pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Šokoladiniai keksiukai su aliejumi: Paprastas ir skanus receptas

Šokoladiniai keksiukai - puikus pasirinkimas, kai norisi kažko saldaus ir greitai pagaminamo. Vienas didžiausių šių keksiukų privalumų - jų paprastumas. Nereikia nei plaktuvo, nei mikserio, viskas sumaišoma rankiniu būdu viename dubenyje. Šie keksiukai itin gardūs, drėgni ir purūs. Pavyks net virtuvės naujokams, nes nieko čia nereikia ilgai plakti, sukti arba kažkaip kitaip įmantriai būtinai iš eilės viską maišyti. O ir tešlą padaryti užtrunka 5 minutes, jeigu neskubate.

Ingredientai

  • 250 gramų miltų
  • 100 gramų šokolado
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 250 mililitrų jogurto
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 125 gramai cukraus
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 80 mililitrų aliejaus

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

Porcijų skaičius: 8

Paruošimo būdas

  1. Kiaušinį išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, aliejumi ir jogurtu.
  2. Berkite miltus, kepimo miltelius, tarkuotą šokoladą ir greitai gerai išmaišykite.
  3. Masę krėskite į keksiukų formeles ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 25 - 30 minučių, kol pagels.
  4. Baigę leiskite praaušti, tada išimkite iš formų ir visiškai ataušinkite.

Šokoladiniai keksiukai gali būti patiekiami prieš valgį arba kaip skanus desertas. Galite papuošti juos šokolado glaistais, cukraus pudra arba mėgiamais riešutais. Mėgaukitės jais kartu su šeima ar draugais.

Patarimai ir idėjos

Įvairiausi keksiukai pačiai autorei yra "kažkas tokio", ji gali kepti vis kitokius vos ne kasdien, vis ieškodama naujų ir įdomesnių skonių. Tokie keksiukai pagaminti su aliejumi, pienu ir džemu labiau primena pusryčių bandeles, nei desertinius keksiukus, bet yra tikrai labai labai skanūs. Kol kas juos mėgino gaminti su figų džemų ir su aviečių džemu. Man itin patinka patys įvairiausi kepiniai su įvairiausiomis uogomis. Jie visada būna kupini nuostabaus vasaros skonio, su tokia fantastiška gaivia rūgštele.

Keksiukai su vyšniomis ir maskarponės kremu

Šokoladiniai keksiukai su vyšniomis ir maskarponės kremu buvo autorės subtilus desertas, skirtas šių metų Šiurpiajai nakčiai. Keksiukai su vyšniomis yra sodrūs dėl tešloje naudojamo tirpinto juodojo šokolado. Purumo keksiukams suteikia kefyras, o minkštumo - sviesto bei aliejaus derinys. Anksčiau keksiukus beveik visad kepdavau tik su sviestu, bet pastebėjau, kad dalį sviesto pakeitus aliejumi, keksiukai iškepa minkštesni ir tokie išlieka ilgiau, net jei ir palaikau juos dienč ar dvi šaldytuve.

Ingredientai (apie 12 vnt.):

  • 1 a.š. (ingredientas nepaminėtas)
  • 2,5 v.š. (ingredientas nepaminėtas)
  • 2 v.š. (ingredientas nepaminėtas)
  • 1/2 v.š. (ingredientas nepaminėtas)

Gaminimo eiga:

  1. Smulkiai supjaustytą šokoladą ištirpinkite ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje. Jei naudojate mikrobangų krosnelę, tirpinkite nustatę 800W galingumą, intervalais po 20 sekundžių, po kiekvieno intervalo labai gerai išmaišant.
  2. Kiaušinius su cukrumi plakite elektriniu plaktuvu, kol suputos ir šiek tiek pabals.
  3. Tešla užpildykite apie 3/4 keksiukų formelių. Šaukšteliu tešlos viduryje padarykite duobutę ir, priklausomai nuo vyšnių dydžio, įdėkite maždaug po 3-4 atitirpintas ir vyšnias (be nubėgusių vyšnių sulčių).
  4. Keksiukus kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Patikrinkite, ar iškepė, įbedant medinį pagaliuką šiek tiek arčiau keksiuko krašto, ne visai per vidurį - medinis pagaliukas turi neaplipti tešla.
  5. Vyšnių užpilui sumaišykite šaldytas, atitirpintas vyšnias ir cukrų. Kaitinkite, kol cukrus ištirps ir vyšnios sušils. Apie 3 v.š. išsiskyrusių vyšnių sulčių nupilkite į mažą dubenėlį ir plakimo šluotele iki vientisos masės įmaišykite kukurūzų krakmolą. Supilkite atgal į vyšnias ir maišydami pakaitinkite, kol užpilas sutirštės.
  6. Kremui į maskarponės sūrį per kelis kartus švelniai įmaišykite grietinėlę. Sudėkite cukraus pudrą ir plakite nedideliu greičiu, kol kremas ims tirštėti. Kremą sudėkite į konditerinį maišelį su konditeriniu antgaliu ir dekoruokite keksiukus. Jei konditerinio maišelio neturite, kremą galite tiesiog užtepti šaukštu.