pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skaniausias Grybų Pyrago Receptas

Šis grybų pyragas - puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško nesaldaus, bet labai skanaus patiekalo. Jis puikiai tinka prie sultinio ar kaip atskiras užkandis. Pyragas pasižymi trapios tešlos ir aromatingo įdaro deriniu, kuris primena tradicinius lietuviškus skonius.

Ingredientai

Tešlai:

  • Miltų
  • Minkšto sviesto
  • Cukraus - 1 arb. š.
  • Druskos - 1/2 arb. š.
  • Kiaušinis - 1
  • Mielių

Įdarui:

  • Sviesto kepimui
  • Smulkiai supjaustytų svogūnų
  • Susmulkintų grybų
  • Grietinės - 2 valg. š.
  • Druskos pagal skonį
  • Aliejaus kepimui

Gaminimas

  1. Miltus persijokite.
  2. Sviestą ir kiaušinį išimkite iš šaldytuvo: produktai turi būti kambario temperatūros, sviestas - minkštas.
  3. Tešlos pagrindui pašildykite sviestą, įberkite keletą šaukštų miltų, arbatinį šaukštelį cukraus ir mielių.
  4. Tešlos pagrindas paruoštas, kai skysčio tūris žymiai padidėja ir atsiranda oro burbuliukų.
  5. Miltus, suminkštėjusį sviestą, cukrų, druską, kiaušinį ir paruoštą tešlos pagrindą sumaišykite giliame inde ir maišykite tol, kol tešla taps vientisa ir nelips prie rankų.
  6. Įdarui keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus.
  7. Vėliau dėkite susmulkintus grybus ir dar pakepinkite.
  8. Pagal skonį įdėkite grietinės (apie 2 valg. šaukštus) ir druskos.
  9. Pakilusią tešlą perminkykite, padėkite ant miltais pabarstytos lentos ar stalo ir padalinkite į nedidelius gabalėlius.
  10. Kiekvieno paplotėlio centre dėkite po arbatinį šaukštelį (su kaupu) grybų įdaro.
  11. Užspauskite kraštelius ir dėkite pyragėlius ant lentos sulipintais krašteliais į apačią.
  12. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite pyragėlius.
  13. Aliejų kepant reikėtų keisti keletą kartų, kad pridegę trupinėliai nepriliptų prie kepamų pyragėlių.
  14. Iškepę pyragėliai būna gražios, gelsvai - rusvos spalvos.

Šis receptas atkeliavo iš "Virtuvė. Nuo… Iki… 2010 m." ir yra patikrintas daugelio kepėjų. Jei norite paįvairinti skonį, galite į įdarą įdėti daugiau prieskonių, pavyzdžiui, baziliko ar pipirų.

Patarimai ir Variacijos

  • Jei norite, kad viršutinis tešlos sluoksnis nebūtų per storas, iškočiokite jį ploniau.
  • Į įdarą galite įdėti smulkintų krapų, tai suteiks jam daugiau aromato.
  • Eksperimentuokite su skirtingais sūriais, tarkuotu fermentiniu sūriu apibarstykite į formą įtiestą tešlą.

Šis pyragas puikiai dera su vištienos sultiniu, kuris papildo jo skonį.