Jeigu pristigote idėjų savaitgalio pusryčiams, jums į pagalbą ateis paprasčiausia vaflių keptuvė. Vafliai tikrai labai skanus, tikrai verta gamintis!
Tobulas belgiškų vaflių receptas
Dar vis ieškom tobulo belgiškų vaflių recepto. Išsikvietėm tikrą belgę iš Briuselio, kad pamokytų. Na, jei tiksliau, tai neisikvietėm, bet ji pati pas mus užsuko. Ji keliauja dviračiu aplink pasaulį. Kartu jos vyras, gerai nesupratau, ar jis baskas, ar ispanas, ir du vaikai. O juk kelias aplink pasaulį eina pro mano namus!
Visi keturi narsieji dviratininkai sustojo pas mus nakvynės, tai mes Alisą kaip mat prirėmėm: matai mūsų naują vaflinę? Alisa samteliu užpila tešlos ant vaflinės ir makt ją apverčia aukštielnikai. Mūsų vaflinė tokiai akrobatikai nepritaikyta, apversta aukštielnikai atrodo šiek tiek nepadoriai, bet Alisa sako kad belgišką vaflį apversti yra būtina.
Kepdama vaflius, Alisa sako, kad Belgijoje niekas nežaidžia su viena maža vaflinyte, jei jau kepa, tai susirikiuoja tris - keturias vaflines, be to visos didelės, ir kepa ant visų iškart.
Dar visai neseniai į Belgiją atvykdavo labai nedaug turistų iš užsienio,- pasakoja Alisa. Pavyzdžiui amerikiečiai pirma pas save Amerikoje įsicinkino kepti belgiškus vaflius, ir tik paskui pradėjo lankytis pačioje Belgijoje. Ir nustebo, kad ten vafliai valgomi tiesiog užbarstyti cukraus pudra, jokių ten plaktų grietinėlių, jokių ledų, jokių vaisių ar sirupų. O jie pas save Amerikoj belgiškus vaflius taigi valgė su visokiais priedais!
Iškepusius vaflius Alisa dėjo ant grotelių. Mes juos laaaabai skaniai valgėm.
Ingridientai:
- Pieną pašildyti su vanile. Puiku, jei yra vanilės ankštis, jei ne, tada su tokia vanile, kuri yra.
- Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi.
- Sviestą ištirpinti ir leisti šiek tiek ataušti
- Viską sumaišyti ir įdėti miltų.
Sveikesni vafliai su avižiniais dribsniais
Avižiniai dribsniai jau seniai tapo mūsų kasdienybe ir jau kelerius metus daugelyje receptų pakeitė kvietinius miltus.
Pilno grūdo vaflių receptas
Jums reikės:
- pilno grūdo avižinių dribsnių
- 3 v.š naturalios kakavos
- 2 maži bananai
- 15 minkštų datulių
- 200 ml vandens
Veiksmai:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 temp.
- Avižinius dribsnius pilkite į dubenį.
- Perkite kakavą ir gerai išmaišykite.
- Į Tupperware ExtraChef dėkite bananus, datules ir sukapokite iki vientisos masės.
- Gautą masę pilkite ant avižinių dribsnių, išmaišykite.
- Pilkite po truputi vandenį ir maišykite.
- Masė neturi būti skista, neturi būti ir kieta.
- Gautą masę dėkite ant silikoninių vaflių formų.
- Patiesinkite silikoninės mentelės pagalba.
- Pašaukite į įkaitintą orkaitę, 180 temp. apie 30 - 35 min.
- Atvėsinkite ant grotelių.
- Skanaus!
Šiuos skaniuosius vaflius pasiemėme į mokyklos talka. Puikiai viską suvalgėme, kad nieko neliko.
Obuolių pyrago variacija: vafliai su obuoliais
Obuolius nulupame, išvalome, supjaustome riekelėmis ir kartu su jogurtu maišome su dribsniais. Pyrago tešlą pilame į sviestu pateptą kepimo formą, dedame į iki 180 ºC įkaitintą orkaitę ir leidžiame kepti apie 45 minutes.
Tiesa, atkreipkite dėmesį į kepimo formą, jei ji nedidelė, bet aukšta, - pyragas gali kepti ilgiau, jei žema ir ilga, - trumpiau.