pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kopūstų Mangų Salotų Receptas

Pristatome jums nuostabų, sotų ir abejingų nepaliekantį salotų su mangais receptą. Šios salotos puikiai tiks Kalėdų stalui arba bet kokiai kitai ypatingai progai.

Ingredientai

  • 1 vidutinis kininis kopūstas (arba 0,5 didesnio)
  • 1 prinokęs, bet dar standus mangas
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas
  • 1 nedidelė raudona saldžioji paprika
  • 1 žalioji citrina (laimas)
  • 2 valg. šaukšt. neutralaus skonio aliejaus
  • 1 valg. šaukšt. ryžių acto
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos
  • didelis žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių
  • šviežių mėtų (patiekimui)
  • saujelė anakardžių (patiekimui; galima juos prieš tai pakepinti)

Gaminimo eiga

  1. Kininį kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis. Mangą nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais.
  2. Plonais pusžiedžiais supjaustykite svogūną. Papriką taip pat supjaustykite plonais šiaudeliais. Visus šiuos ingredientus sumaišykite erdviame dubenyje.
  3. Nedideliame stiklainėlyje suplakite išspaustas citrinos sultis, aliejų, actą, druską ir aitriosios paprikos dribsnius. Gautą padažą supilkite ant supjaustytų ingredientų dubenyje ir labai gerai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.
  4. Leiskite salotoms pusvalandį pailsėti, kad skoniai geriau susimaišytų.
  5. Prieš patiekdami, pabarstykite salotas siauromis juostelėmis supjaustytomis mėtomis ir stambiai sukapotais riešutais.

Šis receptas - tai tik vienas iš daugelio būdų, kaip skaniai paruošti salotas su mangais. Galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais ir padažais, kad sukurtumėte savo unikalų skonį.

Kitas salotų su mangais receptas

Štai dar vienas receptas, kuriame mangai derinami su kitais įdomiais ingredientais.

Ingredientai (4 asmenims):

  • 3 saujos špinatų lapų
  • 2 vidutinės morkos
  • ½ saldžiarūgščio obuolio
  • 1 mangas
  • Keli pipirmėčių lapeliai
  • 1 sauja džiovintų spanguolių
  • ½ citrinos žievelės
  • ½ skiltelės česnako
  • 1 šaukštelis DANSUKKER šviesiojo sirupo
  • 3 šaukštai baltojo vyno acto
  • OBELIŲ rapsų ir kanapių sėklų aliejaus
  • KOTANYI druskos
  • 200 g LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies filė
  • 1 NATUR COMPAGNIE ekologiško sultinio kubelio su Provanso žolelėmis
  • 2 tortilijos
  • 30 g graikiško sūrio Feta KOURELLAS (iš avių ir ožkų pieno, su saugoma kilmės vietos nuoroda)
  • 1 sauja skrudintų ir sūdytų pistacijų

Gaminimo eiga:

  1. Į dubenį dėkite špinatų lapus, skustuku pjaustytas morkas, plonomis skiltelėmis pjaustytą obuolį. Nulupkite mangą ir skustuku įpjaustykite pusę jo į salotas. Įberkite pipirmečių lapelių, spanguolių, viską išmaišykite.
  2. Likusį mangą sudėkite į virtuvinį trintuvą, įtarkuokite citrinos žievelės ir česnako. Įpilkite šviesiojo sirupo, baltojo vyno acto, aliejaus, pasūdykite ir viską sutrinkite.
  3. Triušienos gabaliukus pamarinuokite su rapsų ir kanapių aliejumi maišytu sultinio kubeliu. Apkepkite triušieną ZYLE keptuvėje su aliejumi.
  4. Tortilijas apšlakstykite aliejumi ir aitriosiomis paprikomis bei druska. Pakepinkite orkaitėje 200 °C temperatūroje apie 10 min., kad jos būtų traškios.
  5. Mangų padažą supilkite ant keptos triušienos, užberkite smulkintų pipirmėčių lapelių ir viską išmaišykite.
  6. Likusį padažą supilkite ant salotų, dėkite fetos sūrį, triušieną, berkite pistacijų, patiekite su tortilijų traškučiais.

ALFO PATARIMAI:

  • Sumaišykite salotas prieš pat patiekiant jas ant stalo.
  • Vietoj spanguolių galite naudoti granatų sėklas.
  • Vietoj špinatų galite rinktis kitus mėgstamus salotų lapus: romaninių ar sultenių.
  • Padažo rūgštumą ir saldumą reguliuokite cukraus sirupu ir actu.