pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Moliūgų Patiekalai su Mėsa

Traškūs vištienos kukuliai su sūriu orkaitėje

Nuostabus patiekalas, kuris vakarienę ar pietūs pavers įspūdingais. Šie kukuliai nuostabiai atrodo ir yra be galo skanūs! Paruošti visai nesunku, o tiekti labai tiks su bulvių koše ir mėgstamomis salotomis.

Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Moliūgų ir maskarponės pyragas

Stalo karalius, svečių stebintojas moliūgo pyragas yra kvapnus ir lengvas, namus užpildys jaukiu aromatu. Beje, iš šiame pyrage naudojamų prieskonių galite pasigaminti moliūgų prieskonių mišinį ir juo gardinti kokteilius ar kitus desertus su moliūgais ir netgi kavą! Skanumėlis!

Reikės:

Paruošimas:

Sausainius sumalkite virtuviniu kombainu arba suvyniokite į plastikinį maišelį ir rankšluoštį – traiškykite kočėlu, kol liks trupinukai. Sudėkite į indą, įberkite cukraus, cinamono, supilkite išlydytą sviestą ir viską sumaišykite. Šia mase išklokite maždaug 30cm skersmens torto formą išimamu dugnu, tolygiai suspauskite ir padėkite atvėsti.

Nekaitinta moliūgų mišrainė žiemai

Ar žinojote, kad moliūgų mišrainė žiemai gali būti gaminama jos nekaitinant? Ši moliūgų mišrainė be galo gaivi ir maistinga, kuri puikiai tinka ir šaltajam sezonui. Gaminant šią moliūgų mišrainę visos daržovės sumaišomos šviežios, todėl išlieka jų natūralus traškumas ir vitaminai. Išbandykite šį mišrainės variantą ir mėgaukitės kaip garnyru prie mėsos ar žuvies patiekalų bei kaip sveiku ir gardžiu užkandžiu.

Ingredientai:

  • 2 kg moliūgo
  • 0,5 kg morkų
  • 0,5 kg porų
  • 250 ml obuolių acto
  • 200 g cukraus
  • 150 ml aliejaus
  • 2 v. š. druskos

Gaminimas:

  1. Moliūgą nuplaukite, išimkite sėklas, nulupkite ir sutarkuokite šiaudeliais.
  2. Morkas nuplaukite, nuskuskite ir taip pat sutarkuokite šiaudeliais.
  3. Porus smulkiai supjaustykite.
  4. Daržoves sumaišykite kartu, užpilkite aliejumi, actu, cukrumi ir druska. Viską gerai išmaišykite, paslėkite ir palikite per naktį pastovėti kambario temperatūroje.
  5. Ryte paruoštą mišrainę sudėkite į švariai išplautus stiklainius ir laikykite vėsiai.

Moliūgų mišrainės žiemai panaudojimas

Moliūgų mišrainė žiemai itin universali ir ją galima tiekti ne tik kaip garnyrą, bet ir panaudoti kitų patiekalų ruošimui.

  • Užkandžiams ar garnyrui. Moliūgų mišrainė puikiai tinka kaip užkandis, ypač su šviežia duona arba skrudintomis batono riekelėmis. Taip pat ji gali būti patiekiama kaip garnyras prie keptos mėsos ar žuvies patiekalų.
  • Salotoms. Moliūgų mišrainę galite naudoti kaip pagrindinį ingredientą šaltoms salotoms. Tiesiog sumaišykite ją su šviežiais žalumynais, alyvuogėmis ir lengvu užpilu – gausite greitą ir sveiką patiekalą.
  • Sumuštiniams. Moliūgų mišrainė yra puikus pasirinkimas sumuštiniams, tortilijoms ar net vegetariškiems mėsainiams. Ji suteiks šviežumo, traškumo ir puikų skonį bet kokiam užkandžiui.
  • Sriuboms ar troškinimas. Jei pasigaminsite moliūgų mišrainės, ji nuostabiai tiks sriubai ar troškiniui gaminti. Įdėję keletą šaukštų moliūgų mišrainės į verdamą sultinį su kitomis daržovėmis, greitai pasigaminsite nuostabaus skonio sriubą. O gaminat įvairius troškinius, jį puikiai pravers, jei neturite šviežių moliūgų ar norite skonio įvairovės.

Greitai paruošiama trinta moliūgų sriuba

Jeigu skubate ir nemėgstate vargti prie puodų, moliūgu galite pasigardžiuoti pasigaminę šios sriubos iš minimalaus ingredientų kiekio. Eksperimentuokite ir praturtinkite šį receptą grybais, kitomis daržovėmis. Pagardinkite sriubą žalumynais ar sėklomis. Na, o itin įdomus derinys – moliūgų sriuba su krevetėmis! Beje, šis patiekalas gali kelias dienas stovėti šaldytuve, tad savaitgalį išvirkite didesnį kiekį – taip galėsite praturtinti savo pietus šiltu ir maistingu vitaminų užtaisu.

Reikės:

Paruošimas:

Puode ant šlakelio aliejaus pakepinkite supjaustytą svogūną, kol pagels. Sudėkite smulkintą česnaką ir pjaustytą moliūgą, dar truputį apkepkite. Supilkite sultinį (jo reikės priklausomai nuo moliūgų kiekio – tiek, kad apsemtų moliūgus) ir virkite, kol moliūgai visiškai suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį ir viską sutrinkite trintuve.