pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kas Yra Vištienos Sultinio Kubeliai ir Kaip Juos Naudoti?

Sultinio kubelių pasigaminkite namuose: aš jau seniai jų nebeperku parduotuvėje

Sultinio kubeliai praverčia gaminant sriubą ir kitus patiekalus. Vis dėlto, parduotuvėse siūlomų sultinio kubelių sudėtis tikrai nėra pati geriausia, todėl siūlome sultinio išsivirti namuose: tam jums tikrai neprireiks pernelyg daug laiko ar ypatingų pastangų.

Iš vieno paruošto kubelio galėsite išvirti net du litrus sultinio, taigi, šio produkto užteks tikrai ilgam.

Jums reikės:

Kaip gaminti?

Pakepinkite svogūnus ir sudėkite vištienos filė gabalėlius. Kepkite 5-7 minutes.

Suberkite smulkintas morkas ir saliero šaknis. Kepkite 2-3 minutes. Įpilkite 100 ml vandens, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 15-20 minučių.

Kai visas skystis išgaruos ir daržovės suminkštės, į keptuvę suberkite smulkintą česnaką. Išmaišykite, uždenkite keptuvę dangčiu, ir po pusės minutės nukelkite nuo ugnies.

Keptuvės turinį supilkite į gilų dubenį. Daržoves ir mėsą pasūdykite, suberkite ciberžolę ir smulkintas žoleles. Išmaišykite ir sutrinkite masę iki vientisos tyrės. Masė turėtų būti kreminė.

Paruoškite formą, kurioje šaldysite kubelius. Išklokite ją maistine plėvele ir išdėliokite paruoštą masę. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldiklį 2-3 valandoms.

Supjaustykite paruoštą sultinį kubeliais ir kiekvieną jų suvyniokite į foliją arba pergamentą.

Pamokėlė vaizdo įraše:

Geriausias aromatas vegetariškam/veganiškam vištienos sultiniui

Šiame skyriuje rasite visas aromatines medžiagas, kurių jums gali prireikti arba naudoti, kad gautumėte tobulą vegetariško ar veganiško vištienos sultinio pakaitalą. Nesivaržykite maišyti ir derinti juos kaip norite, tik žinokite, kad tai pirmoji dalis.

Taip pat reikės kolageno pakaitalo (nebūtina, bet labai padeda) ir ko nors, kad pridėtumėte tą gražią spalvą.

Daržovių sultinys ir žolelės

Kai naudojate vištienos sultinį, nesvarbu, ar jis būtų kubelio, ar skysto pavidalo, žinote, kad kažkur ten yra daržovių. išimkite vištieną ir liksite su daržovėmis ir žolelėmis.

Dažniausios yra: saliero lazdelės arba šaknys, svogūnai, česnakai, morkos. Taip pat galite įdėti bulgarų, bulvių, grybų, petražolių, porų, askaloninių česnakų, lauro lapų, krapų, laiškinių česnakų.

Nepriklausomai nuo to, ar perkate daržovių sultinį, ar gaminate jį kaip namuose, jis turi būti koncentruotas. Kita idėja būtų naudoti „Vegeta“ – augalinį prieskonį, tačiau jame taip pat daug natrio, todėl būkite atsargūs.

Jei norite patys pasigaminti daržovių sultinį namuose, turime jums ingredientų sąrašą. Receptą pateikė Ohmyveggies.com, svetainė, skirta augaliniams receptams.

Tai yra ingredientų sąrašas:

Viską užvirinkite ir leiskite virti 2 valandas. Atsargos užima daug laiko, jei norite, kad jos atskleistų visą savo skonį. Kai jie baigs virti, leiskite sultiniui atvėsti.

Mūsų patarimas būtų smulkiai supjaustyti ir pakepinti daržoves šiek tiek aliejaus, prieš viską verdant. Jis taip pat pagilina skonį ir spalvą.

Grybų sultinys

Grybai tikriausiai yra geriausias mėsos pakaitalas. Tiesa, grybai šiek tiek geriau tinka tamsios mėsos pakaitalams, tačiau jie gali būti ir vištienos pakaitalai.

Galite nusipirkti grybų sultinio arba pasigaminti patys. Jei gaminate patys, nedvejodami sumaišykite keletą grybų rūšių, kad gautumėte gilesnį skonį ir daugiau matmenų.

Kai kurie puikūs grybai yra: baravykai, voveraitės, grybai, austrių grybai ir šitakė.

Norėdami gauti geriausią skonį, turėsite karamelizuoti grybus. Alyvuogių aliejuje lengvai pakepinkite didelį svogūną, sudėkite pjaustytus grybus. Jie išskirs daug drėgmės, tegul tai įvyksta.

Vegetariški ir veganiški vištienos sultinio pakaitalai

Kai kurie iš geriausių vegetariškų ir veganiškų vištienos sultinio pakaitalų yra daržovių sultinio kubeliai, grybų sultinys, kombu sultinys, miso pasta arba sojos padažas.

Galite naudoti vieną pakaitalą arba sumaišyti kelis kartu, kad skonis būtų kuo artimesnis. Taip pat rekomenduojame į mišinį įdėti šiek tiek česnako ir svogūno, nes jie suteikia daug skonio ir šiek tiek imituoja mėsos skonį.

Vištienos sultinys yra toks įprastas ingredientas, kad jis tikrai bus pateiktas keliuose receptuose. Jei laikotės augalinės dietos arba tiesiog nenorite naudoti vištienos sultinio, tai yra geriausi pakaitalai.

Norėdami geriausiai pakeisti vištienos sultinį, jums reikės:

  • aromatinių medžiagų, kad skonis būtų tinkamas
  • (nebūtina) kolageno pakaitalas, kad sultinys būtų turtingas
  • spalvos, kad gautųsi gražios spalvos sultinys

Žemiau rasite pakaitalų, kuriuos galite naudoti, sąrašą, paaiškinsime, taip pat paaiškinsime, kaip naudoti kiekvieną iš jų, kad būtų pasiekti geriausi rezultatai.

Taip pat skaitykite: Ar sušiai gali būti vegetariški?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

Žuvies sultinys – tai vienas iš greičiausiai paruošiamų sultinių, išsiskiriantis savo šviežumu, kvapnumu bei skoniu. Lengvai paruošiamas ir nereikalaujantis didelių išlaidų. Tokį sultinį puikiausiai išvirsite iš ką tik nupirktos žuvies likučių, tokių kaip kaulai, galvos ar kitos dalys, kurių nepanaudojote gaminant.

Su geru, namie gamintu sultiniu, ne tik išvirsite skanią žuvienę, bet ir turėsite progą išbandyti daugybę įvairiausių puikaus skonio receptų. Tad visada pasistenkite sultinio pasigaminti daugiau į priekį, kad bet kada jo prireikus, turėtumėte po ranka.

Kaip ir su kiekvienu receptu, kad ir koks jis būtų paprastas, keletas net ir menkiausių klaidų gali labai greitai sugadinti jūsų patiekalą. Lygiai taip pat, žinant keletą gudrybių, patiekalo skonį galima pagerinti iki begalybės 🙂 Tad toliau ir bandysime Jus supažindinti su svarbiausiais dalykais, kuriuos vertėtų žinoti prieš verdant žuvies sultinį.

Kokių žuvų kaulai labiausiai tinka sultiniui?

Jei manote, kad iš nupirktos žuvies nebus pakankamai likučių sultiniui, būtinai jų paprašykite pardavėjo žuvies turguje ir jis tikrai jų parduos labai pigiai, o gal net ir atiduos veltui 🙂

Sultiniui geriausiai tinka baltų žuvų kaulai, tokių kaip jūros ešeriai, menkės, įvairios plekšnių šeimos žuvys ar kai kurios upinės žuvys. Taip pat venkite riebių žuvų, tokių kaip lašišos, skumbrės, karpiai ar tunas. Nuo jų žuvies sultinys pasidarys riebus, neskaidrus ir gana nemalonaus skonio.

Labai svarbu visus žuvies kaulus švariai nuplauti ir nuvalyti, kad neliktų jokių kraujo likučių bei žiaunų. Jie sultinį gali padaryti nemaloniai kartų. Labai daug gero skonio sultiniui prideda žuvų galvos, tačiau su jomis reikia būti atsargiems ir dar kruopščiau jas valyti, kad neliktų jokių nepageidaujamų liekanų bei žiaunų. Geriausias būdas nuvalyti kaulus, tai gerai nuplauti po šalto vandens srove ir šiek tiek palikti mirkti vandenyje, kad užsilikę nešvarumai iškiltų į paviršių.

Stipriausias vištienos sultinys pagal močiutės receptą!

Sriubos mėsa naudojama mėsos sultiniui, kuris dažniausiai būna prastesnės kokybės. Suprantama, kad tikra nugarinė – gėda sriubai. Dažnai virėjai siekia vištienos, kurioje yra visaverčių baltymų, mažesnis riebalų kiekis ir vitaminų bei mineralų atsargos . Į sriubą įdėjus bulvių ar makaronų, gaunamas sotus sultinys, kurį nesunkiai panaudosite kaip lengvus pietus. Galite paruošti pagal toliau pateiktą receptą.