Obuolių sezonas prasidėjo, tad pats metas kepti obuolių pyragą! Šis vaikystę primenantis biskvitinis obuolių pyragas visada pasiseka. Šis receptas toks paprastas ir greitai pagaminamas, kad nepajusite, kaip pašausite orkaitėn pyragą, o ir rezultatas džiugins.
Receptas Nr. 1: Klasikinis Biskvitinis Obuolių Pyragas
Ingredientai:
- 125 gramai margarino
- 125 gramai cukraus
- 125 gramai kvietinių miltų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 3 valgomieji šaukštai pieno
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
- 2 vienetai kiaušinių
- 2 vienetai obuolių
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus (rudo)
- Šiek tiek cinamono
Gaminimo eiga:
- Margariną išplakite su cukrumi, kol cukrus beveik ištirps.
- Tuomet, po vieną įmuškite kiaušinius, vis gerai išplakdami.
- Į gautą masę supilkite pieną ir dar kartą viską gerai išplakite.
- Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais.
- Šį mišinį suberkite į kiaušinių - margarino masę, išmaišykite iki vientisos masės.
- Tešlą supilkite į 21 cm skersmens kepimo formą, kurią prieš tai patepkite margarinu ar išklokite kepimo popieriumi.
- Obuolius nulupkite ir supjaustykite riekelėmis, juos sumaišykite su ruduoju cukrumi ir cinamonu.
- Obuolius sudėliokite ant pyrago viršaus truputį paspausdami.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200° C temp. ir pyragą kepkite apie 35 min., kol įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą.
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas Nr. 2: Greitas ir Paprastas Biskvitinis Obuolių Pyragas
Ingredientai:
- 5 dideli obuoliai (arba daugiau)
- 5 kiaušiniai
- 1 puodelis cukraus
- 1 puodelis miltų
- Paskaninimui galima įpilti žiupsnelį natūralaus vanilinio cukraus arba keletą lašų vanilės ekstrakto.
Gaminimo eiga:
- Įjungti orkaitę, tegu įkaista iki 180°.
- Obuolius nulupti, išpjauti sėklas, supjaustyti kubeliais. Apiberiame cinamonu.
- Kiaušinius mikseriu suplakti su cukrumi. Atsiminkit, plakti reikia ilgai - 5-6 min. didžiausiu greičiu.
- Supilti miltus, dar kartą suplakti (čia jau nereikia 5 min., tiesiog iki vientisos masės).
- Kepimo formą ištepti riebalais arba iškloti kepimo popieriumi.
- Ant dugno lygiu sluoksniu išpilti trečdalį tešlos. Ant viršaus tolygiai suberti obuolius ir viską užpilti likusia tešla.
- Skardą pašauname į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40-50 minučių, kol paviršius įgauna rudą atsplavį.
- Pagaliuku patikriname, ar obuolių pyragas iškepęs - jei įbedus į pyragą pagaliukas lieka aplipęs tešla, pyragą dar kepkite kelias minutes.
- Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. Pirmas 40 min. galite net nesirūpinti pyragu. Vėliau reikėtų žvilgtelėti, kaip atrodo viršus. Taip kepant gaunasi minkštas pyragas traškiu paviršiumi. Jeigu norite minkšto pyrago viršaus, kepti reikėtų 45 min.
Receptas Nr. 3: Biskvitinis Obuolių Pyragas su Grietine ir Grietinėle
Ingredientai:
- 125 g miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 100 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 50 g tirpinto sviesto
- 50 ml grietinės
- 50 ml riebios grietinėlės
- 3 obuoliai
- 1 v. š. vanilinio cukraus
Gaminimo eiga:
- Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
- Įmaišyti cukrų, kiaušinius, sviestą, grietinę ir grietinėlę. Maišyti, kol masė taps vientisa.
- Obuolius nulupti ir supjaustyti plonomis riekelėmis.
- Kekso ar kvadratinę 20 x 20 cm kepimo formą patepti riebalais, supilti tešlą.
- Ant viršaus paskleisti obuolius, juos šiek tiek įspausti į tešlą.
- Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.
- Iškepusį pyragą pabarstyti vaniliniu cukrumi ir ataušinti formoje. Skanaus!
Šis pyragas puikiai tinka be galo užsukus netikėtiems svečiams, nes pagaminsite jį beveik taip greitai, kiek užtrunka ištarti "obuolių pyragas".