pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos Šašlykas Orkaitėje: Receptai ir Patarimai

Išvyka kepti šašlykų - visų mėgstama pramoga. Tačiau šašlykų mėgėjų kelyje atsiranda kliūčių - tai prastas oras, tai draugija nesusirinko, tai automobilis sugedo… Ką jau kalbėti apie žiemą, kai lauke išsikepti šašlykų nerealu, o norisi mėgstamo skanėsto.

Daugelis skeptiškai vertina orkaitėje keptus šašlykus ir mano, kad jų nė šašlykais nevalia vadinti. Tačiau galima pasiginčyti - šašlykas, visų pirma, ypatingai pamarinuota mėsa, kuri paskui kepama ant iešmų. Tad kodėl negalima pamarinuoti mėsos, o paskui sumauti ant iešmų ir iškepti orkaitėje tam tikroje temperatūroje?

Orkaitėje Keptų Šašlykų Privalumai

Orkaitėje kepti šašlykai yra vertingesni už keptus ant laužo. Net gerai pamarinuotoje žalioje mėsoje išlieka įvairių kenksmingų bakterijų, kurios žūsta tik termiškai apdorojant mėsą. Gamtoje žmonės dažnai per trumpai kepa šašlykus, viduryje mėsa dažnai lieka pusžalė - tai gana pavojinga.

Kepant šašlykus namuose galima pasirinkti bet kokį marinatą - prabanga, kurios negalime sau leisti, jei kepame šašlykus lauke. Pavyzdžiui, marinatai iš jogurto, pieno, kefyro, vyno karštu oru vykstant į iškylą gali prarūgti, todėl tolimoms kelionėms be specialaus šaldytuvo netinka.

Patarimai Kepant Šašlykus Orkaitėje

  1. Tinkamai paruoškite mėsą. Idealu, jei mėsa šviežia. Tada pakaks nupjaustyti plėveles (jautiena, kiauliena) ar odelę (vištiena).
  2. Marinuokite ne mažiau nei 2 valandas. Tai pasakytina apie vištieną. Kad kiauliena ir jautiena būtų minkšta ir įgautų skonio, reikės daug daugiau laiko - 8 - 10 valandų. Ėrienos šašlykams marinuoti pakaks 4 valandų.
  3. Pasiruoškite iešmus. Patogiausi - metaliniai iešmai, kadangi kepant jie tikrai nesudegs.
  4. Atsargiai eksperimentuokite su skoniais. Tai pasakytina apie skystą dūmą, kurį kartais rekomenduoja dėti dėl kvapo.
  5. Jei baiminatės, kad mėsa bus kieta, šašlykus orkaitėje kepkite suvyniotus į foliją. Receptas skirsis tik tuo, kad iš pradžių šašlykus reikia apvynioti folija, o likus 10 min. iki kepimo pabaigos foliją nuvynioti. Lygiai taip šašlykai kepami orkaitėje vadinamojoje polietileno rankovėj, tik baigiant kepti rankovė prapjaunama, kad šašlykai apskrustų. Dar vienas variantas - kepti šašlykus orkaitėje stiklainyje. Iešmus su mėsa sustato į trijų litrų stiklainį, stato į šaltą orkaitę, ją įkaitina iki 200 laipsnių, o po pusvalandžio - iki 250 laipsnių.
  6. Šašlykus orkaitėje kepkite didelėje temperatūroje. Ideali temperatūra kiaulienai ir jautienai - 250 laipsnių. Nuo karščio greitai susidaro plutelė, tada iš mėsos neišteka sultys. Saugote figūrą? Tada šašlykams rinkitės liesą vištieną arba ėrieną.

Pagrindiniai Kepimo Žingsniai

  1. Supjaustykite mėsą gabalėliais, apibarstykite druska, palikite 15 min.
  2. Pasigaminkite marinatą: į dubenį su šašlykais supilkite actąm vandenį, išmaišykite.
  3. Suverkite mėsos gabalėlius ant iešmų, paeiliui su svogūnų žiedais.

Yra ir kitas variantas:

  1. Apliekite mėsą vynu, ant jos uždėkite svogūnų žiedus.
  2. Suverkite mėsos gabalėlius ant iešmų paeiliui su svogūnų žiedais.
  3. Kepkite 30 min.

Arba:

  1. Sumaukite mėsos gabalėlius ant iešmų armonikėle, apliekite marinatu, sudėkite į orkaitę ant grotelių, po apačia padėkite kepimo skardą.

Taip pat galite:

  1. Patepkite groteles orkaitėje aliejumi, užmaukite ant jos šašlykus, apačioje padėkite kepimo skardą.
  2. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje.

Receptas: Jautienos Šašlykas su Daržovėmis

Šį kartą dalinuosi jautienos šašlyku, kurį gaminau pirmą kartą, bet tikrai ne paskutinį. Mėsa - kvapni, sultinga. Garnyrui tiekiau virtus ryžius, bet galite valgyti su daug daržovių ar kitokiu mėgstamu garnyru.

Ingredientai (4 asmenims):
  • 750 g jautienos išpjovos
  • 3 saldžios paprikos
  • 1 didelis raudonas svogūnas
  • 16 mažų pievagrybių
  • 6 išspaustos česnako skiltelės
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 2 šaukštai Vusterio padažo
  • 3 šaukštai balzamiko acto
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 1/4 šaukšto maltų pipirų
  • 1 aitriosios paprikos
Marinato paruošimas:

Marinatui visus ingredientus sumaišykite. Jautieną supjaustykite vieno kąsnio gabalais. Sudėkite į marinatą, išmaišykite, jog visi gabalai apsidengtų marinatu ir dėkite į šaldytuvą bent jau 30 minučių, bet geriausia per naktį marinuoti.

Šašlykų kepimas:

Paprikas ir svogūną supjaustykite norimo dydžio gabalais (pageidautina didesniais). Ant išmirkytų medinių iešmų (galima metalinių jei turite) maukite paeiliui: mėsa, svogūnas, mėsa, pievagrybis, mėsa, paprika ir t.t. Aš, kad iešmeliai nesudegtų, galiukus apsukau folija. Kepkite ant žarijų pavartant apie 4 minutes iš kiekvienos pusės. Skanaus.

Kitas Jautienos Šašlyko Receptas

Ingredientai:
  • Jautienos išpjova - 1.5 kilogramo
  • Sojos padažas - 0.5 stiklinės
  • Česnakas - 6 skiltelės
  • Tarkuotas imbieras - 1 valgomasis šaukštas
  • Rudasis cukrus - 2 valgomieji šaukštai
  • Sezamų aliejus - 2 valgomieji šaukštai
  • Ryžių actas - 1 valgomasis š.
Gaminimas:

Jautieną supjaustykite stambokais, pailgais gabaliukais. Česnaką labai smulkiai supjaustykite, įmaišykite tarkuotą imbierą, sojos padažą, ryžių actą, sezamų aliejų, suberkite rudąjį cukrų, pagardinkite čili. Gautą marinatą užpilkite ant mėsos ir gerai ištrinkite. Viską sudėkite į gilesnį indą arba į tvirtą maišelį. Mėsą marinuokite bent 4 valandas arba pernakt. Marinuotą mėsą suverkite ant iešmų ir kepkite virš karštų žarijų.

Jautienos Šašlykas su Graikiniu Jogurtu ir Česnakiniais Pievagrybiais

Reikia:
  • 1 skiltelės česnako
  • 4-5 čiobrelio šakelių
  • 1 saujos kalendrų lapelių
  • 1 saujos mėtų lapelių
  • 3 šaukštų VILNIUS margarino „Kepiniams su sviestu“
  • 100 g ekologiškų AUGA Grill pievagrybių
  • 200 g KITCHEN ME jautienos šašlyko
  • 4 šaukštų graikiško jogurto
  • 2 saujų salotų lapų
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų
Gaminimas:
  1. Česnaką ir prieskonines žoleles smulkiai sukapokite, sumaišykite su lydytu VILNIUS margarinu „Kepiniams su sviestu“.
  2. AUGA ekologiškus Grill pievagrybius sumaišykite su žolelių ir margarino mišiniu, pagardinkite druska, pipirais.
  3. KITCHEN ME jautienos šašlyką suverkite ant iešmelio.
  4. Pievagrybius ir šašlyką kepkite BIG GREEN EGG kepsninėje 220 °C temperatūroje apie 7-10 minučių, nuolat vartydami.
  5. Į lėkštę sudėkite graikišką jogurtą, pagardinkite druska, sudėkite salotų lapus, keptus pievagrybius ir jautieną, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užberkite mėtų.

Jautienos Išpjovos Šašlykas su Slyvomis ir BBQ Padažu

Reikia:
  • 1 vid. dydžio svogūno
  • 1 šaukšto baltojo vyno acto
  • 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“
  • SANTA MARIA akmens druskos
  • 2-3 slyvų
  • 2 šaukštų WOW MAMA padažo „BBQ Classic“
  • 1 KITCHEN ME sausai brandintos jautienos išpjovos šašlyko
  • Mėgstamų žolelių (patiekti)
Gaminimas:
  1. Supjaustykite svogūną pusžiedžiais, užpilkite baltojo vyno actu, šaukštu alyvuogių aliejaus, užberkite SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“ ir SANTA MARIA akmens druskos. Permaišykite ir trumpam atidėkite.
  2. Slyvas supjaustykite pusiau, išimkite kauliukus, pašlakstykite aliejumi, druska ir dėkite ant grotelių. Iškeptas slyvas sumaišykite su svogūnais.
  3. WOW MAMA padažą „BBQ Classic“ sumaišykite su likusiu alyvuogių aliejumi, šiuo glajumi patepkite KITCHEN ME sausai brandintos jautienos išpjovos šašlyką ir dėkite jį ant grotelių. Kepkite apie 7 min., kartkartėmis apversdami ir patepdami glajumi.
  4. Iškepusį šašlyką patiekite su svogūnų ir slyvų garnyru. Pagardinkite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.