Bulves galima paruošti ir kaip įdomų savarankišką patiekalą, ne tik kaip garnyrą. Šis patiekalas patiks visai šeimai, o įdarus galima keisti naudojant vis kitokį mėsos faršą, grybus, grikius, sojos mėsą ar net kokią varškę su mėtomis.
Ingredientai
- Virtos bulvės (didelės) su lupenomis - 1,2 kg (4 vnt.)
- Mėsos faršas - 300 gramų
- Pomidorai be odelės ir sėklų - 200 g
- Salierų stiebai - 150 g
- Svogūnai - 2 vienetai
- Morkos - 1 vienetas
- Batonas (riekės) - 2 vienetai
- Vorčesterio padažas - 20 g (1 valg. š.)
- Mairūnai - šiek tiek
- Druska - šiek tiek
- Pomidorų pasta - 2 valgomieji šaukštai
- Margarinas - 50 gramų
Paruošimo būdas
- Įdaro paruošimas: Į faršą sudėti susmulkintus svogūnus, sutarkuotą morką, piene išmirkytą bei nuspaustą batoną, užbarstyti mairūnų, druskos ir išminkyti. Taip pat galima į faršą įdėti smulkiai pjaustytą svogūną, sutrinti česnako skilteles, įmušti kiaušinį. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Gerai viską sumaišykite.
- Bulves išvirti, nulupti, išgremžti vidų ir pridėti įdaro. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute. Išskobtas bulvių puseles pabarstykite bulvių prieskoniais su žolelėmis ir paruoštu mėsos įdaru prikimškite bulvių puseles. Faršą sumaišome su druska bei pipirais. Kemšame bulves faršu.
- Puode ištirpinti margariną, viena eile sustatyti įdarytas bulves ir supilti 2 šaukštais karšto vandens praskiestą pomidorų pastą. Puodo apačioje sudedame tarkuotą morką bei mėgstamas prieskonines daržoves ir žalumynus. Toliau gražiai išdėliojame mėsos kukulius ir įmetame aitriosios paprikos (jei naudojame). Aš dar šiek tiek brokolių įmečiau.
- Taip paruoštas bulves sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite 180 C temperatūroje apie 40 min.
- Troškinti 20-25 minutes.
Valgyti su agurkais arba salotomis. Skanaus!
Kiti bulvių gaminimo būdai
Bulves galite kepti ir orkaitėje.
Keptos bulvės folijoje
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 - 225 °C temperatūros.
- Nuplaukite ir nusausinkite bulves.
- Kiekvieną atskirai suvyniokite į foliją, sudėkite į kepamąją skardą ir kepkite 40 - 60 minučių.
Paprastos keptos bulvės
- Bulves švariai nuplaukite.
- Puode užvirinkite sūdytą vandenį, sudėkite bulves ir virkite 20 minučių.
- Kai bulvės išvirs, nukoškite ir iš karto nulupkite.