo artimuosius gardžiais blyneliais.

Klasikiniai amerikietiški blynai

Šis receptas yra paprastas, lengvai pagaminamas, o blynai iškepa greitai. Vienas svarbiausių dalykų gaminant šiuos blynelius yra naudoti keptuvę su nesvylančia danga. Riebalų sunaudosite minimaliai arba galite kepti išvis be jų, nors su šlakeliu aliejaus iškepti blynai visada būna traškesni ir skanesni.

Ingredientai:

  • Miltai - 1 stiklinė
  • Kiaušinis - 1 vnt.
  • Kefyras (kambario temperatūros) - 1 stiklinė
  • Cukrus - 3 valgomieji šaukštai
  • Augalinis aliejus - 1 valgomasis šaukštas
  • Soda - 1 nepilnas arbatinis šaukštelis
  • Druska - žiupsnelis

Gaminimas:

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinį, berkite cukrų, žiupsnelį druskos ir gerai išplakite plaktuvu.
  2. Pilkite kefyrą ir šaukštą augalinio aliejaus, vėl plakite.
  3. Per sietelį sijokite miltus ir dar išplakite.
  4. Berkite sodą, išmaišykite ir palikite pastovėti 10 minučių.
  5. Įkaitinkite keptuvę su nesvylančia danga.
  6. Pilkite samtelį blynų tešlos ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  7. Iškeptus blynus dėkite vieną ant kito.

Patarimai ir pastebėjimai

Į keptuvę pilkite šaukštą daržovių, bekvapio aliejaus, su popieriniu rankšluosčiu ištepkite visą keptuvę tolygiai. Kepkite ant nedidelės ugnies; geriau silpnesnė kaitra, gražiau kepa, nesvyla. Kai pradės blynai lipti, vėl pilkite šaukštą aliejaus, vėl ištepkite su popieriniu rankšluosčiu ir taip kepkite blynus. Man geriau sausesnė keptuvė nei su daug riebalų. Apverskite blynus, kai pradės kilti burbuliukai (po kelių minučių). Miltus suberkite į kiaušinių-kefyro plakinį, išmaišykite tiek, kad neliktų sausų miltų.

Amerikietiški marmuriniai blynai

Jei norite kažko įdomesnio, išbandykite marmurinius blynus. Tai puikus būdas paįvairinti tradicinius pusryčius.

Ingredientai (4 asmenims):

  • 200 g miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 šaukštas cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 2 šaukštai ištirpinto sviesto
  • 200 ml pieno
  • 2 šaukštai kakavos
  • 50 g tirpinto šokolado
  • Aliejaus (kepti)
  • Kelių šaukštų sviesto (kepti)
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 mango
  • Žemuogių arba braškių su lapeliais (patiekti)

Gaminimas:

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
  2. Viduryje padarykite skylutę, įmuškite kiaušinius, supilkite sviestą ir pieną. Su šluotele arba plakikliu viską išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Paruoštą masę padalinkite į dvi dalis. Į vieną įmaišykite kakavą bei šokoladą ir gerai išmaišykite.
  4. Tuomet šias dvi tešlas supilkite į atskirus konditerinius maišelius.
  5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir gabalėlį sviesto.
  6. Formuokite blynus, pildami tešlą vienu metu iš abiejų konditerinių maišelių, taip sukurdami skirtingus raštus.
  7. Kepkite blynus po kelias minutes iš abiejų pusių.
  8. Mangą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Patiekite su blyneliais ir pasirinktomis uogomis, papuoškite lapeliais.

Amerikietiški blynai su grietine ir pabarstukais

Dar vienas paprastas, bet skanus variantas - blynai su grietine ir pabarstukais.

Ingredientai (4 asmenims):

  • 200 g miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 šaukštas cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 2 šaukštai ištirpinto sviesto
  • 200 ml pieno
  • Aliejaus (kepti)
  • Kelių šaukštų sviesto (kepti)
  • Žiupsnelio druskos
  • Grietinės ir įvairių pabarstukų

Gaminimas:

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
  2. Viduryje padarykite skylutę, įmuškite kiaušinius, supilkite sviestą ir pieną. Su šluotele arba plakikliu viską išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir gabalėlį sviesto.
  4. Dėkite po didelį šaukštą tešlos ir kepkite blynus po kelias minutes iš abiejų pusių.
  5. Patiekite su grietine ir pabarstukais.

Amerikietiškai lietuviški pusryčiai: blynai su šonine ir medumi

„Lidl“ ekspertai siūlo išmėginti amerikietiškai lietuviškus pusryčius: šonine pagardintus purius blynelius, aplietus tikru lietuvišku medumi. Saldumo ir sūrumo derinys maloniai nustebins kiekvieną valgytoją!

Gaminimas:

  1. Į vieną dubenį suberkite miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir išmaišykite.
  2. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, tuomet supilkite kefyrą, aliejų ir gerai išmaišykite.
  3. Gautą skystą masę palengva pilkite ant sausų produktų ir maišykite, kol neliks gumulėlių.
  4. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir kepkite nedidelius blynelius.
  5. Jiems iškepus, keptuvėje pakepinkite šoninės juosteles, kol gražiai apskrus. Jei mėgstate minkštesnę šoninę, kepkite ją trumpiau.
  6. Į lėkštę įdėkite keletą blynelių, greta jų patupdykite apskrudintas šoninės juosteles. Iškeptus blynelius apliekite skystu lietuvišku medumi.

Kiti amerikietiškų blynų receptai

Štai dar vienas receptas, kuriam reikės šių ingredientų:

Ingredientai:

  • Miltai - 180 g
  • Kepimo milteliai - 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Kiaušiniai - 2 vnt.
  • Pienas - 275 ml
  • Sviestas - 50 g
  • Cukrus 50 g
  • Vanilės ekstraktas arba vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska - 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Medus blynų apliejimui
  • Alyvuogių arba augalinis aliejus blynų kepimui

Gaminimas:

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, pilkite cukrų ir gerai išplakite.
  2. Į tą patį dubenį pilkite ištirpintą sviestą, vanilės ekstraktą, pieną ir vėl viską gerai išplakite.
  3. Į atskirą dubenėlį pro sietelį išsijokite miltus ir kepimo miltelius, įberkite druskos ir viską dedame į dubenį kur gaminama amerikietiškų blynų tešla.
  4. Maišykite, kol gausis vientisa masė.
  5. Į keptuvę įpilkite truputį aliejaus, juo sutepti visą keptuvės dugną (tai galima padaryti sulankstyta popierine servetėle) ir pilti samtelį blynų tešlos.
  6. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  7. Iškeptus blynus dėkite vieną ant kito.
  8. Amerikietiški blynai tiekiami iš karto, dar šilti. Ant viršaus galima uždėti gabalėlį sviesto ir aplieti medumi.

Blynai su pasukomis

Jeigu nenorite naudoti pasukų, galite jį keisti kefyru. Nors amerikietiški blynai gali būti gaminami ir su pienu, bet man šis variantas ne itin patinka. Su pasukomis ar kefyru pagaminti blyneliai bus skanesni, puresni.

Ingredientai:

  • Miltai
  • Kepimo milteliai
  • Soda
  • Druska
  • Kiaušinis
  • Cukrus
  • Vanilinas
  • Pasukos
  • Sviestas

Gaminimas:

  1. Dubenyje šluotele lengvai išplakti kiaušinį, cukrų, vaniliną. Supilti pasukas, sviestą.
  2. Kitame dideliame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską.
  3. Pasukų mišinį sumaišyti supilti į indą su miltais.
  4. Viską atsargiai išmaišyti (svarbu nepermaišyti). Gali likti gumulėlių.
  5. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ant neaukštos-vidutinės ugnies.

Receptas iš australų tinklaraščio

Šis receptas, šiek tiek koreguotas, atkeliavo iš australų tinklaraščio. Sužinokite, kaip nuo nulio gaminti minkštus ir purius amerikietiškus blynus.

Ingredientai:

  • 1 su puse stiklinės (210 g) miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. sodos
  • Pusę arb. š. druskos
  • 3 valg. š. rudojo cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 su puse stiklinės (310 ml) kefyro
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • Tirpinto atvėsinto sviesto

Gaminimas:

  1. Inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską, kitaip tariant visus sausus ingredientus ir padėkite į šalį.
  2. Kitame inde elektriniu plaktuvu išplakite rudąjį cukrų, kiaušinius, kefyrą, vanilės ekstraktą ir tirpintą atvėsintą sviestą.
  3. Miltų mišinį suberkite į šį plakinį ir gerai išmaišykite.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Į vidutinio kaitrumo keptuvę dideliu šaukštu ar samteliu pilkite tešlą, formuodami blynelius.
  5. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 2 minutes, kol apatinė blyno pusė gražiai apskrus, o viršutinėje neapkepusioje blyno pusėje ims kilti burbuliukai.
  6. Atsargiai apverskite blynelius ir lygiai taip pat apkepkite kitą jų pusę.
  7. Iškepusius blynus sudėkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę ar padėklą, kad sugertų riebalus.

Patarimai, kaip patiekti blynus

Amerikietiški blynai tiekiami dar šilti. Ant viršaus galima uždėti gabalėlį sviesto, aplieti klevų sirupu ar medumi. Taip pat galima šiuos blynus valgyti ir su uogiene.

Skanaus!