pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vieno kąsnio sumuštiniai: receptai įvairioms progoms

Vieno kąsnio sumuštinukai - tai skanus ir patogus užkandis, kurį galima greitai paruošti tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms. Laukiate svečių arba ruošiatės šventei? Tikrai neprašausite patiekę skanių ir greitai pagaminamų užkandžių, suvertų ant dantų krapštukų ar mažų iešmelių.

Jie dailiai atrodo, juos patogu valgyti, o jums nereikės plauti kalno indų po vakarienės. Taigi siūlome jums pluoštelį idėjų, kurios bet kada gali praversti. Mes taip pat už vaišinimo principą „geriau mažiau, bet įdomių ir gražiai patiektų“. Dailios vieno kąsnio užkandėlės visada traukia akį ir tinka įvairiausioms progoms: pradedant paprasčiausiu pasisėdėjimu su draugais ar artimaisiais ir baigiant pokyliais.

Idėjos vieno kąsnio sumuštiniams

  • Plonomis šoninės ar kumpio juostelėmis apsuktos datulės (jas galima keisti džiovintomis slyvomis) trumpai paskrudintos gerai įkaitintoje orkaitėje ir pervertos dekoratyviais iešmeliais.
  • Sausainių formele išspaustas batonas pateptas sviestu, uždėta ta pačia formele išspausto sūrio, salotos lapas, griežinėlis pomidoro, griežinėlis dešros, susukta daržovių skustuku nupjauta plonytė agurko juostelė ir alyvuogės puselė perverta gražiais smeigtukais.
  • Ant agurkų griežinėlių uždėta truputį kreminio sūrio su žolelėmis (itin subtilaus skonio suteiktų ožkų sūris) ir lašišos, kąsneliai perverti dantų krapštuku ir papuošti krapais.
  • Kumpio juostelės apteptos ir susuktos su pikantiška mišraine bei pervertos iešmeliu su juoda duona (ją galite paskrudinti orkaitėje) ir salotos lapu.
  • Arbūzo kubeliai suverti su trupučiu fetos, užkandukai apibarstyti smulkintomis mėtomis.
  • Cukinija supjaustyta daržovių skustuku, juostelės pasūdytos ir apkepintos grilyje (galima apkepinti ir keptuvėje), susuktos su fetos sūriu, gražgarsčių lapeliais ir perverta dantų krapštuku.
  • Paprasti lietiniai blynai patepti kreminiu sūreliu, apibarstyti žalumynais, išdėliotos lašišos juostelės ir susukami suktinukai, kurie supjaustomi kąsneliais ir perveriami.
  • Dantų krapštuku pervertas vyšninis pomidoriukas, baziliko lapelis, mocarelos kamuoliukas, šlakelis alyvuogių aliejaus ir truputis šviežiai grūstų pipirų.
  • Dantų krapštuku perverti bri sūrio ir ananasų trikampėliai.
  • Česnakinė varškė (varškė, ištrinta su trupučiu grietinės, sumaišyta su druska, pipirais, trintais česnakais) įsukta į daržovių skustuku supjaustyto agurko juosteles, šulinėlis pervertas dantų krapštuku ir papuoštas virta krevete.

Receptai

Sumuštinukai su kiaušiniais ir varške

Šis patiekalas buvo optimizuotas 4 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką. Kietai virtus kiaušinius ir varškę sutarkuokite tarka. Smulkiai supjaustykite petražoles ir susmulkinkite česnako skilteles, tada viską sumaišykite dubenyje. Įdėkite padažo ir, jei reikia, čili dribsnių. Paruoštą mišinį tolygiai užtepkite ant duonos riekės. Uždenkite kita duonos riekele ir švelniai prispauskite. Ant viršaus uždėkite gražiai susuktą šoninės riekelę. Pasirinktinai galite naudoti medinį ar kitokį pagaliuką, kad viskas laikytųsi kartu.

Užkandis su trapios tešlos krepšeliais

I variantas

  1. Rikotą sumaišykite su parmezanu ir nutarkuota citrinos žievele.
  2. Agurkai: 1.00 vnt.
  3. Citrinos: 1.00 vnt.
  4. Druska: 1.00 arbat. š.
  5. Pipirai: 1.00 arbat. š.
  6. Trapia tešla: 8.00 vnt.

II variantas

  1. Lašišų filė susmulkinkite ir 5 min. pavirkite nedideliame kiekyje vandens.
  2. Kitame indelyje iki standžių putų išplakite grietinėlę, ją atsargiai įmaišykite į lašišų masę ir 20 min.
  3. Kai putėsiai atšals, jų dėkite į tešlos krepšelius. Puoškite žaliosiomis alyvuogėmis.

Užkandis su mėsa ir daržovėmis

  1. Mėsą sudėkite į verdantį, prieskoniais pagardintą vandenį (jo turi būti nedaug, kad vos apsemtų) ir ant didelės ugnies virkite 5 min. Paskui krūtinėles apverskite ir virkite dar 5 min. Puodą nukelkite nuo ugnies, bet dar 5 min. neatidenkite, kad mėsa visiškai suminkštėtų.
  2. Daržoves supjaustykite šiaudeliais.
  3. Prieš patiekiant paruoštus produktus išdėliokite ant vieno didelio padėklo, iškloto salotų lapais, ir apšlakstykite marinatu.
  4. Paprikos: 1.00 vnt.
  5. Morkos: 2.00 vnt.
  6. Citrinos: 1.00 vnt.

Lietiniai blyneliai su varškės įdaru

  1. Dubenyje sumaišykite miltus su 100 ml vandens, plakite šluotele arba elektriniu plakikliu, kol neliks gumuliukų. Įplakite kiaušinius ir pieną.
  2. Tešlą 1-2 val.
  3. Įkaitintą keptuvę patepkite sviestu, palaukite, kol ims rūkti, įpilkite maždaug 50 ml tešlos, tolygiai paskirstykite. Kai viršutinė tešlos pusė sustings, apverskite blynelį ir apkepkite iš kitos pusės.
  4. Dubenyje išsukite tepamąjį varškės sūrelį su išspaustu česnaku, pagardinkite pipirais ir kapotomis petražolėmis.
  5. Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
  6. Pipirai: 1.00 arbat. š.

Užkandis su slyvomis ir sūriu

  1. Sūrio masę išmaišykite ir šaukštu dėkite ant kiekvienos slyvos puselės.
  2. Slyvos: 6.00 vnt.
  3. Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
  4. Druska: 1.00 arbat. š.

Pastaba. Jei norite išraiškingesnio skonio, kreminį sūrį galite keisti smulkiai tarkuotu parmezano sūriu (apie 150 g).

Užkandis su kumpiu ir mocarela

  1. Nuvalytus pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite svieste.
  2. Į karštus riebalus suberkite miltus ir maišydama kepinkite, kol įgaus aukso spalvą. Supilkite vyną, gerai išmaišykite. Sudėkite stambiais gabalais pjaustytą mocarelą, ketvirčiais pjaustytus pomidorus, alyvuogių puseles, pievagrybius, pagal skonį įberkite druskos, maltų baltųjų pipirų.
  3. Gauto įdaro užkrėskite ant kiekvieno kumpio griežinėlio ir susukite ritinėlius.
  4. Tiekite karštus arba šaltus.
  5. Alyvuogės: 1.00 vnt.
  6. Pievagrybiai: 8.00 vnt.
  7. Druska: 1.00 arbat. š.

Užkandis su persikais ir skumbre

  1. Skardinėje paprastai būna 6-7 persikų puselės.
  2. Persikus sudėkite į popierines keksiukų formeles, ant viršaus užkrėskite skumbrės įdaro.
  3. Varškė: 2.00 valg. š. (nesaldžios, pvz.
  4. Krapai: 1.00 valg. š.

Užkandis su bananais ir šokoladu

  1. Šokoladą išlydykite ant garų, uždėkite ant kiekvieno talerio ir 10 min.
  2. Bananus supjaustykite griežinėliais, apvoliokite kokoso drožlėse ir dėkite ant šokolado.
  3. Mėlynės: 1.00 valg. š.

Kiaušinių užkandis

  1. Atskirkite trynius nuo baltymų.
  2. Sudėkite į formeles (mums labai patinka silikoninės karvutės) ir kepkite apie 30 min.
  3. Kmynai: 1.00 arbat. š.

Dešrelės tešloje

  1. Susmulkinkite kiaušinius, sutarkuokite sūrį. Iš pradžių iškočiokite tešlą, supjaustykite ją plonomis juostelėmis ir apvyniokite aplink dešreles palikdama vienodus tarpelius. Tešlą galite naudoti ir bemielę (rinkitės mėgstamą), o juosteles pjaustyti storiau - tuomet dešreles dengs storesnis tešlos sluoksnis. Tuomet tešla apvyniotas dešreles apibarstykite sezamų sėklomis (prieš tai jų viršų galite patepti kiaušinio plakiniu).
  2. Išklokite skardą kepimo popieriumi, sudėkite dešreles ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol tešlos juostelės švelniai apskrus. Dešrelėms iškepus, įsmeikite į jas (maždaug iki pusės) medines lazdeles.

Mini picos

  1. Didesniame dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir druską, viduryje suformuokite duobutę, į ją supilkite mieles ir aliejų.
  2. Dubenį su tešla uždenkite švariu rankšluosčiu.
  3. Iškilusią tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos medinės lentelės ir stiklinaite arba puodeliu išspauskite apskritimus.
  4. Paruoštą pomidorų mišinį tepkite ant tešlos paplotėlių, berkite tarkuotos mocarelos ir apie 15 min. kepkite orkaitėje. Tiekite su gražgarsčių lapeliais ir krapų šakelėmis.
  5. Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (4 valg. š. tešlai ir 1 valg. š.
  6. Pomidorai: 4.00 vnt.
  7. Kaparėliai: 1.00 arbat. š.
  8. Raudonėliai: 1.00 valg. š.

Sumuštinių duonos užkandis su kalmarais

  1. Nupjaustykite sumuštinių duonos riekelių pluteles. Kiekvieną riekelę šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė. Po 2 riekeles įklokite į keksu formeles, aptepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus.
  2. Konservuotus kalmarus, svogūnus, pomidorus ir kiaušinius smulkiai supjaustykite, sumaišykite su griežinėliais pjaustytomis alyvuogėmis, žalumynais, paskaninkite pipirais, druska.
  3. Pomidorai: 10.00 vnt.

Sūrio rutuliukai su alyvuogėmis

  1. Pasiruoškite riešutus ir sėklas, kuriuose apvoliosite sūrio rutuliukus. Džiovintas spanguoles supjaustykite kuo smulkiau, saulėgrąžas ir sezamų sėklas galite šiek tiek apkepti.
  2. Rankas sudrėkinkite vandeniu, į saują su šaukšteliu dėkite varškės masę, ant jos - alyvuogę, iš visų pusių apspauskite ir gautą rutuliuką apvoliokite pasirinktuose prieduose.

Įdaryti kiaušiniai

  1. Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite į jį nuplautus kiaušinius. Virkite apie 8-10 minučių, kol kiaušinių vidus bus kietos konsistencijos. Nuimkite puodą nuo ugnies, nupilkite vandenį ir perliekite tekančiu šaltu vandeniu, kad kiaušiniai greičiau atvėstų.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Tuomet suberkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite dar porą minučių. Sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir dar minutę pakaitinkite. Sudėkite pakepintas daržoves į lėkštę ir gerai nusausinkite popierinu rankšluosčiu.
  3. Į atvėsusį grybų mišinį sudėkite kiaušinių trynius, majonezą, pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Paruoštą įdarą sudėkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu ir įdarykite kiaušinių puseles. Ant viršaus uždėkite po mažą šviežios petražolės lapelį. Sudėkite kiaušinius į lėkštę ir patiekite.

Mėsos rutuliukai su slyvomis

  1. Dubenyje sumaišykite kiaulienos ir kalakutienos faršą, sudėkite sutarkuotą svogūną, citrinos žievelę ir obuolį, įmuškite kiaušinius. Viską išminkykite.
  2. Į pusę džiūvėsėlių supilkite pieną ir palikite mirkti.
  3. Šaukštu imkite faršo, suformuokite rutuliuką ir į vidų įkiškite džiovintą slyvą. Pavoliokite džiūvėsėliuose.
  4. Ištepkite skardą aliejumi ir sudėkite rutuliukus.