pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Salotos su pistacijomis ir krabų lazdelėmis: gardus receptas

„Gardžios ir gaivios salotos su krabų lazdelėmis. Galima valgyti kasdien - pusryčiams, pietums ar vakarienei. Tad jei mėgstate krabų lazdeles ir gaivias salotas - paragaukite - nepasigailėsite“, - pasigaminti salotas su krabų lazdelėmis kviečia tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristina Naturjevienė.

Salotų ingredientai

  • Iceberg (ar kitokios) salotos
  • Agurkai
  • Krabų lazdelės
  • Obuoliai
  • Citrinos sultys
  • Druska, pipirai
  • Majonezas
  • Šviežios petražolės

Gaminimo eiga

  1. Nuplaunu, nusausinu ir smulkiais šiaudeliais supjaustau iceberg (ar kitokios) salotos, verčiu į didesnį dubenį.
  2. Nedideliais gabalėliais supjaustau agurkus.
  3. Kubeliais supjaustau krabų lazdeles.
  4. Juos dedu į dubenį prie supjaustytų salotų.
  5. Nuplaunu, nulupu, pašalinu sėklas iš obuolių.
  6. Nedideliais kubeliais supjaustyti obuoliai keliauja į bendrą dubenį.
  7. Ant supjaustytų obuolių užspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių (kad obuoliai nepakeistų spalvos).
  8. Beriu druskos, pipirų.
  9. Dedu 2-3 šaukštus majonezo.
  10. Viską gerai sumaišau dviem šaukštais.
  11. Susmulkinu saują šviežių petražolių ir beriu jas ant salotų.

Dabar jau gaivios ir baisiai gardžios salotos paruoštos! Skanaus.

Krabų lazdelių salotos su ryžiais

Krabų lazdelių salotos su ryžiais - gardžios ir niekada neatsibostančios. Jos daugeliui sukelia malonius prisiminimus iš vaikystės ar švenčių su šeima. Šios salotos jau tapusios tradiciniu lietuvių patiekalu, kuris yra populiarus ir šiomis dienomis. Krabų lazdelių salotas galite valgyti tiek per šventinį laikotarpį, tiek paprastą dieną. Šis receptas yra visiškai klasikinis, o tokias salotas gamina ir mano mama, močiutė.

Krabų lazdelės - dažniausiai gaminamos iš surimio, t. y. baltos žuvies faršo (gali būti naudojamos menkės, lydekos). Krabų mėsos jose nebūna, tik skonis ir tekstūra primena krabą. Norint išgauti malonų skonį, dedami įvairūs priedai. Kuo krabų lazdelės brangesnės, tuo jų sudėtis bus sveikatai palankesnė.

Ingredientai

  • Ryžiai
  • Krabų lazdelės
  • Agurkas
  • Druska, juodieji pipirai

Gaminimo eiga

  1. Išverdame ryžius, juos sudedame į kiaurasamtį ir perplauname po šaltu vandeniu.
  2. Smulkiai supjaustome krabų lazdeles.
  3. Agurką perpjauname per pusę ir išskobiame jo minkštąją dalį (jos nenaudojame).
  4. Dideliame inde sumaišome visus salotų produktus, įberiame pagal skonį druskos ir juodųjų pipirų.

Velykinė mišrainė su kiaušiniais ir krabų lazdelėmis

Ši Velykų mišrainė su kiaušiniais ir krabų lazdelėmis yra ne tik gardi, bet ir maistinga, gaivi, galime garantuoti, kad ji greitai dings nuo šventinio stalo. Šią mišrainę galite gaminti ir tada, kai po švenčių lieka margučių ir nebežinote, ką su jais daryti. Mišrainė primena tradicines krabų lazdelių salotas, bet be ryžių. Tad jeigu norite sveikesnio ir mažiau kaloringo šių salotų variantų, galite pasigaminti šią mišrainę. Skaniausia ją patiekti su paskrudintu batonu, taip galima ją patiekti stiklinėse. Ši mišrainė skani tiek tik ką pagaminta, tiek kitą dieną.

Jeigu naudojate ilgavaisį agurką, rekomenduoju išskobti jo minkštąją dalį, nes šie agurkai išskiria gana daug skysčio. Rekomenduoju rinktis trumpavaisius agurkus. Kiaušinius kietai išverdame, atvėsiname šaltame vandenyje. Kiaušinius, agurkus ir krabų lazdeles smulkiai supjaustome. Krapus susmulkiname. Kiaušinius, agurkus ir krabų lazdeles smulkiai supjaustome. Dubenyje sumaišome visus salotų produktus.