pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Cukinijų Troškinys: Lengvi ir Skanūs Receptai

Vasara - tai metas, kai cukinijos užderi taip gausiai, kad kartais net nebežinome, ką iš jų dar pasigaminti. Cukinijų troškinys yra puikus būdas panaudoti sezonines daržoves ir paįvairinti savo mitybą skaniu ir sveiku patiekalu. Švelnus, bet maistingas, šis greitas cukinijų troškinys tinka ir pietų stalui, ir kaip užkandis - tiek šiltas, tiek atvėsęs.

Pagrindiniai Cukinijų Troškinio Receptai

Klasikinis Cukinijų Troškinys su Daržovėmis

Šis pilnas daržovių ir greitai pagaminamas patiekalas puikiai tiks pietums arba vakarienei. Mamos cukinijų troškinys su paprikomis, morkomis ir pomidorais - tai jaukus ir šiltas patiekalas, kuris sugrąžina į vaikystės virtuvę, kupiną aromatų ir meilės. Su šiuo patiekalu, galima sakyti, iš naujo pamilau cukiniją. Na labai patiko šis paprastas patiekalas, bet tikrai labai skanus.

Ingredientai:

  • 1 vidutinio dydžio cukinija
  • 1 žalia paprika
  • 1 aitri paprika
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 vidutinio dydžio baltasis svogūnas
  • 150 g pomidorų kečupo
  • 1 skardinė konservuotų avinžirnių
  • ½ šaukštelio kumino
  • Aliejus (kepti)
  • Druska (pagal skonį)
  • Šviežios kalendros (patiekti)

Gaminimas:

  1. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnaką sutraiškykite. Cukiniją supjaustykite pusžiedžiais, o papriką - šiaudeliais.
  2. Keptuvėje pakaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus bei česnakus ir pakepkite, kol suminkštės.
  3. Sudėkite papriką, apkepkite 1-2 min., galiausiai sudėkite cukinijas ir užberkite kumino. Kepkite 3-4 min.
  4. Suberkite avinžirnius, supilkite kečupą ir patroškinkite 5-6 min. Įberkite druskos (pagal skonį).
  5. Patiekite apibarstytą pjaustytomis kalendromis. Skanaus!

Troškinys su Šparaginėmis Pupelėmis ir Cukinija

Labai greitai paruošiamas, puikiai tinka pietums arba vakarienei, taip pat į pietų dėžutę.

Ingredientai:

  • 100 g cukinijos
  • 100 g šparaginių pupelių
  • 30 g smulkintos morkos
  • 30 g paprikos
  • 30 g pomidorų
  • 20 g smulkinto svogūno
  • 6 g alyvuogių aliejaus
  • 1 g druskos
  • 1 g šviežio arba džiovinto baziliko
  • 0,2 g pipirų

Gaminimas:

  1. Į troškintuvą sudedame svogūnus ir morką, įberiame druskos, įpilame alyvuogių aliejaus ir šiek tiek virinto vandens (kad ne keptų, o troškintųsi).
  2. Po kiek laiko, kada morkos pradeda minkštėti, sudedame kubeliais supjaustytą cukiniją ir šparagines pupeles.
  3. Pagardiname druska, pipirais ir šiek tiek citrinos sulčių.
  4. Cukinijai pradėjus minkštėti, įdedame papriką, pomidorą ir baziliką.
  5. Pakaitiname dar keletą minučių. Skanaus!

Cukinijų Troškinys Orkaitėje

Cukinijų apkepas - lengvas, sveikas ir stebėtinai skanus patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums ar vakarienei, tiek šventiniam stalui. Troškinys gaunasi kvapnus ir sultingas, tai sotus patiekalas vakarienei.

Gaminimas:

  1. Sutarkuokite cukiniją stambia tarka, pasūdykite ir palikite 10 min.
  2. Į masę įmuškite kiaušinius, įberkite pipirų, supilkite džiovintą česnaką ir išmaišykite rankomis.
  3. Kepkite patiekalą 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Patarimai ir Idėjos

  • Audrius Rakauskas-Gustavas dėti česnaką, kad šis neapkarstų, rekomenduoja prieš baigiant gaminti.
  • Cukinijos ir pomidorų troškinį puikiai galima valgyti vieną arba su mėsos patiekalais.
  • Nors šis greitas cukinijų troškinys jau savaime skanus, jis lengvai prisitaiko prie jūsų šaldytuvo turinio.
  • Norite sočiau? Įdėkite šiek tiek keptos vištienos ar kumpelio. Turite pomidorų ar paprikų? Smulkiai supjaustykite ir įmaišykite - suteiks spalvos ir gaivos.
  • Tokia universali troškinio bazė leidžia improvizuoti kiekvieną kartą.

Kiti variantai

  • "Avinžirnių, perlinių kruopų ir cukinijų troškinys" yra puikus pasirinkimas sveikai ir subalansuotai vakarienei.
  • Cukinijų troškinys su pieniška dešra arba kumpiu ir sūriu yra lengvas, greitas ir labai skanus patiekalas, kuris puikiai tiks vakarienei.
  • Ar kada gaminote bulvinius blynus su cukinija? Receptas itin nesudėtingas, o blynai iškepa labai gardūs.
  • Cukinijų ir bulvių blynai - tai nuostabus derinys, kuriame susijungia dviejų daržovių skoniai į vieną traškų ir sultingą kąsnį.
  • Aš šį kartą savo vištienos troškinį nusprendžiau gaminti su šviežiais kopūstais (patikėkite, troškinti švieži kopūstai itin gerai pavyksta), bet galima gaminti su raugintais.

Šis greitas cukinijų troškinys įrodo, kad tam, kad būtų skanu, nereikia nei brangių ingredientų, nei sudėtingų receptų. Išbandykite, improvizuokite, įtraukite šį receptą į savo vasaros meniu. O svarbiausia - dalinkitės su artimaisiais, kaip tą darė mūsų močiutės.

Maistinė vertė (vienai porcijai troškinio su šparaginėmis pupelėmis ir cukinija)

Maistinė medžiaga Kiekis Procentinė dalis
Kalorijos 136kcal 7%
Angliavandeniai 17g
Baltymai 5g
Riebalai 7g
Skaidulos 5g 14%
Vitaminas A 6454µg 807%
Vitaminas C 77mg 96%