Siūlome panaršyti atrinktus populiariausius receptus su makaronais. Iš skaitytojų atsiliepimų žinome, kad gaminti jums patinka ir noriai sklaidote bei naudojatės mūsų receptų lobynu. Dalijamės juo - į sveikatą.
Makaronai su daržovėmis
O juos galite ruošti įvairiai: su cukinijomis, aštriu padažu.
Makaronai su baklažanais ir pomidorais
- Paruoškite baklažaną, kad nebeliktų aitrumo: galite supjaustytus baklažano gabaliukus tiesiog pabarstyti druska arba pamerkti juos į sūrų vandenį. Svarbiausia, kad procedūra truktų ne mažiau kaip 30 minučių.
- Pomidorus kelioms minutėms panardinkite į verdantį vandenį, nulupkite ir susmulkinkite.
- Baklažanus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir apkepkite alyvuogių aliejuje. Į juos suberkite smulkiai kapotus česnakus, pomidorus ir kepkite 10-15 minučių, kol masė šiek tiek sutirštės.
Makaronai su daržovėmis ir aštriu padažu
- Kai susmulkinsite visas daržoves, dėkite ant ugnies didelę aukštesnių kraštų keptuvę ir įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Truputėlį apkepkite svogūną, po to cukiniją, papriką ir aitriuosius pipirus.
- Išvirkite makaronus dideliame kiekyje pasūdyto vandens.
- Kai makaronai bus beveik išvirę, į dar kepančias daržoves įberkite žiupsnelį druskos, didelį valgomąjį šaukštą rudojo cukraus ir nemenką žiupsnį džiovintų bazilikų. Tada nukoškite makaronus ir sudėkite juos į keptuvę su daržovėmis. Viską pamaišykite ir dėkite į lėkštes. Patiekalą galite paskaninti tarkuotu parmezanu ir šviežiais smulkintais bazilikais.
Ingredientai:
- Druska: 1.00 arbat. š.
- Cukrus: 1.00 arbat. š.
- Bazilikai: 1.00 arbat. š.
Makaronai su cukinijomis ir špinatais
- Nuplaukite ir plonais griežinėliais supjaustykite cukinijas.
- Po tekančiu vandeniu kruopščiai nuplaukite špinatus. Jei naudosite šaldytus špinatus, juos atšildykite.
- Džiovintus pomidorus nuvarvinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą, išspauskite česnaką, maišydama pakepinkite maždaug minutę. Tik neleiskite paruduoti, nes įgaus kartų skonį. Kai pasklis malonus česnako kvapas, sudėkite cukinijų griežinėlius, špinatus ir džiovintus pomidorus. Sumažinkite ugnį ir kepkite, kol cukinijos suminkštės. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
- Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, supilkite į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų.
Ingredientai:
- Cukinijos: 2.00 vnt.
- Druska: 1.00 arbat. š.
- Pipirai: 1.00 arbat. š.
Makaronai su sūriu
O juos galite ruošti įvairiai: su pelėsiniu sūriu.
Makaronai su brinzos sūriu ir grietinės padažu
- Uždėkite makaronams virti puodą su pasūdytu vandeniu, užvirus suberkite makaronus (geriausiai tiktų fettuccine), virkite apie minutę, paskui nukoškite ir į puodą su jais supilkite grietinės padažą.
- Puodelyje ant silpnos ugnies maišydamos apie minutę pakaitinkite grietinę (jogurtą) su sviestu, kad jis ištirptų.
- Kaitindamos makaronus su padažu ant vidutinės ugnies, įmaišykite trynius, suberkite sūrį ir pipirus.
- Rūpestingai viską sumaišykite.
- Brinzos sūrį sutrupinkite.
- Makaronus išvirkite ir nusunkite.
Ingredientai:
- Pipirai: 1.00 arbat. š.
- Muskatas: 1.00 arbat. š.
Kepti makaronai su sūriu
- Įkaitinkite orkaitę iki 190º C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite 20x30 cm dydžio gilesnį kepimo indą. Atidėkite į šalį.
- Šviesią duoną ar batoną supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į dubenį. Supilkite tirpintą sviestą ir išmaišykite. Atidėkite į šalį.
- Pieną supilkite į prikaistuvį ir pašildykite ant vidutinio dydžio ugnies, kol bus karštas. Tuo tarpu keptuvėje ištirpinkite 50 g sviesto. Kai sviestas ims burbuliuoti, suberkite miltus ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, 1 minutę, kol neliks sausų miltų. Lėtai į keptuvę pilkite karštą pieną, masę nuolat maišydami (patogiausia tai daryti plakimo šluotele). Pamažu supilkite visą pieną. Nesustokite maišyti, kol gausite vientisos konsistencijos padažą, ir jis sutirštės. Tuomet nuimkite keptuvę nuo ugnies, suberkite druską, muskatą, pipirus, Kajeno pipirus ir abiejų 170 g tarkuoto kietojo sūrio ir 80 g tarkuoto puskiečio sūrio. Išmaišykite ir atidėkite keptuvę į šalį.
- Išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės, tik porą minučių sutrumpinkite virimo laiką. Makaronai turi būti šiek tiek kieti viduje. Išvirtus makaronus suberkite į sietelį ir nuvarvinkite. Perliekite šaltu vandeniu ir vėl palikite nuvarvėti. Įmaišykite makaronus į sūrio padažą. Visą masę sukrėskite į sviestu pateptą kepimo indą. Viršų apibarstykite likusiais 80 g tarkuoto kietojo sūrio ir 35 g tarkuoto puskiečio sūrio. Viršų apibarstykite duonos trupiniais.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol paviršius gražiai apskrus. Išjungę orkaitę, palikite pastovėti 5 minutes. Tuomet dėkite į lėkštes ir valgykite.
Ingredientai:
- Muskatas: 1.00 arbat. š.
Makaronai su sūriu, kumpiu ir brokoliais
- Sūdytame vandenyje apvirkite makaronus - ne ilgiau kaip 5 minutes. Kol jie verda, susmulkinkite brokolius, išskirstykite nedideliais žiedynais ir suberkite į puodą su makaronais. Kai užvirs, virkite 5-7 minutes.
- Sutarkuokite sūrį. Kumpio griežinėlius apskrudinkite sausoje įkaitintoje keptuvėje, tada supjaustykite gabaliukais.
- Nukoškite makaronus, puode palikdami kelis šaukštus virusio vandens. Makaronus suverskite atgal į puodą, suberkite sūrį, sudėkite grietinę, paskaninkite juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Šiek tiek pakaitinkite - kol maišant sūris visai išsilydys.
Makaronai su mėsa ir paukštiena
O juos galite ruošti įvairiai: su mėsos faršu, paukštiena.
Makaronai su mėsos padažu
- Paruoškite mėsos padažą: svogūną susmulkinkite, kelias minutes pakepinkite aliejuje, tada sudėkite nuskustą ir stambia trintuve sutarkuotą morką, smulkintus salierus ir vis pamaišydama kepinkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės.
- Supilkite vyną, „Vorčesterio“ padažą, smulkintus pomidorus ir dar 10-15 min. padažą pakaitinkite.
- Spagečius išdalykite į lėkštes, apliekite paruoštu mėsos padažu, šalia berkite alyvuogių, ant viršaus išdėliokite keptus salierus bei papuoškite bazilikų lapeliais.
Ingredientai:
- Salierai: 1.00 vnt.
- Bazilikai: 1.00 arbat. š.
- Svogūnai: 1.00 vnt.
- Morkos: 1.00 vnt.
- Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
- „Vorčesterio“ padažas, "Bolognese" padažui 1.00 valg. š.
Makaronai su mėsos kukuliais
- Makaronus suberkite į verdantį vandenį, įpilkite šaukštą aliejaus ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės.
- Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir gerai suminkykite. Iš jos aliejumi pateptomis rankomis suformuokite vienodo dydžio kukuliukus.
- Tiekdama apliekite trintų pomidorų tyre.
Ingredientai:
- Mėtos: 1.00 arbat. š.
Įdaryti makaronai su mėsos padažu
- Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (virkite 5 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakelio).
- Varškę ištrinkite su kiaušiniu, smulkintais česnakais bei grietine. Pagal skonį įberkite druskos, pagardinkite pipirais ir masę dar kiek patrinkite šakute. Įdarykite ja kriaukles ir išdėliokite nepridegančioje kepimo skardoje.
- Paruoškite padažą: pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir susmulkinkite. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Suberkite cukrų, išmaišykite ir kepinkite dar minutę. Sudėkite pomidorus, supilkite vandenį ir apie pusvalandį troškinkite.
- Po šaukštą kitą gauto padažo įkrėskite į kiekvieną lėkštę, ant viršaus dėkite po kelis makaronus. Viršų apibarstykite smulkintais šviežiais špinatais.
Ingredientai:
- Vanduo: 1.00 st.
- Svogūnai: 1.00 vnt.
- Sūris: 2.00 valg. š.
Makaronai su faršu ir brokoliais
- Faršą apkepkite su pjaustytu svogūnu ir smulkintu česnaku.
- Brokolį išskirstykite žiedynais ir išvirkite sūdytame vandenyje, sudėkite į apkeptą faršą. Viską paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais ir druska.
- Makaronus apkepkite keptuvėje, kol gražiai parus.
Ingredientai:
- Pomidorai: 1.00 vnt.
Makaronai su vištiena
- Svogūną ir aitriąją papriką susmulkinkite, pakepinkite likusiame aliejuje.
- Į svogūnų troškinį supilkite sultinį, po to - grietinėlę, įmeskite žiupsnelį šafranų, suberkite smulkiai kapotus baziliko lapelius, padažą užvirkite, apie 8 min. pakaitinkite, kad sutirštėtų. Tada sukrėskite virtus makaronus ir vištienos gabaliukus.
- Tiekite apibarsčiusi žolelėmis, su šviežiais pomidorais ir likusiais baziliko lapeliais.
Makaronai su jūros gėrybėmis
O juos galite ruošti įvairiai: su krevetėmis.
Makaronai su tunu ir aštriu padažu
- Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kelias minutes pakepinkite svogūnus. Suberkite česnaką, pomidorus, aitriuosius pipirus ir cukrų. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
- Tuną nuvarvinkite, susmulkinkite šakute, suberkite į padažą ir išmaišykite. Nukoštus makaronus sudėkite į padažą ir išmaišykite. Dėkite į lėkštes, užberkite smulkintų bazilikų lapelių.
Ingredientai:
- Druska: 3.00 g (1/2 arbat.
- Aliejus: 3.00 valg. š.
- Pipirai: 1.00 žiupsnelis (1/2 arbat. š.
- Cukrus: 1.00 žiupsnelis (1/2 arbat.
- Bazilikai: 4.00 vnt.
Kiti makaronų receptai
Makaronų salotos
- Paruoštas makaronų salotas išdėliokite į lėkštes.
- Ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų, smulkintų žalumynų.
Kulinaro patarimas. Tokias salotas galite gardinti ir skrudintomis paukštienos ar jautienos juostelėmis.
Makaronai su apelsinais ir kepenėlėmis
- Nuo vieno apelsino nutarkuokite žievelę, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis.
- Makaronus suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10 min.
- Kol makaronai su brokoliais verda, didelėje keptuvėje (kad kepenėles būtų galima sudėti vienu sluoksniu) įkaitinkite šaukštą aliejaus, 1 min.
- Kai kepenėlės gražiai apskrus, suberkite apelsinų žieveles, supilkite sultis, vyną ir 1 min. patroškinkite. Kiaurasamčiu išgriebkite kepenėlių juosteles, o likusį padažą neuždengtoje keptuvėje kaitinkite, kol maždaug pusė skysčio išgaruos. Tada supilkite actą, sudėkite sviestą, apelsinų skilteles ir dar 1 min. pakaitinkite.
Patarimas. Šį patiekalą galima gaminti ir su vištų kepenėlėmis (jos pigesnės, bet sausesnės už veršelių kepenėles). Į troškinamas vištų kepenėles įpilkite dvigubai daugiau apelsinų sulčių ir įberkite žiupsnelį cukraus.
Ingredientai:
- Vynas: 4.00 valg. š.
- Druska: 1.00 arbat. š.
- Ryžių actas 2.00 valg. š.
Makaronai su grybais
- Svogūną nulupkite, susmulkinkite.
- Į grybų troškinį supilkite vyną, sultinį ir dar 5 min.
- Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus, kaip nurodyta ant pakuotės, gerai nuvarvinkite, išdėliokite lėkštėse, ant viršaus krėskite po kelis šaukštus padažo.
Ingredientai:
- Grybai: 1.00 st.
- Druska: 1.00 arbat. š.
- Pipirai: 1.00 arbat. š.
- Mairūnas: 1.00 arbat. š.