Šis azijietiško stiliaus vištienos troškinys yra tobulas pasirinkimas tiems, kurie ieško gardaus ir sotaus patiekalo su daržovėmis. Receptas sujungia klasikinės azijietiškos virtuvės elementus su šviežiomis daržovėmis, sukuriant harmoningą saldžių ir aštrių skonių derinį. Troškinys puikiai tinka tiek kasdienei vakarienei, tiek svečių vaišėms.
Azijietiškas vištienos troškinys su daržovėmis
Šį kartą Jums rodau labai skanų (tiesiog be proto skanų) būdą kaip pagaminti vištienos krūtinėlės troškinį su grietinėle. Šis grietinėlės padažas yra tikrai tobulo skonio, mes su šeima jį tiesiog pamilome. Kad viską paruošti, reikia tikrai nedaug ingredientų, o pats gamybos procesas garantuotai pavyks kiekvienam. Kotletų padaže receptas bet kokiam garnyrui. Labai skanu.
Ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė: 500 g.
- Cukinija: 1 vidutinio dydžio.
- Baklažanas: 1 vidutinio dydžio.
- Svogūnas: 2 vidutiniai.
- Sojos padažas: 60 ml.
- Medus: 2 šaukštai.
- Citrinos sultys: 2 šaukštai.
- Sezamo sėklos: 2 šaukštai.
- Kalendra: 1 ryšulėlis.
- Česnakas: 3 skiltelės.
- Aliejus kepimui: 3 šaukštai.
- Druska: pagal skonį.
- Juodieji pipirai: pagal skonį.
Paruošimas:
- Pradėkite paruošdami daržoves: supjaustykite cukiniją ir baklažaną vidutinio dydžio kubeliais, svogūną - pusžiedžiais, česnaką - smulkiai sukapokite.
- Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir sudėkite supjaustytą svogūną bei česnaką. Pakepinkite, kol svogūnai taps permatomi.
- Į puodą sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite, kol mėsa švelniai apskrus iš visų pusių.
- Supilkite sojos padažą, medų ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite.
- Sudėkite supjaustytas daržoves, pagardinkite druska ir pipirais.
- Uždenkite puodą ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie 20-25 minutes, retkarčiais pamaišydami.
- Kai daržovės suminkštės, o padažas šiek tiek sutirštės, patiekalą nuimkite nuo ugnies.
- Pabaigoje apibarstykite sezamo sėklomis ir smulkinta kalendra.
Galimos ingredientų alternatyvos:
- Vietoj vištienos krūtinėlės galima naudoti vištienos šlaunelių mėsą arba kalakutienos krūtinėlę.
- Baklažaną galima pakeisti paprika arba šviežiais grybais.
- Cukiniją galima pakeisti moliūgu arba cukinijos žiediniais kopūstais.
- Medų galima pakeisti klevų sirupu arba agavų nektaru.
- Sojos padažą galima pakeisti tamari arba kokosų aminos padažu.
Patiekalo gaminimo patarimai:
- Prieš gaminant rekomenduojama vištienos mėsą marinuoti sojos padaže bent 30 minučių.
- Daržoves pjaustykite vienodo dydžio gabalėliais, kad jos išvirtų tolygiai.
- Troškinkite ant vidutinės ugnies, kad išlaikytumėte daržovių tekstūrą.
- Kalendra patiekalui suteikia šviežumo, tačiau ją galima pakeisti petražolėmis.
Azijietiškas vištienos troškinys su brokoliais, morkomis ir pievagrybiais
4 porcijoms Jums reikės:
- 500 g vištienos filė
- 1 v. š. sojų padažo
- 2 v. š. kukurūzų krakmolo
- 1 a. š. aliejaus
- 0,5 atskirto žiedynėliais brokolio
- 1 supjaustytos šiaudeliais morkos
- 1 saujos supjaustytų pievagrybių
- 1 supjaustytos šiaudeliais paprikos
- aliejus (kepimui)
Padažui:
- 60 ml sojų padažo
- 80 ml vandens (arba sultinio)
- 2 v. š. ryžių acto
- 2 v. š. medaus
- 1 v. š pomidorų padažo
- 1 a. š. česnako miltelių
GAMINAME:
- Pirmiausia vištienos filė supjaustome nedideliais gabaliukais. Tada inde vištienos gabaliukus sumaišome su sojų padažu ir aliejumi. Užberiame krakmolą ir išmaišome. Paliekame marinuotis kambario temperatūroje maždaug 20 minučių.
- Tuomet keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame pasimarinavusią vištieną ir, dažnai maišydami, kepame. Vištieną išimame iš keptuvės, dar kartą įkaitiname aliejų ir suberiame brokolį, grybus ir morką (galima įpilti šiek tiek vandens).
- Maišydami kepame kelias minutes, kol daržovės suminkštėja. Suberiame papriką ir dar šiek tiek pakepame.
- Tuomet į atskirą puodą ar keptuvę supilame visus padažo ingredientus ir viską užviriname. Kaitiname, kol padažas šiek tiek sutirštėja.
- Į keptuvę su padažu suberiame vištieną. Pakepame dar maždaug 1 min.
Tailando įkvėptas vištienos troškinys
Tailando virtuvė neįsivaizduojama be kario - tai aitrus, labai aromatingas mėsos ir daržovių troškinys / sriuba. Jo pagrindą sudaro kario pastos ir kokosų pieno skystis bei jame virta vištiena ir daržovės.
Receptui reikės:
- 1 v.š. aliejaus
- 3 cm. imbiero
- 5 a.š. česnako
- 1 v.š. laimo žievelės
- 1 v.š. kokosų pieno
- 1 v.š. vištienos sultinio
- 1 v.š. žuvų padažo
- 1 v.š. rudo cukraus
Keptuvėje / puode įkaitiname aliejų, įtarkuojame imbierą, česnaką, laimo žievelę ir kepame 2 minutes. Supilame kokosų pieną, vištienos sultinį, žuvų padažą, rudąjį cukrų. Viską gerai išmaišome, kad būtų tolygus padažas. Kaip padažas užverda, sudedame juostelėmis pjaustytą vištieną ir ant vidutinės ugnies verdame apie 20 minučių - kol vištiena išverda. Sudedame daržoves ir verdame dar keletą minučių. Patiekiame su šviežia kalendra ir baziliku.
*Šį patiekalą galima valgyti kaip sriubą - tuomet papildomų priedų nereikės arba kaip karštą patiekalą - tuomet patiekite su ryžiais.
Vištienos "Stir Fry" su anakardžiais
Aš dievinu azijietiškus skonius, o stir fry - turbūt pats lengviausias variantas šia tema. Vienas du ir prašom - nauji skoniai iš tų pačių mūsų mylimų produktų. Šį kartą puikus variantas su vištiena, daržovėmis, anakardžiais ir itin skaniu padažu. Patiekite su ryžiais arba azijietiškais makaronais bei azijietiškų natų salotomis šalia.
Reikės:
- 2 v.š. sojos padažo
- 1 v.š. klevų sirupo (arba medaus)
- 1 v.š. ryžių acto
- 1 v.š. sezamo aliejaus
- 1 a.š. čili padažo
Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus. Keptuvėje ant didelės kaitros įkaitiname aliejų, dedame vištieną, pabarstome druska, pipirais ir kepame apie 7 minutes, kol vištiena iškepa. Iškepusią vištieną atidedame. Į keptuvę beriame daržoves ir anakardžius, kepame ant didelės kaitros 2 min. Įtarkuojame imbierą, česnaką ir kepame dar minutę. Į keptuvę prie daržovių grąžiname vištieną, supilame padažą ir maišydami kaitiname 2 minutes, kol padažas sutirštėja. Patiekiame su virtais ryžiais / azijietiškais makaronais ir daržovių salotomis su azijietiškomis natomis.
Kiti azijietiški patiekalai
- Kung pao vištiena - vienas iš populiariausių kinų virtuvės patiekalų.
- Vištienos chow mein - greitas, paprastas ir sveikas kinų virtuvės patiekalas.
- Tom Kha Gai sriuba - tikriausiai pats populiariausias Tailando virtuvės šedevras, atkeliavęs ir į mūsų patiekalų meniu.
Maistinė vertė
Kalorijos:
- Bendras patiekalo kaloringumas: 1240 kcal.
- Vienos porcijos kaloringumas: 310 kcal.