pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Karšti sumuštiniai keptuvėje: greiti ir skanūs receptai

Karšti sumuštiniai, kepti sumuštinių keptuvėje, yra vienas iš greičiausių ir paprasčiausių būdų pasigaminti skanų užkandį. Šis patiekalas puikiai tinka pusryčiams, pietums ar vakarienei, kai norisi kažko greito ir sotaus. Sumuštinių keptuvė leidžia greitai ir tolygiai apkepti sumuštinius, suteikiant jiems traškų paviršių ir šiltą, tirpstantį įdarą.

Sumuštinių keptuvės privalumai

Sumuštinių keptuvė yra nepakeičiamas prietaisas kiekvienoje virtuvėje. Ji ne tik greitai įkaista, bet ir užtikrina tolygų karščio paskirstymą, todėl sumuštiniai kepa vienodai. Be to, dauguma sumuštinių keptuvių turi nelimpančią dangą, todėl sumuštiniai neprilimpa ir lengvai išimami. Tai taip pat palengvina prietaiso valymą.

Pagrindiniai privalumai:
  • Greitas paruošimas: vos kelios minutės ir karštas sumuštinis jau ant stalo.
  • Paprastas naudojimas: nereikia jokių specialių įgūdžių.
  • Lengva priežiūra: nelimpanti danga palengvina valymą.
  • Universalumas: tinka įvairiems įdarams ir duonos rūšims.
  • Kompaktiškumas: neužima daug vietos virtuvėje.

Ingredientų pasirinkimas

Svarbiausias karšto sumuštinio ingredientas yra duona. Galima naudoti įvairias duonos rūšis: baltą forminę duoną, pilno grūdo duoną, batoną, bandeles ar net tortilijas. Svarbu, kad duona būtų pakankamai tvirta, kad išlaikytų įdarą ir nesušlaptų kepant.

Įdarui galite naudoti įvairius produktus, priklausomai nuo jūsų skonio ir turimų ingredientų. Populiariausi įdarai yra sūris, kumpis, dešra, daržovės (pomidorai, agurkai, paprika, svogūnai), grybai, žuvis (šprotai, tunas) ir įvairūs padažai (majonezas, kečupas, garstyčios).

Populiariausi įdarų ingredientai:
  • Sūris: fermentinis sūris, mocarela, čederis, lydytas sūris.
  • Mėsa: kumpis, dešra, vištiena, jautiena, šoninė.
  • Daržovės: pomidorai, agurkai, paprika, svogūnai, salotos.
  • Padažai: majonezas, kečupas, garstyčios, pesto, pomidorų padažas.
  • Kiti: kiaušiniai, grybai, šprotai, tunas, avokadas.

Receptai karštiems sumuštiniams sumuštinių keptuvėje

Štai keletas populiarių ir skanių receptų, kuriuos galite lengvai pasigaminti namuose:

Klasikinis sumuštinis su sūriu ir kumpiu

Ingredientai:
  • 2 riekelės baltos forminės duonos
  • 2 riekelės kumpio
  • 2 riekelės fermentinio sūrio
  • Šiek tiek sviesto (duonai aptepti)
Paruošimas:
  1. Aptepkite duonos riekeles sviestu iš išorinės pusės.
  2. Ant vienos riekelės uždėkite sūrį ir kumpį.
  3. Uždėkite antrą riekelę duonos sviestu į viršų.
  4. Kepkite sumuštinių keptuvėje apie 3-5 minutes, kol duona taps auksinės spalvos, o sūris išsilydys.

Sumuštinis su vištiena ir pievagrybiais

Ingredientai:
  • 2 riekelės pilno grūdo duonos
  • 50g virtos vištienos filė (supjaustytos gabaliukais)
  • 50g pievagrybių (supjaustytų griežinėliais)
  • 2 riekelės mocarelos sūrio
  • Šiek tiek aliejaus
  • Druska, pipirai (pagal skonį)
Paruošimas:
  1. Apkepkite pievagrybius keptuvėje su šiek tiek aliejaus, kol suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Ant vienos riekelės duonos uždėkite vištieną, apkeptus pievagrybius ir mocarelos sūrį.
  3. Uždėkite antrą riekelę duonos.
  4. Kepkite sumuštinių keptuvėje apie 3-5 minutes, kol duona taps auksinės spalvos, o sūris išsilydys.

Sumuštinis su šprotais

Ingredientai:
  • 2 riekelės batono
  • 50g šprotų aliejuje (be kaulų)
  • 1 virtas kiaušinis (supjaustytas griežinėliais)
  • Šiek tiek majonezo
  • Žalumynai (krapai, petražolės)
Paruošimas:
  1. Aptepkite vieną riekelę batono majonezu.
  2. Uždėkite šprotus ir kiaušinių griežinėlius.
  3. Pabarstykite smulkintais žalumynais.
  4. Uždėkite antrą riekelę batono.
  5. Kepkite sumuštinių keptuvėje apie 3-5 minutes, kol duona taps auksinės spalvos.

Sumuštinis-pica

Ingredientai:
  • 2 riekelės baltos forminės duonos
  • Pomidorų padažas
  • Fermentinis sūris (tarkuotas)
  • Dešra arba kumpis (supjaustytas gabaliukais)
  • Pievagrybiai (supjaustyti griežinėliais)
  • Alyvuogės (supjaustytos griežinėliais)
  • Bazilikas (šviežias arba džiovintas)
Paruošimas:
  1. Aptepkite vieną riekelę duonos pomidorų padažu.
  2. Pabarstykite tarkuotu sūriu.
  3. Uždėkite dešrą (arba kumpį), pievagrybius ir alyvuoges.
  4. Pabarstykite baziliku.
  5. Uždėkite antrą riekelę duonos.
  6. Kepkite sumuštinių keptuvėje apie 3-5 minutes, kol duona taps auksinės spalvos, o sūris išsilydys.

Sumuštinis su kiaušiniu ir kumpiu

Ingredientai:
  • 2 riekelės baltos forminės duonos
  • 1 kiaušinis
  • 2 riekelės kumpio
  • 1 riekelė fermentinio sūrio
  • Šiek tiek sviesto
Paruošimas:
  1. Aptepkite duonos riekeles sviestu iš išorinės pusės.
  2. Iškepkite kiaušinį keptuvėje (galima kiaušinienę arba keptą kiaušinį).
  3. Ant vienos riekelės duonos uždėkite kiaušinį, kumpį ir sūrį.
  4. Uždėkite antrą riekelę duonos sviestu į viršų.
  5. Kepkite sumuštinių keptuvėje apie 3-5 minutes, kol duona taps auksinės spalvos, o sūris išsilydys.

Kepti sūrio sumuštiniai

Reikės:
  • 0,5 supjaustyto batono
  • 225 g mėgstamo fermentinio sūrio
  • 2 kiaušinių
  • 1 mažo svogūno
  • 2 žiupsnių juodųjų pipirų
  • druskos
  • saulėgrąžų aliejaus kepimui
Kaip gaminti:
  1. Nulupame svogūną, susmulkiname.
  2. Kiaušinius išplakame su pipirais.
  3. Sūrį smulkiai sutarkuojame, sumaišome su kiaušinių plakiniu, įmaišome svogūną.
  4. Batono riekeles perpjauname perpus. Ant kiekvienos batono riekelės užtepame šiek tiek sūrio mišinio, išlyginame paviršių.
  5. Keptuvėje ant silpnos ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus. Dedame sumuštinius į keptuvę pirmiausia sūrio puse, kepiname, kol gražiai parunda, tada apverčiame ir apskrudiname kitą pusę. Iškepusius sumuštinius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Valgome karštus arba šaltus.

Vegetarinis karštas sumuštinis su mocarela

Reikės:
  • 2 riekelių forminės duonos arba šviežios bandelės, perpjautos pusiau
  • 3-4 griežinėlių mocarelos
  • 1 pomidoro
  • kelių šviežių baziliko lapelių
  • sviesto ir pesto padažo bandelių puselėms patepti
Gaminimas:

Abi duonos riekeles patepkite sviestu, o ant viršaus - pesto padažu. Tuomet sluoksniuokite pirmiausia ant duonos riekelės dėdami griežinėliais supjaustytą mocarelą, ant jos - taip pat griežinėliais supjaustytą pomidorą ir baziliko lapelius. Užvožkite antra duonos riekele ir kepkite sumuštinių keptuvėje, kol mocarela išsilydys, o duona gražiai apskrus.

Karštas sumuštinis su vištiena

Reikės:
  • 2 riekelių forminės duonos arba šviežios bandelės, perpjautos pusiau
  • susmulkintos keptos ar virtos vištienos
  • kelių saulėje džiovintų pomidorų
  • kelių griežinėlių marinuotų agurkėlių
  • tarkuoto čederio ar kito patinkančio sūrio
  • majonezo padažo salotoms
Gaminimas:

Abi duonos ar bandelės riekeles patepkite majonezo padažu. Sluoksniuokite: dėkite smulkiais gabaliukais suplėšytą vištieną, pasmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, užklokite marinuoto agurkėlio griežinėliais ir apibarstykite tarkuotu pasirinktu sūriu. Užvožkite antra riekele ir kepkite sumuštinių keptuvėje, kol duona gražiai apskrus.

Gardusis sumuštinis su tunu

Reikės:
  • 2 riekelių forminės duonos arba šviežios bandelės, perpjautos pusiau
  • kardinės konservuoto tuno savose sultyse
  • 1 v. š. tepamo varškės sūrio
  • kelių žaliųjų alyvuogių
  • kelių supjaustyto raudonojo svogūno žiedų
  • šlakelio citrinos sulčių
Gaminimas:

Abi duonos ar bandelės riekeles patepkite tepamu varškės sūriu, tuomet dėkite konservuotą tuną, išdėliokite per pusę perpjautas žaliąsias alyvuoges ir kelis griežinėlius raudonojo svogūno. Pašlakstykite citrinos sultimis, užvožkite sumuštinį kita duonos riekele ir kepkite sumuštinių keptuvėje, kol duona gražiai apskrus.

Patarimai ir gudrybės

Norint, kad karšti sumuštiniai būtų dar skanesni ir tobulesni, verta atkreipti dėmesį į kelis patarimus:

  • Naudokite kokybiškus ingredientus: kuo geresni ingredientai, tuo skanesnis bus sumuštinis.
  • Neperkraukite sumuštinio: per didelis įdaro kiekis gali sutrukdyti sumuštiniui tolygiai iškepti.
  • Aptepkite duoną sviestu: tai suteiks sumuštiniui traškumo ir auksinės spalvos.
  • Eksperimentuokite su įdarais: nebijokite išbandyti naujų ingredientų ir derinių.
  • Naudokite prieskonius: prieskoniai gali suteikti sumuštiniui papildomo skonio ir aromato.
  • Stebėkite kepimo laiką: per ilgai kepant sumuštinis gali sudegti, o per trumpai - likti neiškepęs.
  • Leiskite sumuštiniui šiek tiek atvėsti: prieš pjaustant ir patiekiant, leiskite sumuštiniui šiek tiek atvėsti, kad įdaras nevarvėtų.

Sumuštinių keptuvės priežiūra

Norint, kad sumuštinių keptuvė tarnautų ilgai ir patikimai, svarbu tinkamai ją prižiūrėti:

  • Valykite po kiekvieno naudojimo: išjunkite prietaisą ir leiskite jam atvėsti. Nuvalykite nelimpančią dangą drėgna šluoste arba kempine.
  • Nenaudokite aštrių valiklių: aštrūs valikliai gali pažeisti nelimpančią dangą.
  • Nenaudokite aštrių įrankių: aštrūs įrankiai gali subraižyti nelimpančią dangą.
  • Laikykite sausoje vietoje: saugokite prietaisą nuo drėgmės.
  • Reguliariai tikrinkite laidą: įsitikinkite, kad laidas nėra pažeistas.

Alternatyvos sumuštinių keptuvei

Jei neturite sumuštinių keptuvės, galite pasigaminti karštus sumuštinius kitais būdais:

  • Keptuvėje: aptepkite sumuštinį sviestu iš išorinės pusės ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol duona taps auksinės spalvos, o sūris išsilydys.
  • Orkaitėje: sudėkite sumuštinius ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 10-15 minučių, kol duona taps auksinės spalvos, o sūris išsilydys.
  • Grilyje: aptepkite sumuštinį sviestu iš išorinės pusės ir kepkite ant grilio, kol duona taps auksinės spalvos, o sūris išsilydys.