pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Varškės Pyragas su Krakmolu: Lengvas ir Purus Receptas

Varškės pyragas - tai puikus desertas, kuris džiugina savo paprastumu ir puikiu skoniu. Šis pyragas yra ypač populiarus Lietuvoje ir dažnai primena vaikystės skonius. Tradiciškai, varškės apkepui ruošti naudojami manai, tačiau šį kartą išbandysime receptą su krakmolu, kuris suteiks pyragui purumo ir lengvumo.

Ingredientai

Paprastas varškės pyragas:

  • 500 g varškės (kreminės, kepiniams)
  • 4 kiaušiniai
  • 7 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 2 valgomieji šaukštai (su kaupu) krakmolo
  • Vanilinio cukraus

Varškės pyragas su braškėmis:

  • 100 gramų sviesto
  • 50 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 150 gramų miltų
  • 400 gramų varškės
  • 100 gramų cukraus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 400 gramų braškių

Gaminimo Žingsniai

Paprasto varškės pyrago gaminimas:

  1. Kepimo indą nuimamais kraštais plonai ištepkite sviestu.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  3. Varškę, kiaušinio trynius, cukrų, vanilinį cukrų, grietinę gerai išsukite.
  4. Suberkite krakmolą ir išmaišykite.
  5. Iki standžių putų išplakite kiaušinio baltymus ir atsargiai įmaišykite į varškės masę.
  6. Supilkite į kepimo indą ir dėkite į orkaitę.
  7. Kepkite 35 min.

Varškės pyrago su braškėmis gaminimas:

  1. Tešlai kiaušinį išsukti su cukrumi, supilti lydytą sviestą.
  2. Berti miltus ir suformuoti gabalą, kurį dėti į šaldytuvą valandai.
  3. Įdarui kiaušinius išmaišyti su cukrumi, krakmolu ir varške.
  4. Iš tešlos suformuoti padą, ant jo dėti braškes, pagardintas cukrumi ir cinamonu, ant viršaus supilti varškę, o viršų padengti antru tešlos sluoksniu.
  5. Kepti 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Porcijų skaičius: 9

Patarimai ir Gudrybės

Kepant varškės apkepą be manų, krakmolas padeda išlaikyti patiekalo vientisumą ir purumą. Krakmolas neapsunkina struktūros, todėl apkepas bus minkštas, drėgnas, tačiau neištižęs. Norėdami išgauti tvirtesnę tekstūrą, galite naudoti kukurūzų arba bulvių krakmolą - abi šios alternatyvos puikiai suriš varškę be manų.

Jei norite šiek tiek sodresnio skonio arba papildomo purumo, į varškės masę galite įmaišyti kelis šaukštus riebaus pieno arba grietinėlės. Tačiau nepersistenkite su cukrumi, ypač jei planuojate apkepą patiekti su saldžiais priedais.

Jei kepimo metu apkepo viršus pernelyg greitai ruduoja, uždenkite jį kepimo popieriumi ar folija.

Variacijos ir Priedai

Varškės apkepas be manų - nuostabi erdvė fantazijai. Pagrindinę recepto sudėtį galite drąsiai keisti pagal savo skonį ir norus. Vietoje razinų apkepui tikrai tiks džiovinti abrikosai, slyvos ar spanguolės. Norėdami apkepui suteikti netikėtą poskonį, įberkite smulkiai tarkuotos citrinos ar apelsino žievelės.

Apkepas puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek kaip lengvas desertas ar pavakariai. Galite apšlakstyti klevų sirupu, patiekti su medumi, trupučiu becukrės uogienės ar vaisių tyre. Labai gardu patiekti apkepą su šviežiomis uogomis ar natūraliu jogurtu.

Jei norite pagaminti tikrai dietinį variantą, cukrų pakeiskite natūraliu saldikliu ar agavų sirupu ir rinkitės liesą varškę bei augalinį jogurtą. Jei netoleruojate ar vengiate pieno produktų, pasirinkite augalinį jogurtą ar grietinėlę.

Šokoladinis varškės pyragas su apelsinų džemu ir migdolais

Ingredientai:

  • 120 g sviesto
  • 120 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 40 g kakavos
  • 150 g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 50 ml vandens

Varškės masė:

  • 400 g varškės
  • 2 šaukštai DANSUKKER miltelinio cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštas miltų
  • 1 šaukštas cukruotų imbierų
  • 100-120 g apelsinų džemo
  • 1 šaukštas krakmolo

Pabarstams:

  • 50 g sviesto
  • 50 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 50 g migdolų
  • 50 g miltų

Gaminimo eiga:

  1. Sudėkite šaltą sviestą į kombainą, berkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, kakavą, miltus, kepimo miltelius ir viską susmulkinkite iki smulkių kruopelyčių. Įpilkite vandens ir greitai užminkykite tešlą. Ilgai neminkykite, tik kad susijungtų.
  2. Varškės masei sudėkite į trintuvo indą varškę, DANSUKKER cukraus miltelius, 1 kiaušinį ir miltus. Viską sutrinkite. Smulkiai supjaustykite imbierus ir įmaišykite į varškę.
  3. Apelsinų džemą sumaišykite su krakmolu.
  4. Pabarstams kelis riešutus atidėkite, likusius produktus suberkite į kombainą ir sutrinkite iki smulkių trupinių. Į formą išklotą kepimo popieriumi sudėkite kakavinę tešlą, patepkite apelsinų džemo įdaru, uždėkite varškės įdarą ir užberkite pabarstus. Atidėtus migdolus stambiai sukapokite ir užberkite ant viršaus.
  5. Kepkite apie 45 min. iki 180°C įkaitintoje orkaitėje.
Pagrindiniai varškės pyrago ingredientai
Ingredientas Kiekis (paprastas pyragas) Kiekis (su braškėmis)
Varškė 500 g 400 g
Kiaušiniai 4 4
Cukrus 7 šaukštai 100 g
Krakmolas 2 šaukštai 2 arbatiniai šaukšteliai
Grietinė 2 šaukštai -
Miltai - 150 g
Sviestas - 100 g
Braškės - 400 g