Firminiai I. Valinskienės pyragėliai su kopūstais
Svogūno300–400 g virtos arba keptos mėsos (tika įvairi tamsi mėsa)300 g troškintų raugintų kopūstųDidelės saujos džiovintų grybųAliejausŠaukšto sviestoKiaušinio pyragėliams apteptiDruskosJuodųjų pipirųAitriųjų paprikų skiedrelių pagal skonį10 lapelių sluoksniuotos šaldytos tešlosIš šaldiklio išimame tešlos pakuotes ir paliekame truputį atšilti kambario temperatūroje. Tinkamiausia tešla bus tada, kai ji jau taps lanksti, bet ne visiškai sutižus. Turi likti šiek tiek tvirtumo joje.
Kubeliais supjaustome svogūnus ir išbrinkintus džiovintus baravykus. Juos pakepiname keptuvėje ant šlakelio įkaitinto aliejaus su šaukštu sviesto. Maišydami kepame, kol svogūnai suminkštės. Pagardiname druska, juodaisiais pipirais.
Smulkiai supjaustome mėsą, ją beriame į erdvų dubenį. Ten pat sudedame ir ištroškintus kopūstus. Suberiame visą keptuvės turinį. Išmaišome, paragaujame, ar netrūksta druskos. jei mėgstate, galite įberti šiek tiek aitriosios paprikos.
Reklama41011Tešlos lapelius padaliname pusiau. Ant kiekvieno tešlos kvadratėlio dedame po gerą kupiną šaukštą paruošto įdaro ir suglaudžiame priešpriešinius tešlos kampučius. Pirštais (arba šakute) tvirtai užspaudžiame kraštus, sulipdome trikampius pyragėlius. Juos dėliojame ant kepimio popieriumi ištiestos skardos, kad nesiliestų vienas su kitu (vienoje skardoje turėtų tilpti 12 pyragėlių).
Kiekvieną pyragėlį subadome dantų krapštuku – kepant orkaitėje per skylutes išeis oras ir pyragėliai nesuplyš. Galų gale juos aptepame kiaušinio plakiniu.
Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkatėje, kol pyragėliai dailiai apskrus – apie 20 minučių.
Greitieji kefyriniai pyragėliai
- Valentina 2022-08-25 14:58
Labai skanus įdaras gaunasi su pakepintais šv.kopūstais po to įtarkuoti virtą kiaušinį, pipirai ir druska. - Zydre 2019-10-29 10:54
Siandien issikepsiu - Virginija 2019-10-25 19:18
Pabandžiau bet nelabai gavosi kitą kartą nebandyciau - Birutė 2018-09-07 10:50
Ką tik iškepiau ir labai skanūs. Čia galima i vidų ir mėsytės. Mergaitei mano net patiko valgo. Ačiū jums už puikų receptą. - Paulius 2018-07-14 10:21
Skanu - Laima 2018-07-11 22:10
Neskanu - lina 2017-04-06 18:42
o butina iskart kepti paruosus bandeles. ar galima kira diena? - irena 2015-07-10 13:59
katik iskepiau man patiko
Dija 2015-03-29 14:46
Viskas gavosi puikiai, tik cukraus reiktu deti apie 2 valgomus šaukštus. (čia tiems kurie megsta saldesnius) :)
viskas butu gerai,skanu,kai iskepa.BET tesla baisiai lipni sudejau beveik 1.5kg miltu,iskepiau 15 pyrageliu su mesa,kazin ar apsimoka juos gaminti

Skaniausios bandelės pasaulyje. Su mėsa, kopūstais arba grybais
Šį kartą būsiu tylus stebėtojas, nes virtuvėje kuičiasi Lina.
Taigi, pradėkime nuo įdarų.
Įdaras su kopūstais
Ant aliejaus pakepiname vieną susmulkintą vidutinio dydžio svogūną, kol jis taps “permatomu”. Ant viršaus verčiame smulkiai tarkuotą morką ir supjaustytą puselę nedidelio kopūsto. Dar šiek tiek pakepiname, tada įpilame stiklinę vandens ir patroškiname, kol daržovės suminkštės. Pagardiname juodaisiais pipirais, druska ir mairūnu. Viską atidedame į šalį kol atšals.
Įdaras su mėsa
Sumaišome apie 200gr maltos kiaulienos ir 200gr. maltos jautienos. Keptuvėje apkepame smulkiai pjaustytą svogūną, sudedame maltą mėsą. Kepame maišydami, kol mėsa šiek tiek paruduos. Įpilame pusę stiklinės vandes ir šiek tiek patroškiname. Vėl pagardiname mairūnais, druska ir pipirais. Viską atidedame į šalį kol atšals.
Įdaras su grybais
Gerą saują džiovintų grybų (geriausiai baravykų) apverdame puode, nukošiame ir sumalame. Keptuvėje pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, suberiame maltus grybus. Palaikome ant ugnies maišydami kokias 2-3 minutes. Ant viršaus krauname virtus ryžius ir gerai išmaišome. Ryžių turėtų būti tiek pat, kiek grybų. Ryžiai sugeria drėgmę, kuria išskiria grybai, tai išgelbėja bandeles nuo sugriuvimo. Pagardiname druska ir pipirais. Viską atidedame į šalį kol atšals.
Metas ruošti tešlą. Mums reikės:
Šiltame piene ištirpiname mieles ir cukrų. Palaukiame, kol mielės ims putoti. 400g. miltų sumaišome su druska, aliejumi bei pieno ir mielių mišiniu.
Receptai
Varškės tešlos pyragėliai yra puikus pasirinkimas, kai norisi gardžių, lengvai paruošiamų kepinių. Šio recepto pagrindas – švelni varškės tešla, o įdaras, sudarytas iš kietojo sūrio, žaliojo svogūno ir virtų kiaušinių, suteikia pyragėliams subtilų skonį. Šie pyragėliai išlieka minkšti net ir kitą dieną, todėl jie idealiai tinka tiek šeimos pusryčiams, tiek vaišėms.
Reikalingi ingredientai
Tešlai:
Įdarui:
150 g kietojo sūrio
Žaliojo svogūno
4 virti kiaušiniai
Žingsnis po žingsnio tešlos paruošimas
Tešlos ruošimas
Pirmiausia dubenyje sumaišome varškę su grietine, soda ir žiupsneliu druskos. Soda šiuo atveju bus puikiai užgesinta grietine, todėl papildomo acto naudoti nereikia.
Ingredientų sujungimas
Į varškės masę įmušame kiaušinius ir įberiame cukraus. Viską plakame mikseriu kelias minutes, kol masė taps vientisa ir šiek tiek puri.
Miltų įmaišymas
Į gautą mišinį po truputį sijojame miltus. Greitai, bet atsargiai išmaišome tešlą, kol ji tampa minkšta, bet nelimpa prie rankų.
Tešlos atidėjimas
Paruoštą tešlą uždengiame ir paliekame trumpam pastovėti kambario temperatūroje, kol ruošiame įdarą.
Įdaro paruošimas
Produktų paruošimas
Virtus kiaušinius ir kietąjį sūrį sutarkuojame stambia tarka. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustome.
Sumaišymas
Tarkuotus kiaušinius, sūrį ir svogūnus sumaišome dubenyje. Pagardiname druska pagal skonį. Įdaras paruoštas!
Pyragėlių formavimas ir kepimas
Tešlos formavimas
Tešlą susukame į ilgą virvelę (ritinėlį) ir supjaustome į vienodo dydžio dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiojame į nedidelį apskritimą.
Įdaro dėjimas
Į kiekvieno apskritimo centrą dedame šaukštą paruošto įdaro, kraštus užlenkiame ir gerai užspaudžiame, kad pyragėliai nesiskleistų kepant.
Kepimas
Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų ir kepame pyragėlius iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir įgaus auksinį atspalvį.
Patarimai ir įvairovė
Šie pyragėliai puikiai išlaiko minkštumą net ir kitą dieną, todėl juos galima drąsiai ruošti iš anksto. Įdarą galima pritaikyti pagal savo skonį – vietoje sūrio ir kiaušinių naudokite grybus, mėsą ar bulvių košę.
Pyragėliai su mėsa
Mėsos pyragėliai yra skanūs. Aš nepažįstu žmonių, kurie nemėgtų pyragėlių, o mėsą mėgsta beveik visi. Kepkite juos savaitgaliais, nes mielinė tešla nemėgsta būti skubinama. Kepti mėsos pyragėlius yra ir paprasta. Minkoma ne per kietai, kuo puresnė tešla, tuo pyragėliai skanesni. Kadangi tešla mielinė, reikia leisti jai šiek tiek paaugti ir vėl suminkyti.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Miltai
Reklama