pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Brokolių salotos su vištiena ir vynuogėmis – greitas ir skanus receptas

Brokolių salotos su vištiena ir vynuogėmis – tai puikus derinys, suteikiantis ne tik puikų skonį, bet ir daug naudingų medžiagų. Šios salotos yra gaivios, maistingos ir lengvai pagaminamos. Puikiai tinka tiek kasdieniam pietų stalui, tiek šventiniam vakarėliui.

Kodėl verta rinktis šias salotas?

  • Maistingumas: Brokoliai, vištiena ir vynuogės yra puikus baltymų, vitaminų ir mineralų šaltinis.
  • Skonis: Saldžios vynuogės puikiai dera su traškiais brokoliais ir sūria vištiena, sukuriant skonių harmoniją.
  • Lengvumas: Salotos yra lengvai virškinamos ir neapsunkina skrandžio.
  • Universalumas: Galima varijuoti ingredientus pagal savo skonį ir turimus produktus.
  • Paprastas paruošimas: Receptas yra labai paprastas ir greitas, todėl puikiai tinka užimtiems žmonėms.

Ingredientai

Šiam receptui jums reikės:

  • 400 g brokolių
  • 200 g virtos arba keptos vištienos krūtinėlės (be odos ir kaulų)
  • 200 g vynuogių (geriausiai be sėklų, pvz., raudonosios arba žaliosios)
  • 1/4 raudonojo svogūno (smulkiai supjaustyto, galima naudoti ir svogūnų laiškus)
  • 50 g skrudintų saulėgrąžų sėklų arba smulkintų graikinių riešutų
  • 100 g majonezo (geriau rinktis lengvesnį variantą arba graikišką jogurtą)
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis medaus arba klevų sirupo (nebūtinai, bet suteikia saldumo)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • (Papildomai) 50 g smulkinto fetos sūrio (puikiai dera su saldžiomis vynuogėmis)
  • (Papildomai) 4-8 plonos juostelės keptos šoninės (suteikia sūrumo ir traškumo)

Paruošimas

  1. Paruoškite brokolius: Brokolius nuplaukite ir supjaustykite nedideliais žiedynais. Galite juos apvirti garuose (apie 5 minutes) arba trumpai apvirti verdančiame vandenyje (apie 3 minutes), kad būtų šiek tiek minkštesni, bet vis dar traškūs. Svarbu nepervirti, kad brokoliai neprarastų spalvos ir tekstūros. Jei norite, galite naudoti ir žalius brokolius, bet tuomet jie bus kietesni.
  2. Paruoškite vištieną: Vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais arba plonomis juostelėmis. Galite naudoti jau išvirtą arba keptą vištieną, arba likučius nuo vakarienės. Rūkyta vištiena taip pat puikiai tinka šiam receptui.
  3. Paruoškite vynuoges: Vynuoges nuplaukite ir perpjaukite pusiau (jei jos didelės). Jei naudojate vynuoges su sėklomis, jas pašalinkite.
  4. Paruoškite padažą: Dubenyje sumaišykite majonezą (arba graikišką jogurtą), citrinos sultis, medų (jei naudojate), druską ir pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės. Jei norite, galite įdėti šiek tiek garstyčių arba česnako.
  5. Sumaišykite ingredientus: Dideliame dubenyje sumaišykite brokolius, vištieną, vynuoges, raudonąjį svogūną (arba svogūnų laiškus) ir saulėgrąžų sėklas (arba graikinius riešutus).
  6. Užpilkite padažu: Užpilkite salotas padažu ir gerai išmaišykite, kad visi ingredientai būtų padengti padažu.
  7. Patiekite: Salotas galite patiekti iškart arba palaikyti šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai susimaišytų. Prieš patiekiant, galite papuošti smulkintu fetos sūriu ir kepta šonine (jei naudojate).

Patarimai ir variacijos

  • Padažas: Jei norite lengvesnio padažo, vietoj majonezo naudokite graikišką jogurtą arba sumaišykite majonezą su jogurtu santykiu 1:1. Galite įdėti šiek tiek Dižono garstyčių arba česnako.
  • Vištiena: Vietoj vištienos krūtinėlės galite naudoti rūkytą vištieną, kumpį arba kalakutieną.
  • Vynuogės: Galite naudoti įvairių spalvų vynuoges – raudonas, žalias arba juodas. Svarbu, kad jos būtų be sėklų.
  • Riešutai ir sėklos: Vietoj saulėgrąžų sėklų arba graikinių riešutų galite naudoti migdolus, pekano riešutus arba kedro riešutus. Svarbu juos paskrudinti prieš dedant į salotas, kad būtų traškesni.
  • Daržovės: Galite įdėti ir kitų daržovių, pavyzdžiui, smulkiai pjaustytų salierų, agurkų arba morkų.
  • Sūris: Feta sūris puikiai dera su saldžiomis vynuogėmis, bet galite naudoti ir kitus sūrius, pavyzdžiui, ožkos sūrį arba mėlynąjį sūrį.
  • Šoninė: Kepta šoninė suteikia salotoms sūrumo ir traškumo, bet jei norite sveikesnio varianto, galite jos nenaudoti.
  • Vegetariškas variantas: Jei norite vegetariško varianto, vištieną galite pakeisti keptu tofu arba avinžirniais.

Pateikimas

Šias salotas galite patiekti kaip atskirą patiekalą, garnyrą prie mėsos arba žuvies, arba kaip užkandį vakarėliui. Jos puikiai tinka piknikui arba kelionei, nes jas lengva transportuoti. Geriausia jas patiekti šaltas, bet galima ir kambario temperatūros.

Šis receptas yra tik pagrindas, kurį galite varijuoti pagal savo skonį ir turimus produktus. Svarbiausia – nebijoti eksperimentuoti ir atrasti savo mėgstamiausią brokolių salotų su vištiena ir vynuogėmis variantą!