Mėlynojo sūrio padažas
Kepsnio ir mėlynojo sūrio derinys yra tikrai dangiško skonio, o šis padažas gali būti pagamintas per kelias minutes. Keptuvėje ištirpinkite 25 g sviesto ir sumaišykite su 1 valg. š. miltų. Nuolat maišydami iš lėto supilkite 150 ml pieno, kol gausite vientisą konsistenciją ir nebeliks gumuliukų. Pakaitinkite iki virimo ir suberkite 50 g smulkinto sūrio su mėlynuoju pelėsiu. Maišykite, kol sūris ištirps ir padažas taps vientisas.
Pagaminsite per 20 min. Padažas tinka prie vištienos, kiaulienos, šonkauliukų.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.Keptuvėje ant kiek didesnės nei vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Dėkite pjausnius ir kepkite po 2-3 min kiekvieną pusę iki gražiai apskrus ir bus beveik iškepę. Išimkite iš keptuvės ir perdėkite į lėkštę, uždenkite kita lėkšte (arba folija), kad neatvėstų.
Toje pačioje keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą. Dėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir pakepinkite 4-5 min iki suminkštės. Berkite smulkiai kapotą česnaką ir 0.5 a.š. čili dribsnių, maišant pakepinkite 30-60s. Supilkite sultinį, berkite 1 a.š. itališkų žolelių. Patroškinkite 2-3 min.
Sudėkite varškės užtepėlę, gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki nedidelės ir supilkite grietinėlę. Pakaitinkite iki beveik užvirs. Suberkite špinatus ir pakaitinkite iki špinatai sukris. Padažą pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Kiaulienos kepsnius grąžinkite į keptuvę ir patroškinkite ant nedidelės kaitros 1-2min.Patarimai:Varškės užtepėlę padažui naudojome, nes ji, nors pagaminta iš 97% varškės, yra tobulai kremiška, lengvai pikantiško skonio, o karštyje išlaiko konsistenciją ir struktūrą, todėl puikiai tinka karštų patiekalų gamybai. Žinoma, galite rinktis ir tiesiog tepamą sūrelį, bet varškės užtepėlės suteikiamas kremiškumas mums patinka dar labiau.

Juodųjų serbentų barbekiu padažas prie mėsos
2024/02/05 pagal Karolina PuodžiūtėParuošimas: 30 min Porcijos: 6 Fantastiškas juodųjų serbentų barbekiu (barbeque) padažas prie mėsos – itin tinkantis su ėriena, paukštiena ir žvėriena ar net šonkauliukais. Mūsų šeimoje labai pamiltas ir dažnai gaminamas, kai norisi pasijusti tarsi prabangiame restorane. Be galo šiandien rekomenduoju pasigaminti ir Jums! Beje, keliais mėgstamais savo šeimos padažais jau dalinausi anksčiau ir Juos … Skaityti toliau

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.Šoninę susmulkinti mažais gabalėliais ir sudėti į keptuvę. Kepti maišant anbt vidutinės kaitros apie 6- 7 min iki taps traški. Tuomet perdėti ant popierinio rankšluostėlio, o likusius keptuvėje susidariusius riebalus palikti.
Kiaulienos pjausnius pabarstyti druska ir pipirais, dėti į keptuvę, kurioje kepė šoninė ir kepti po maždaug 7 minutes iš abiejų pusių iki iškeps ir kiek paskrus. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo pjausnių storio, jei pjausniai plonesni nei 1 cm storio, tuomet kepti reikės apie 5 minutes iš abiejų pusių. Kol kepa pjausniai, riekelėmis supjaustyti pievagrybius.
Kai pjausniai iškeps, atidėti juos į lėkštę ir uždengti kita lėkšte, kad neatšaltų.Į tą pačią keptuvę dėti šaukštą sviesto ir ištirpinti. Sudėti pievagrybių riekeles ir apkepti maišant kelias minutes iki jos sukris ir skystis nugaruos.
Atgal į keptuvę sudėti pjausnius ir pakaitinti dar 1-2 minutes iki padažas taps kremiškesmis, tirštesnis.

Padažas: nedidelė detalė, visiškai pakeičianti kepsnio skonį
Ar žinote, kuo nuostabus yra grilyje keptas kepsnys? Nes jis gali būti kiekvieną kartą vis kitokio skonio, priklausomai nuo to, kokį padažą prie jo patieksite. Na, o parduotuvėse padažų yra gausybė – tik rinkis. Aštrių, saldžių, pikantiškų, azijietiškų. Kai jau visus išbandysite ir norėsis kažko naujo, galėsite pasigaminti savo.
Šaltinis:Turinio kontrolė – redakcijos rankose, projekto partneris tik inicijuoja ar palaiko temos viešinimąKepsniukai / 123RF.com nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 4 Skanumėlis Kepsniai Norfa: Praktiški patarimai Grilio patiekalaiŠtai 10 gardžių ir nesudėtingų padažų receptų iš viso pasaulio, kurie praturtins jūsų grilio patiekalų skonį.

