pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Šokoladinis biskvitinis varškės pyragas – receptas

Sodraus skonio, drėgnas šokoladinis tortas su gaiviu varškės ir kefyro kremu. Dar įterpiu sluoksnį mėgstamo džemo ir, mano galva, gaunasi nuostabus desertas. Biskvitas sunkus, drėgnas, saldus, o kremas neriebus ir gaivus. Geras derinys!

Kaip ir daugumai mano kepinių, čia reikės gan įprastų ir kasdieniškų produktų. Mėgstu DVARO pieno produktus, nes niekad nesu nusivylusi kokybe ar skoniu. Net Paulius, sekmadieniais kepdamas jau tradicinius varškėčius, kartą naudojo kitokią varškę ir rezultatas nuliūdino. Taigi ir šiam tortui rinkausi DVARO sviestą, kefyrą ir varškę.

Su gaminimo eiga, kaip visada, Jus supažindinsiu nuotraukomis ir nuosekliais paaiškinimais. O apačioje rasite recepto kortelę.

Biskvitas

Mažame puode ant labai mažos kaitros vis maišydama ištirpinu sviestą ir šokoladą. Svarbu neprisvilinti :). Į didelį dubenį mušu kiaušinius, beriu cukrų ir vanilinį cukrų. Plaku iki baltų tirštų putų. Skirkite tam kelias minutes, kad biskvitas būtų purus. Pasiekus tirštas šviesias putas, nesustodama plakti pilu kefyrą ir ataušintą sviestą su šokoladu.

Į dubenį dedu visus sausus ingredientus: kakavą, tirpią kavą, miltus, kepimo miltelius ir druską. Renkuosi miežinę kavą, ji be kofeino ir suteikia intensyvaus skonio. Tačiau tinka ir įprasta tirpi kava (su arba be kofeino) arba cikorijų kava.

Pasiruošiu atsegamą 22 cm torto formą: jos dugną iškloju kepimo popieriumi. Šonus gausiai patepu sviestu. Fotografuodama pamiršau kraštus dar pabarstyti kakava, bet rekomenduoju jums tai padaryti. Tešlą sukrečiu į kepimo formą, gerai pakratau, kad išsilygintų paviršius. Galima dugną kelissyk trinktelėti į stalą, kad iš tešlos pasišalintų burbuliukai.

Dedu kepti į 180 laipsnių orkaitę be vėjelio 45 min. Kadangi orkaitės yra skirtingos, rekomenduoju mediniu pagaliuku patikrinti, ar jis iš biskvito yra ištraukiamas jau sausas. Jei sausas - biskvitas iškepė.

Kremas

Kol biskvitas kepa, paruošiu kremą. Tai bus paprasta: visus kremo ingredientus sudedu i kombaino indą su peiliu apačioje ir sumalu iki vientiso kremo be jokių gumuliukų. Jeigu kombaino neturite, galite panaudoti rankinį smulkintuvą (vadinamąjį blenderį). O jei neturite ir jo, galima varškę pertrinti per smulkų sietelį ir tada sumaišyti su kitais ingredientais. Paruoštą kremą iki torto tepimo laikau šaldytuve.

Torto surinkimas

Iškepusį biskvitą aušinu apverstą ant virtuvinių grotelių. Kai jis visiškai ataušta, galima pjauti. Jei pjausite dar šiltą, jis lengvai lūš. Ant pirmojo sluoksnio tepu džemą. Tepu tokiu storiu, kaip tepčiau ant skrebučio, tai yra ne per gausiai.

Šįkart naudoju savo virtą tirštą gervuogių uogienę. Dar man labai patiko abrikosų džemo pertepimas, kurį išbandžiau testuodama šį receptą (tikriausiai jį rinkčiausi nr.1). Taip pat bandžiau su apelsinų džemu: jis suteikia malonaus kartumo. Puikiai tiks ir kitokių raudonų ar/ir tamsių uogų džemai ar tirštos uogienės (aviečių, mėlynių, vyšnių…) arba figų džemas.

Tiesiai ant džemo tepu sluoksnį kremo. Panaudoju kiek mažiau nei pusę viso paruošto kiekio. Išlyginu sluoksnį ir dedu antrą biskvito dalį.

Torto viršu aptepu jau tik kremu. Tortas labai gražiai atrodo paliktais nuogais kraštais. Žinoma, galima ir šonus aptepti plonu sluoksniu kremo, kaip padariau šįkart ir aš. Viršų puošiau šokolado drožlėmis. Suteptą tortą dedu į šaldytuvą bent 3 valandoms iki pjovimo. Tan jis susistovės ir sutvirtės.

Beto, jis puikiai laikosi šaldytuve bent kelias dienas, svarbu uždengti, kad neprisigertų kitų produktų kvapo.

Receptas

Biskvitas:

  • Mažame puode ant labai mažos kaitros vis maišydama ištirpinu sviestą ir šokoladą. Atidedu, kad atvėstų.
  • Dideliame dubenyje iki baltų putų plaku kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  • Toliau vis plakdama į kiaušinių masę supilu kefyrą ir tirpintą sviestą su šokoladu.
  • Kai tik masė tampa vientisa, nustoju plakti.
  • Į dubenį dedu visus sausus ingredientus: kakavą, tirpią kavą, miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Išmaišau iki vientisos tešlos.
  • Paruošiu atsegamą 22 cm skersmens torto formą: dugną iškloju kepimo popieriumi, o kraštus patepu sviestu. Papildomai patariu kraštus pabarstyti kakava.
  • Tešlą sukrečiu į formą, vartydama ją paskirstau tolygiai ir kepu 180 laipsnių orkaitėje be vėjelio 45 min arba tol, kol įsmeigtas medinis pagaliukas būna sausas.
  • Svarbu neperkepti, kad biskvitas nebūtų sprangus ir sausas.
  • Iškeptą biskvitą apverstą atvėsinu ant grotelių.

Kremas:

  • Į virtuvinio kombainą indą su peiliu apačioje sudedu visus kremo ingredientus.
  • Malu iki vientiso kremo, kuriame nebesijaučia varškės gumuliukų.
  • Paruoštą kremą iki tepimo laikau šaldytuve.

Torto surinkimas:

  • Visiškai atvėsintą biskvitą dideliu peiliu perpjaunu išilgai perpus.
  • Tepu sluoksnį džemo: nelabai gausiai, maždaug tokiu storiu, kiek tepčiau ant skrebučio.
  • Ant džemo tepu varškės kremą: kiek mažiau nei pusę viso turimo kiekio.
  • Dedu antrą biskvito sluoksnį.
  • Ant jo tepu likusį varškės kremą. Torto kraštus galima palikti nuogus arba aptepti likusiu kremu.
  • Suteptą tortą dedu į šaldytuvą bent 3 valandoms iki perpjovimo.