pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Saldainiai: nuo vaikystės džiaugsmo iki majų tradicijų

Mažai pasaulyje vaikų, kurie nemėgsta šokolado. Galbūt todėl saldainiai ir yra taip stipriai susiję su vaikystės atsiminimais. Ne veltui XVI a. Kalėdinį metą saldainiais dabar dauguma vaikų kiek persisotina, tačiau buvo laikas, kai jie mažiesiems kėlė ypatingą džiaugsmą. Tik neilgai jie ten tverdavo. Nes vaikai nebūtų vaikais, jei nesugalvotų, kaip apgauti vyresniuosius ir pasmaližiauti ne kasdien pasiekiamais gomurio malonumais.

Saldainių gamyba Lietuvoje

Lietuvoje saldainiai buvo gaminami nuo XIX a. pab. Tarybiniais metais respublikoje buvo 3 pagrindiniai saldainių gamintojai: "Rūta", "Vilniaus pergalė" ir Kauno konditerijos fabrikas.

Šokolado evoliucija ir sudėtis

Toks šokoladas, kokį valgome šiandien, yra apie 200 metų eksperimentų Europoje ir Šiaurės Amerikoje rezultatas. Labai svarbus šokolado sudėties rodiklis - kakavos sausosios medžiagos. Šokoladas kietą pavidalą įgyja dėl jame esančio kakavos sviesto. Pastarojo lydymosi temperatūra yra panaši į žmogaus kūno temperatūrą.

Patarimai renkantis ir laikant šokoladą

Perkant šokoladą vertėtų atkreipti dėmesį ne tik į jo pagaminimo datą ir galiojimo laiką, bet ir kas yra jo lentynos "kaimynai". Laikyti šokoladą reikia 15-21°C temperatūroje.

Majų apeiginė kakava: tradicijos ir tvarumas

Atverkite savo širdį begalinėms galimybėms su mūsų apeigine kakava iš vietinių majų genčių Pietų Belize. Ekologiškai auginama, dera su žemės biologine įvairove, įkūnija tvarumo esmę. Kakava papildyta vietiniais prieskoniais, gerbiant šventas majų tradicijas. Gerbti praeitį, priimti dabartį ir drąsiai žengti į ateitį. Mūsų „Signature“ mišinys yra širdį atveriantis eliksyras, praturtintas vietiniais prieskoniais iš senovės majų kraštų, kur jie buvo naudojami tūkstančius metų, siekiant papildyti gydomąsias Ceremonial Cacao savybes.

Pagrindiniai ingredientai ir jų poveikis:

  • Vanilė: Kakava ir vanilė dera kaip Romeo ir Džuljeta. Vanilės kvapas gali turėti raminančią poveikį protui.

Svarbi informacija apie vartojimą

Produktas nesaldintas, (sudėtyje yra natūraliai susikaupęs cukrus). Kakava visada yra geriausia, kai suvartojama iškart po atidarymo ir dalijamasi su artimaisiais. Be to, apeiginė kakava, kuri yra natūralus produktas be konservantų, dažnai randamų komerciniame šokolade, laikui bėgant gali leistis tekstūros pokyčiams, nes ji labai jautri drėgmei ir temperatūros pokyčiams!

Jei laukiatės ar maitinate, esant širdies sutrikimams ar vartojate vaistus antidepresantus, nedidinkite porcijos/dozės daugiau nei 10gr. Sveika gyvensena yra labai svarbu. Šis produktas nepakeičia įvairios ir subalansuotos mitybos.