pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Patys skaniausi kotletai - paslaptys ir patarimai

Kotletų nebekepu. Skanūs naminiai kotletai: kiekvieną sekmadienį ant mano stalo

Vienas mėgstamiausių europiečių patiekalų – kotletai. Jie ruošiami iš maltos mėsos ir ryžių. Tačiau visos pasaulio virtuvės turi savo mėsos kukulių ruošimo būdus.

Iš pradžių mėsos delikatesas į Europą atkeliavo iš tiurkų virtuvės. Jie pirmieji pradėjo gaminti mėsos kukulius Balkanuose. Tada jie išbandė maistą Austrijoje, Prancūzijoje ir kitose šalyse.

Švedai ypač susižavėjo mėsos kukuliais ir ėmė patiekalą modernizuoti. Dėl patobulinimų buvo gauta labai daug rūšių kotletų, nuo didelių pavienių iki mažų.

Mėsos kukuliai gali pakeisti įprastus kotletus ir paįvairinti įprastą vakarienę. Todėl šį patiekalą pasistengsime pasigaminti namuose.

Ingredientai dideliems kotlečiams:

Sumaišykite visus mėsos ingredientus, mišinį padėkite į šaldytuvą 2 valandoms. Tada iš mėsos mišinio formuojame kukulius, kurių tūris kiek didesnis nei bulvių.

Iš koloboko gaminame plokščią pyragą, kuriame dedame bulves. Daržovę sandariai uždarome mėsos apvalkale. Perkelkite kotletus į katilą, supilkite augalinį aliejų. Patiekalą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Tada į daržoves supilkite pomidorų pastą, sumažinkite ugnį ir troškinkite po dangčiu 5 minutes. Nepamirškite įberti žiupsnelio maltų pipirų ir mėgstamų prieskonių.

Sūrį sumalkite smulkiais trintuvės dantukais. Gautu padažu užpilkite kotletus ir apibarstykite sūrio trupiniais.

Įdėkite indą į orkaitę dar 10 minučių toje pačioje temperatūroje.

Rekomenduojame prieš patiekiant mėsos kukulius šiek tiek atvėsinti ir leisti pastovėti po dangčiu.

Taip pat skaitykite: Kai virdulys užvirs, viskas bus paruošta. Subtilus desertas per 10 minučių

Galima patiekti su garnyru ir be jokių kitų patiekalų.

Minkšti ir purūs kiaulienos kotletai

Minkšti ir purūs kiaulienos kotletai

Nesiruošiu nustebinti šiuo receptu. Paprasčiausiai tai dar vienas receptas, kaip galima kepti kotletus. Pagaminti pagal šį receptą kotletai labai purūs ir sultingi.

Perku Lietuviškas kiaulienos faršas 20 proc. riebumo. Jeigu naudosite maltą kumpį, kotletai bus sausesni. Bet, jeigu jūs turėsite tik kiaulienos kumpio arba maišysite kiaulieną perpus su jautiena, į masę įpilkite šaukštą aliejaus 😉

Kad pagamintumėte Minkšti ir purūs kiaulienos kotletai, reikės:Gaminimo eiga:
  • Batono riekeles susmulkinkite, suplėšykite į smulkesnius gabalėlius, sudėkite į dubenį, kuriame maišysite masę kotletams, užpilkite pienu, palikite brinkti.
  • Į tą patį dubenį, kur mirksta batonas, įtarkuokite nuskustas bulves ir nuluptą svogūną (tarkuoju smulkia tarka).
  • Sudėkite faršą, padruskinkite, papirinkite, gardinkite garstyčiomis, įmuškite kiaušinį ir viską labai gerai išminkykite.
  • Tešlą palikite pastovėti bent 10 minučių.
  • Rankomis formuokite kotletus ir kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
  • Kepkite ant silpnesnės ugnies, kad kotletai iš išorės neapdegtų, o viduje nebūtų dar neiškepę.

Minkšti ir purūs kiaulienos kotletai

  • Kai viena pusė apkeps ir paruduos, verskite ant kitos pusės.
  • Tiekite su mėgstamu garnyru.
  • Labai skanu su burokėlių salotomis.

Patys skaniausi kotletai

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “skanus sultingi kotletai” rasta receptų 1000Patys skaniausi naminiai kotletai - purūs ir minkštučiaiSkanūs grikių kotletai su sūriu

Klasikinė čili sriuba - mano gardžiausioji

Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Sriuba soti, kvapni ir sušildanti, o patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima reguliuoti pagal skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, galima perpus maišyti su kiauliena, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.